Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 032)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Strašidlácká pohádka od gotického režiséra. No, možná to není úplně pohádka, ale příběh o lásce, která jde až za hrob. Stačí přimhouřit oči a hned vidíte Helenu (Bonham Carterovou). Vtipné dialogy odlehčují ponuré ladění příběhu... pokyn psíkovi ( vzhledem k mému příjmení nezmiňuji jeho jméno): udělej mrtvého! mluví za vše. A nesmí chybět strašidelný les, který Burton zřejmě nade vše miluje ( jako v Ospalé díře, třeba...). Smrt nikdy nebyla krásnější! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

co všechno můžete udělat za 70 minut? uvařit oběd, nakoupit, nebo prožít příběh loutek Viktora a Viktorie, jejichž život běžel tak nějak podle plánu (rodičů), ale díky mladíkově sklonu k nešikovnosti, se jejich svatební den poněkud zkomplikoval. trapně jsem si myslel, že už mě nemá T.Burton čím překvapit. a on, v době počítačů, udělá pomocí loutkové animace temnou noir komedi, protkanou půvabným černým humorem. oproti hranému filmu se můžeme ,,kochat" neskutečnou mimikou loutek, nádhernou hrou světla a stínu. zatímco lidský svět je samej havran, svět mrtvých, to je bezstarostná a veselá šou (..tak s námi si dej, stejně nás jednou červi proděravěj). a ještě něco mě dostalo. dodnes jsem si myslel, že šílenec je jen T.Burton. teď již vím, že nakazil D.Elfmana. ten se zde stal rovnoceným partnerem a prostor, který dostal, využil minimálně na 130%. a nám nezbývá, než si čekání na další dílo těchto géniú zkrátit třeba hrou na mrtvolu. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pořád a pořád je to ta samá věc, která mě uchvacuje na všech Timových filmech - přenádherná temně poetická krása a vizuální představivost, se kterou se každý jeho snímek stává klenotem. Nic podobného se jinde nevidí. Nadto výborný scénář, jemný (místy černý) humor, skvělé výkony animovaných postaviček a hudba Dannyho Elfmana. Tímto filmem si u mě Tim zajistil místo v mé režisérské top five. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

70% - Jakostní víno "Tim Burton" mi normálně moc chutná, ale ročník 2005 se podle mě zrovna nevydařil... Řemeslná dokonalost Corpse Bride je zajisté fascinující, ale obsahově mě tato podívaná nechala chladného stejně, jako Karlík a továrna na čokoládu. Dělal jsem si iluze, že by zde mohlo jít o Burtonovskou variaci na Erbenovu Stvatební košili. K tomu to místy skutečně mělo blízko, ale díky odlehčování napětí skrz písničky, či gagy se mysteriózní atmosféra vytratila velmi rychle. Na tak krátkou stopáž má film zkrátka až moc tváří. Na komedii málo úsměvné, na fantasy málo propracované postavy. Hudba Dannyho Elfmana je bezva, ale tentokrát se mistr opakoval. Elfman není ani tak skladatel chytlavých témat, jako výborný "malíř zvuku" se svým osobitým stylem instrumentace. Když jsem zde ale viděl / slyšel tytéž zvukové abstraktní malby, jako v Edwardovi, či Batmanovi, docela mě to rušilo... Asi jsem neměl ty soundtracky nedávno poslouchat. Čtyři hvězdičky za vizuálně překrásný animák typu "jedním uchem tam, druhým ven", a nejedno vypadlé oko zůstane suché. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak uznavam, ze bola to spusta prace, musim pochvalit kreativitu tvorcov, nadhernu Elfmanovu hudbu, ale keby film trval dlhsie ako 78 minut, nudil by som sa. Par vtipnych scen tam bolo, aj pribeh ma zaujal, ale prilis casto tam spievali a to mi vadilo. Samozrejme Burtonovi fanusikovia si to nesmu nechat ujst. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (37)

  • Loutky byly vyrobeny z ocelové konstrukce, kterou tvůrci pokryli silikonem. (imro)
  • Když Victor nevědomky navléká prsten, je vidět, že ho navléká na ukazováček. Pak se ruka zatáhne do země. Když se zase vytáhne, prsten už je na prsteníčku. (Mr.Hudson)
  • Ve chvíli, kdy Lord Barkis na konci filmu zahodí prázdný kalich od otráveného vína, spadne kalich na zem. Poté je však možné kalich zahlédnout převrácený na stole. (Maja238)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama