Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právníci John Beckwith a Jeremy Grey jsou nerozluční kamarádi s neobvyklým koníčkem. Pod falešnými jmény se jako dávní rodinní přátelé vtírají na cizí svatby, kde to vždy pořádně roztočí, dobře se nají, pobaví se a užijící si s pěknými dívkami. Všechno funguje a běží hladce na velké židovské svatbě, na ještě větší indické svatbě, na svatbě italské, irské, čínské i klasické americké. Osudnou se však kamarádům stane svatba Christiny, dcery ministra Clearyho. Zpočátku vše běží hladce a dvojice si vyhlédne sympatické družičky, nevěstiny sestry Claire a Glorii. Claire má však poněkud rázného přítele Sacka, což situaci komplikuje Johnovi. Jeremy se sice na pláži pomiluje s Glorií, ale ministr Jeremymu oznámí, že dohlédne, aby Gloria nebyla jen dalším jeho skalpem. Když chce vyděšený Jeremy zmizet, přiměje ho John zůstat, protože se mezitím zamiloval do Claire. A naštvaný Sack odhalí jejich pravou identitu a hloupý koníček... (TV Nova)

(více)

Recenze (665)

golfista 

všechny recenze uživatele

Rozjezd téhle komedie je vynikající a v takovém tempu, že vás hned napadne, že to ani nemůže vydržet celý film..... No - nevydrží, ale přesto je to velmi příjemná podívaná. Mezi americkými komediemi posledních let určitě nejlepší. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ta plechová slepička na klíček napřed zobe kadencí kulometu, pak cvak, cvak, škyt a je tuhá, "žije" tato komedie, kde jeden vtipný gag stíhá druhý, pak zvolňuje a dává prostor romantice, aby v předposlední křeči ještě "škytl" trapný Will Ferrell, který mi doslova vyrval počáteční nadšení, a nakonec vytuhne tradiční "veřejnou katarzí", jaké jsme, bohužel, svědky snad v každé druhé romantické komedii. Chtělo to zkrátka v půlce ještě trochu "zatočit klíčkem" a šla bych třeba na 5. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Standardní klišé vetkané do opravdu roztomilého, vtipného a poctivě trhlého hávu ala Fratpack. Jedna z nejlepších komedií roku a opět zárodek na malý kult. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

O žádnou crazy řachandu, či inteligentní vypointovaný humor typu ´About a boy´ rozhodně nejde (zasmál jsem se asi dvakrát) a vlastně mi ani nepřišlo, že by zrovna tahla komedie nesla stopy bizarního "frat-pack" humoru. Jenže herecké nasazení všech zúčastněných, ze kterých úplně zářilo, jak si své natáčecí dny museli užívat, moc příjemná romantická linie s perfektně fungující chemií mezi Wilsonem a půvabnou McAdams (za tu samotnou 1*) a skutečnost, že příběh zcela vyjímečně sklouzal do trapnosti (patálie kolem staré maminky), to vše mi stačilo k příjemně pobavenému úsměvu, který mě neopustil po celý film. Vrněl jsem si spokojeně jak kocour na peci. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

David Dobkin se pokusil lehce osvěžit oblíbené komediální schéma seznamování se nastávajících s rodiči, nejlépe známe z obou dílů Fockerů. Žánr rodinné komedie odvážně zčeřil otevřenějšími sexuálními scénami a humorem na hraně „teen“ komedií typu Prci, prci, prcičky. Dokázal však množství nepřístojnosti udržet v rozumné míře, kdy je daná scéna ještě spíš vtipná než nechutná. Zásluhu na tom bezpochyby mají také „odrostlejší“ hlavní hrdinové obdarováni charismatem vlastním všem členům Frat Packu. Wilson a Vaughn se možná nedoplňují tak efektivně jako Wilson a Stiller, na to jsou málo rozdílní, ale že by dokázali bez problémů sbalit libovolnou družičku jim rádi uvěříte. Potěší také Will Ferrel ve vedlejší roličce téměř mytického zakladatele „svatebních supů“. Christopher Walken je skvělý nejen záporák, ale i taťulda od rodiny a Rachel McAdams jako jeho nejvíc sexy dceru díky tomuto filmu platonicky miluji. :-) Což stačí. Či ni? 80% Zajímavé komentáře: kleopatra, tron, Aiax ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, bavil jsem se dobře a přitom jsem se nesmál. Jen ten závěr si mohli odpustit, ale neodpustili a tak jsem si já neodpustil poznámku k závěru i když jsem si jí klidně mohl odpustit. Vysoko hodnotím radu, že nejlehčí je balit holky na pohřbech, nechal jsem si okamžitě vyject zítřejší program pražského olšanského krematoria a je tam na programu pohřeb předáka gay iniciativy. Už se nemůžu dočkat zítřka a jen si tak pro sebe tipuji kolik mi tenhle pohřeb vynese holek . ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Wedding crashers jsou jasným důkazem toho, že i americká komedie může mít chytře vymyšlenou zápletku, která nebude trapná a zároveň bude vtipná. Samozřejmě, že se v ní najdou i mouchy, které odporují logice – jak nikomu na žádné svatbě nepřišlo řádění dvou cizích chlapů podezřelé, ale byla by škoda se v tom hrabat. Svižné tempo, které jasně udává duo Vaughn – Wilson jasně utáhne i ty nejslabší fóry (kterých je naštěstí poskrovnu) a je radost sledovat jejich vzájemnou chemii, která působí skvěle. Korunu všemu pak nasazuje vzhled lovených družiček. Ano, i pánové z „Frat Pack“ dokáží natočit slušnou romantickou komedii, ale pár pikantností se zde najde a v mnohém předčí i ulétlý Dodgeball. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od režiséra, který natočil výbornou komedii Rytíři ze Šanghaje jsem čekal hodně a tenhle film se opravdu povedl. Duo Owen Wilson a Vince Vaughn se k sobě opravdu hodí. Film sám začíná opravdu zajímavě, energicky a na americký film nebývale vtipně. Po chvíli se trochu zvolní, ale později se zas rozjede. Jedna z nejlepších amerických komedií posledních let. Herci ze skupiny "Frat pack" fakt umí. :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $209,255,921Tržby Celosvetovo $285,176,741/videl v kine: 85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií posledních let s neodolatelnou dvojicí Wilson- Vaughn. Jejich učitel v poddání Willa Ferrella je jedna z nejšílenějších postav v celém filmu. Kdo má rád komedie musí tento snímek shlédnout. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Peníze jim přináší poslouchání rozvodových hádek a zábavu obstarává „svatební sezóna“. A tu si opravdu užívají!!! A to nejenom, jako „profesionální“ svatební hosté a baviči, ale i svůdníci. Mají totiž ověřený způsob, jak spolehlivě balit a sbalit“ Nechci tím říct, že jsme odporní, ale nemyslíš, že je to trošku nezodpovědné? - Ne!“ Ovšem někdy může být vyzkoušený postup .... špatně pochopen. Příjemná, inteligentní komedie - velká vzácnost. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Plakátová, pastelově barevná, reklama na povrchní přístup k životu. Typicky hollywoodské spotřební zboží. Pěkně zabalená teenagerská komedie plná toho nejprimitivněji vystavěného humoru podle zaručeně ověřeného receptu - stavme na stereotypech, když už zkarikujeme důchodce, tak z něho udělejme naprosto cvoklou starou brécu, když homosexuála, tak podivínského geeka-pseudoumělce, když dámu v letech, tak nadrženou paničku, když soka v lásce, tak ukázkového záporáka, když donchuána, tak ujetého a z mama hotelu, když snobský život, tak okázale výstavní a prázdný...prázdný jak tenhle film. Možná bez toho povinného hollywoodského konce, kdy happyend je signalizován někdy od desáté minuty příběhu a absurdní veřejně vedený rozhovor narušující řeč oddávajícího na svatbě přítele popře všechny zákony zdravého rozumu, bych ještě byl ochoten akceptovat a přistoupit na pravidla žánru. Takhle jsem ovšem díky ulítlé hollywoodské romanci ztratil téměř 2 hodiny života. Naprosto prázdný a nudný film... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Další komedie Frat Packu, tentokrát s ne až tak ujetým humorem. Tudíž více zkousnutelná pro širší veřejnost. Úvodní část, a vlastně vše až na poslední třetinu, kdy je snímek zbytečně natahovaný a začíná i trochu nudit, se takřka vše povedlo na výbornou. Hlavně díky ústřednímu duu je stále na co koukat a čemu se uchichtávat pod vousky. O to více je škoda těžce nevyužitého Walkena. Osobně mi ale přeci jen o něco více sedne ještě o stupínek ulítlejší humor z ostatních komedií této "skupiny". Holt Vybíjená či Anchorman jsou jiná káva, o Zoolanderovi raději ani nemluvě. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdu nářezoidní a velice, VELICE vtipná komedie. Je super že stále jde natočit komedie s originálními situacemi a hlavně, aby ta komedie nebyla ani chvilku trapná. Což se Nesvatbovým povedlo i díky skvělému hereckému obsazení. Vince Vaughn a Owen Wilson se přesně doplňují a když jim přihrává Christopher Walken opravdu je se na co dívat. Ale opravdu VELIKÝM plusem je Rachel McAdams. Je opravdu hezká a milá a navíc fakt umí hrát. K tomu přičtěte GENIÁLNÍ cameo Willa Ferrela a skvělá komedie je na světě. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Má se obecně za to, že komedie jsou komediální a dramata jsou dramatická. Že prostě platí nějaký formy, a ty se dodržují. Problém je, že to není tak docela pravda, a třeba Nesvatbovi jsou toho dobrým příkladem, protože komediální je hlavně první půlka, zatímco druhá je spíš dramatem. Film se zhruba uprostřed zlomí a sled rozverností a zábavných flirtů najednou vystřídá celkem seriozní romantické drama. Místo svateb se začnou navštěvovat pohřby a vůbec je to najednou takový až nepřiměřeně melancholický. Zajímavý je, že úplně obráceně je tomu u dramat, který na začátku obvykle nastolí nějakou závažnou situaci, která působí celkem věrohodně, ale řešení té situace je často dosti komiksové jak z nějaký burlesky, asi nejlepším příkladem toho jsou mnohé akční filmy, kde se hlavní postavy napnou k nereálným výkonům, ale platí to pro spousty dramat obecně, kterým nezbyde než se z vážné situace vykroutit nějak filmově, nadsazeně, nevážně a šťastně. Komdie tudíž začínají jako komedie a končí jako dramata (s morálním ponaučením, proto skutečně velcí moralisti jako Tati nebo Chaplin točili komedie), zatímco dramata začínají jako dramata a končí jako komedie (se šťastným koncem a nutnou diváckou katarzí). Existuje ale pak něco jako skutečná komedie a skutečné drama? Existuje a pozná se jednoduše tak, že se uprostřed nezlomí, ale dovede věci z první půle do konce a ještě je v druhé půli vystupňuje. Příkladem takové komedie je podle mě Project X, kde se soukromá party vymkne kontrole a film místo nějakého obratu neustále nabírá obrátek, a hlavní hrdina je za celou věc dokonce ještě pochválen otcem, který měl za to, že je jeho syn loser. Co do dramatu je možný zmínit třeba to, co dělá Nolan, který používá tzv. snowball techniku, kdy nabaluje jednotlivé linky a střípky na sebe do neustále se stupňující a vzrůstající hroudy, která se valí kupředu. Je to samozřejmě riskantní strategie, protože hrozí, že se divák vyčerpá a semele to i jeho. Je to ale cesta ke skutečnému drama. Závěr z toho je ten, že i když mají Nesvatbovi status jedné z nejlepších komedií dekády, o skutečnou komedii nejde. Je to pseudo-komedie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

začíná období svateb. John a Jeremi před sebou mají 3 náročné týdny. 17 svateb, poznají spoustu krásných žen, které svatba dokáže pořádně rozpálit. jsou to profíci a ke všemu sympaťáci. a nedokážou chvilku mlčet. asi pro to na mě působili příjemně, vesele, jako bych je znal. když tančí, když jí, když pijí, když ..., prostě dokázal bych si představit, že tam jsem s nimi. až do konce. pak však poznají rodinu ministra financí Clearyho. roztomilá babička s bílýmy vlasy, teplej bratr, nymfomanská dcera Glorie, magor Sack.... . a tady to svatbou nekončí. nebo jo? tato komedie nemusí stavět na hereckých výkonech. je zde dost situací, při kterých jsem se smál. párkrát i hodně. výhradu mám jen ke sklouznutí do všeobecného klišé romantických komedií. když to ale člověk nebere tak vážně a dokáže se nad prkotinama povznést, určitě se může dobře bavit. až do konce. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rolfe Kent: 1. The Sound of Settling - Death Cab for Cutie ,2. Love Underground - Robbers on High Street ,3. Aside - The Weakerthans ,4. (Splash) Turn Twist - Jimmy Eat World ,5. Sister Jack - Spoon ,6. I Hope Tomorrow Is Like Today - Guster ,7. In The Summertime - Mungo Jerry ,8. This Modern Love - Bloc Party ,9. Rock 'N Roll - The Sounds ,10. Mr. Ambulance Driver - The Flaming Lips ,11. Circus - The Sights ,12. Cinnamon - The Long Winters ,13. More Adventurous - Rilo Kiley ,14. Shout - The Isley Brothers ,15. Hava Nagilah - Vince Vaughn/Owen Wilson/The Klezmer Juice Band , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Takhle se má řádit. Přejít nenásilně z velevtipné bomby do romantického dramatu plného rad do duše, to je umění. Frat Packu se to k mému překvapení povedlo náramně a přestože upovídaná babička nebo ultradivný Todd kazí pohodově odlehčenou atmosféru, nacházím převážně slova chvály. Jinak to vzhledem k neskutečnému slovnímu kulometu Vince Vaughna nebo uzemňujícímu úsměvu Rachel McAdams ani nejde. Když se hlavní hrdina přizná ke všemožným hříchům ve veřejné zpovědi nebo když je nevítaný konkurent odporným slizounem, to jsou klišé, která budu milovat vždycky. ()

Související novinky

Will Ferrell si zazpívá

Will Ferrell si zazpívá

08.03.2019

Zhruba před rokem se objevila zpráva, že herec a komik Will Ferrell (Holmes & Watson, Táta je doma) chystá pro Netflix novou komedii o pěvecké soutěži Eurovize. No a teď se zdá, že se film… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Vaughn a Wilson rozvrátí Google

Vaughn a Wilson rozvrátí Google

25.09.2012

Dvojice z veleúspěšných Nesvatbových se chystá na komedii The Internship. Ta bude o dvou chlápcích středního věku, kteří přijdou o zaměstnání a novou práci si najdou v „úspěšné internetové… (více)

Will Smith na lovu strašidel

Will Smith na lovu strašidel

19.02.2009

Už koncem roku 2007 se mluvilo o rodinné hororové komedii Monster Hunter, k níž napsali scénář Robert Baird a Daniel Gerson (Auta, Příšerky s.r.o.) a jejíž hrdinou bude dětský psycholog s neobvyklým… (více)

Reklama

Reklama