Reklama

Reklama

Médium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2005–2011), 92 h 59 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval, Anjelica Huston, Amy Price-Francis, Maria Lark, David Cubitt, Sofia Vassilieva, Edoardo Ballerini (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(130)

Na první pohled obyčejná žena Allison DuBois je obdařena zvláštním darem. Má vize, díky kterým dokáže předvídat zločiny či nebezpečné situace. Často ji ve snech navštěvují mrtví lidé, kteří jí prozradí detaily o své smrti nebo o jiných zločinech. Jako médium napomáhá při řešení kriminálních případů a náročnou práci musí sladit se svým rodinným životem... (TV Nova)

(více)

Recenze (58)

HajinkaX 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší mysteriózní detektivní seriál, zvlášť ve srovnání s jemu obdobnými, kde jsou hlavní hrdinky nadány schopností komunikovat s mrtvými. Líbí se mi, že jednotlivé díly nejsou vždy podle stejného scénáře - nikdy není jisté, co Allisoniny sny znamenají a zda to vlastně není všechno úplně jinak.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Atypický krimi seriál s jasnovidnou poradkyní prokuratury coby hlavní postavou. Na začátku se hrdince zdá něco ošklivého, co se (překvapivě:-)) ukáže být pravdou, Patricia Arquette rozrušeně až hystericky pátrá po stopách, její manžel Jake Weber jí je otrávenou, leč stabilní podporou a do toho prudí tři otylé dcerunky. Seriál osciluje někde mezi thrillerem, komedií, rodinným dramatem a telenovelou. První spatřený díl na mě zapůsobil obstojným dojmem, ale několik dalších postrádalo patřičný tah na bránu - napětí negradovalo, schéma dílů bylo podobné, solidní potenciál vyšuměl do ztracena. Když se mi sem tam nějaká část dostane před oči a není lepší alternativa, nepřepínám, rozhodně však "Medium" nevyhledávám. 59% ()

Reklama

Lolita 

všechny recenze uživatele

tak prvně bych tu ráda reagovala na něčí komentář, že Patricia je "hrozná machna". To vám ty americký hollywoodský vymejváky nebo ty telenovelský nesmysly plný plastikovejch dam už úplně vymyly mozky? Patricia hraje mámu od 3 dětí, v reálným životě to není tak, že po třech dětech bude vypadat jako modelka, co svátečně žere jenom jednou v tejdnu. Pokud ovšem nepoleze po každym porodu na tu plastiku. Ale to ženskou se zdravým rozumem nenapadne. Patricia je stále krásná, zajímavá a svým charismatem dodává seriálu to něco, co by tam jinak velmi chybělo. takže hodnotím za lepší 3+. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož mě tento seriál v 95% vždycky donutí sednout na zadek a dívat se, jak to bude dál, nemůžu jinak. A to i přesto, že jednotlivé scénáře dílů jsou jak z kopíráku - sen, nedůvěra, pátrání, uvěření a (někdy jo a někdy taky ne) happy end. Nutno podotknout, že občas se sny vyrovnají leckterým hororům. Díl, kdy se Allison zdá o podivném motivačním kurzu? kde se chlápek ptá, co všechno jste schopni pro svou věc udělat, mi leží v hlavě ještě teď. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jistě originální a kvalitní seriál. Ale stejně jako u většiny podobných kriminálek, jak se okoukají postavy, seriál ztrácí šmrnc. Seriál taky hodně hřeší na tom, že hlavní postava, kterou hraje velmi sympatická P. Arquette, často až moc řeší spíše rodinné a osobní problémy. A tím seriál dost klouže... pro mě bohužel dolů... Ano, neviděl jsem ani za mák ani polovinu dílů, ale nevěřím, že se to nějak stočilo k lepšímu... ()

Galerie (249)

Zajímavosti (9)

  • Poprvé se na televizních obrazovkách tento seriál objevil 3. ledna 2005. (Weissik)
  • Na začátku epizody se ptá Joe (Jake Weber), jestli nebudou v televizi vysílat ten film, ve kterém jsou lidé uvězněni v nákupním centru. Odkazuje tím na svoji slavnou roli ve filmu Úsvit mrtvých (2004). V této epizodě jsou též sny související se zombie a přežitím. (PetraRuze)
  • Médium má na kontě množství nominací na různá televizní ocenění. Několik z nich seriál proměnil (např. Emmy pro Patricii Arquette - 2005). (Weissik)

Reklama

Reklama