Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 033)

sud 

všechny recenze uživatele

Ne tak propracované a originální jako Ukradené Vánoce, ovšem proč se tím zabývat, když je to tak...Burtonovské. A Emily je opravdu krásná, i když je...no, vždyť víte! Navíc mě párkrát napadlo, jak by asi vypadala Erbenova Kytice a zejména Svatební košile, kdyby se jí chopil Tim Burton :-). 85%. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pořád a pořád je to ta samá věc, která mě uchvacuje na všech Timových filmech - přenádherná temně poetická krása a vizuální představivost, se kterou se každý jeho snímek stává klenotem. Nic podobného se jinde nevidí. Nadto výborný scénář, jemný (místy černý) humor, skvělé výkony animovaných postaviček a hudba Dannyho Elfmana. Tímto filmem si u mě Tim zajistil místo v mé režisérské top five. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech nádherný film, dojemný, poučný a každým okamžikem nezapomenutelný, film o lásce, od tvůrců, kteří moc dobře věděli, o čem film dělají. Všechny postavičky jsou rozkošné avšak nevulgrizující karikatury, animace je povyšuje na skutečně žijící elementy kouzelné skládačky, a atmosféra, jak studeného Viktoriánského městečka, tak optimismem naladěné země věčnosti je podbarvena dokonalou hudbou. Obě klavírní scény jsou již jen třešínkou na velikém svatebním dortu, který Tim Burton upekl jako vyznání své partnerce Heleně Bonham Carterové. Krásnější vyznání už opravdu udělat nemohl a má za to můj obdiv a uznání. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Půjdu rovnou na věc. Je s čím srovnávat? Napadá mě jediné: "The Nightmare Before Christmas". Celkově o něco méně originální, nápadité, snad opravdu až příliš krátké. Velmi mi zde chyběly propracované charaktery postav. Divák by rád věděl a prožil více, ale má smůlu. Tohle se TNBCh při stejné stopáži povedlo o něco lépe. Stejně tak Danny Elfman nepřekonal svou nápaditost a instrumentaci ze zmiňovaného muzikálu. Čím mě Nevěsta nadchla? Svými technickými finesami a zpracováním. Propojení loutkové animace s počítačovou je nenásilné a velmi působivé. Jen mám pocit, že kvůli spádu děje, který je tentokrát opravdu velmi řídký, Burton zapomněl (nebo kvůli dětem vystřihl?) velkou část poetiky, která podle mě v tomto příběhu citelně schází. Možná můj komentář vyznívá velmi kriticky, ve skutečnosti je to krásná a barvitá pohádky, které atmosféra ani humor nechybí. Kdyby to bylo mé první seznámení s režisérem, bylo by to určitě za 5*****, já ale vím, že Burton umí chytit za srdce daleko víc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

co všechno můžete udělat za 70 minut? uvařit oběd, nakoupit, nebo prožít příběh loutek Viktora a Viktorie, jejichž život běžel tak nějak podle plánu (rodičů), ale díky mladíkově sklonu k nešikovnosti, se jejich svatební den poněkud zkomplikoval. trapně jsem si myslel, že už mě nemá T.Burton čím překvapit. a on, v době počítačů, udělá pomocí loutkové animace temnou noir komedi, protkanou půvabným černým humorem. oproti hranému filmu se můžeme ,,kochat" neskutečnou mimikou loutek, nádhernou hrou světla a stínu. zatímco lidský svět je samej havran, svět mrtvých, to je bezstarostná a veselá šou (..tak s námi si dej, stejně nás jednou červi proděravěj). a ještě něco mě dostalo. dodnes jsem si myslel, že šílenec je jen T.Burton. teď již vím, že nakazil D.Elfmana. ten se zde stal rovnoceným partnerem a prostor, který dostal, využil minimálně na 130%. a nám nezbývá, než si čekání na další dílo těchto géniú zkrátit třeba hrou na mrtvolu. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (37)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2005 na filmovém festivalu v Benátkách. (Varan)
  • Na viktoriánskou architekturu Země živých naroubovali výtvarníci stavební prvky, jež objevili v Česku a Polsku. (EMMY)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama