Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 033)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Možná to je tím, že jsem tento počin viděl jako první, ale právě Mrtvou nevěstu považuji za lepší snímek, než jeho předešlou morbidní rozprávku. Filmu nechybí trošku toho ryzího citu ani humoru, písničky působí přirozeně a neztrhávají na sebe pozornost. Celý snímek na mě působil tolik příjemným dojmem, až jsem se přistihnul při myšlence, že ta nevěsta je pořádná kost a že bych si ji klidně nakvartýroval i k sobě domů. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Tim Burton po Továrni vypustil ďalšiu bombu. Mŕtva nevesta síce má príbeh pre škôlkárov, ale koho to zaujíma, keď je to natočené tak, že aj pomaly kultová Nightmare Before Christmas popri nej vyzerá ako chudobnejší príbuzný. Burton sa totiž neuveriteľne vyhral s detailami. Victorovi (v ktorom aj slepý spozná Johnnyho) sa hýbu ešte aj vlasy na hlave, postavičky kostlivcov a mŕtvoliek v podsvetí sú prehladkou pitoresknosti a uletených nápadov. Čo ma trochu sklamalo sú pesničky, ktoré trochu postrádajú muzikalitu a muzikálovosť hitov od Jacka Skellingtona, výnimkou je snáď len jazzovoswingová vypaľovačka kostrového tria. Každopádne so samotným filmom je to ako s jeho hlavnou hrdinkou. Emily totiž síce trochu trčia rebrá ,ale inak je vážna kosť. 10/10 ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Do nitra fantazie Tima Burtona se vracím vždycky rád a málokdy jsem zklamán, ale přiznám se, že od Mrtvé nevěsty jsem přece jen čekal víc. Jistě, je krásná, je poetická i sarkastická. Živý svět vypadá studeně a chmurně jako prázdná plechovka od sardinek a záhrobí je zase pulsující rozjásané místo, kde by si klidně mohli dát rande Saxana a Betelgeuse, protože to tam... eh... žije. Jo a při některých výjevech jsem se neubránil dojmu, že tvůrci dobře znají film Karla Zemana Čarodějův učeň. To je všechno hezké, ale když to očešete až na kostru, zjistíte, že se Mrtvá nevěsta až tak moc nevymyká klipovitě roztěkaným 3D animákům typu Doba ledová, jen má tentokrát jiný kabát. Všichni zlouni jsou zlí víceméně bezdůvodně, zato hodně okázale, všichni hodní jsou zase bodré lidové typy a vrcholem je nevkusně disneyovský červ. Jedině hlavní trojice není tak schematická. Mno, jak to říct šetrně... Tim Burton mě opět potěšil, ale tentokrát nepřekvapil. Tak. 80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najkrajšia rozprávková burtonovka od Strihorukého Edwarda. V dialógoch desiatky úžasných narážok a alegórií, vo výprave krásne poňatý kontrast medzi šedivosťou pozemského sveta a farebnosťou záhrobia, pekný romanticko-poetický drajv, fascinujúco kreatívny a ich charakterom adekvátny dizajn postavičiek. Malý filmový šperk, ktorému určitie nemienim zazlievať jeho námetovú formulaickosť. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď som sa bál, nakoniec som z kina vyšiel ako víťaz a Burton ako ešte väčší. A aj preklad český (pesničkový) bol celkom fajn. Čo sa čudujem, asi jediný film tohoto typu, v ktorom som sa pri pesničkach nenudil. Skvelý, milučký príbeh, začiatok trošku pomalší, no záver bol monumenrárny. 80%. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (37)

  • Při závěrečné bitvě mezi Victorem Van Dortem a lordem Barkisem škrábne Victor Barkise vidličkou na pravou stranu saka. Avšak v dalším záběru nemá Barkis ani škrábnutí. (Mr.Hudson)
  • Když Victor nevědomky navléká prsten, je vidět, že ho navléká na ukazováček. Pak se ruka zatáhne do země. Když se zase vytáhne, prsten už je na prsteníčku. (Mr.Hudson)
  • Ve chvíli, kdy Lord Barkis na konci filmu zahodí prázdný kalich od otráveného vína, spadne kalich na zem. Poté je však možné kalich zahlédnout převrácený na stole. (Maja238)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama