Reklama

Reklama

Médium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2005–2011), 92 h 59 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval, Anjelica Huston, Amy Price-Francis, Maria Lark, David Cubitt, Sofia Vassilieva, Edoardo Ballerini (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(130)

Na první pohled obyčejná žena Allison DuBois je obdařena zvláštním darem. Má vize, díky kterým dokáže předvídat zločiny či nebezpečné situace. Často ji ve snech navštěvují mrtví lidé, kteří jí prozradí detaily o své smrti nebo o jiných zločinech. Jako médium napomáhá při řešení kriminálních případů a náročnou práci musí sladit se svým rodinným životem... (TV Nova)

(více)

Recenze (58)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Atypický krimi seriál s jasnovidnou poradkyní prokuratury coby hlavní postavou. Na začátku se hrdince zdá něco ošklivého, co se (překvapivě:-)) ukáže být pravdou, Patricia Arquette rozrušeně až hystericky pátrá po stopách, její manžel Jake Weber jí je otrávenou, leč stabilní podporou a do toho prudí tři otylé dcerunky. Seriál osciluje někde mezi thrillerem, komedií, rodinným dramatem a telenovelou. První spatřený díl na mě zapůsobil obstojným dojmem, ale několik dalších postrádalo patřičný tah na bránu - napětí negradovalo, schéma dílů bylo podobné, solidní potenciál vyšuměl do ztracena. Když se mi sem tam nějaká část dostane před oči a není lepší alternativa, nepřepínám, rozhodně však "Medium" nevyhledávám. 59% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jistě originální a kvalitní seriál. Ale stejně jako u většiny podobných kriminálek, jak se okoukají postavy, seriál ztrácí šmrnc. Seriál taky hodně hřeší na tom, že hlavní postava, kterou hraje velmi sympatická P. Arquette, často až moc řeší spíše rodinné a osobní problémy. A tím seriál dost klouže... pro mě bohužel dolů... Ano, neviděl jsem ani za mák ani polovinu dílů, ale nevěřím, že se to nějak stočilo k lepšímu... ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Příjemně temný seriál, jehož atraktivita pro mne spočívá zejména v osobě představitelky hlavní role. Patricia Arquette je mou oblíbenou herečkou už od snímku "Lost Highway", ale kupodivu až v "Mediu" jsem si nějak výrazněji uvědomil, jak nepřehlédnutelnými přednostmi ji příroda obdařila :-) . Kromě toho i český dabing této herečky se velice povedl, působí nesmírně mile a - kam se hrabou policejní náboráři - když vidím a slyším Allison, mám neodolatelnou potřebu sloužit a chránit! ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Představte si, že si koupíte kus flákoty a zjistíte doma po vybalení z papíru, že na rozdíl od naaranžované strany z chlaďáku, to na stejk rozhodně není. No dobrá, cena byla úměrná, dáte z toho aspoň sekanou. A to je přesně tento případ-prostě je to fašírka. Nápad, ze kterého se neustálým ředěním stává uměle nastavovaná zábava, bez šťávy, která nemá žádný šmrnc. Je to přearanžované, neúměrně natahované a vůbec celé takové nanicovaté. Věřím, že seriál zaujme pár zapřisáhlých okultistů, mne tohle opravdu nenadchlo. Žádné triky, žádné napětí, pořád jedno a to samé dokola a dokola. Herecké výkony odpovídají tupému scénáři-nastavované dramatické pomlky a prázdné pohledy Vás po určité době začnou iritovat. Nepřeji nikomu nic zlého, ale kdyby tu postavu té zoufalé somnambulice při cestě ke státnímu nádvladnímu přejela tatrovka, pokud možno naložená železnými odlitky, možná by se nám všem ulevilo. Jak psala Betty McDonaldová- je to, jako když Vás někdo mlátí trubkou po hlavě-když potom přestane, to je panečku paráda! ()

Valkyria 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi myšlenka seriálu... mám ráda kvalitní krimi seriály... A k tomu ta mystika hlavní postavy, která se velice sympatická... Fajn se na to kouká... V reálu (Nevím, jestli u nás v republice... ale v cizině rozhodně ANO!) jsou opravdu média, která pomáhají vyšetřování případů... A je až děsivé, jak často se trefí přesně do černého... ()

Galerie (249)

Zajímavosti (9)

  • Médium má na kontě množství nominací na různá televizní ocenění. Několik z nich seriál proměnil (např. Emmy pro Patricii Arquette - 2005). (Weissik)
  • Seriál vychází ze skutečných případů a kauz, na jejichž řešení se podílela reálná Allison DuBois. (Weissik)
  • Poprvé se na televizních obrazovkách tento seriál objevil 3. ledna 2005. (Weissik)

Reklama

Reklama