Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 033)

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak uznavam, ze bola to spusta prace, musim pochvalit kreativitu tvorcov, nadhernu Elfmanovu hudbu, ale keby film trval dlhsie ako 78 minut, nudil by som sa. Par vtipnych scen tam bolo, aj pribeh ma zaujal, ale prilis casto tam spievali a to mi vadilo. Samozrejme Burtonovi fanusikovia si to nesmu nechat ujst. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemám co vytknout. Už od Vincenta jsem z Burtonovské animace naprosto na větvi, v tom nejlepším slova smyslu. Zkrátka když si sedím na tomhle konári, je mi dobre. A když se k tomu všemu přidá příběh přesně v duchu pohádek staré doby (to jest správně děsivých), vkusně se namíchá hustá náplň humoru, který si Burton schovává v rukávu ještě od Beetlejuice, všechno se zalije polevou medových hlásků takových herců (obzvlášť R. E. Grant si musel svoji roli užívat) a symfonický démonolog Danny Elfman si k tomu zakomponuje s rozpětím od lyrických zamilovaných témat až po svižné swingové číslo, může mě rozesmutnit snad jenom krátká stopáž - těch 78 minut uteče jako voda. And now...play dead! Wrraf?:) ()

Reklama

Happykubas 

všechny recenze uživatele

V tomto případě s mnohými nesouhlasím.Bohužel. A je to možná jen má umíněnost, ale typy filmů jako je Mrtvá nevěsta já nemusím. Je to Burton, pro někoho možná ten pravý Burton, ovšem pro mě je to jeho pochmurná a slabá polovina, zabývající se zobrazením ošklivosti, která má jít podle režiséra ruku v ruce se všedností a také s láskou... Film pro mě překypující záporem. 3 Hvězdy za bizarní postavičky, které na mě udělaly dojem. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na podruhé ještě o něco pěknější zážitek než na poprvné. Tahle poetika se snad ani nemůže nelíbit, šedivé Viktoriánské kulisy a barvitý, rozjuchaný svět podsvětí, o tolik zábavnější a spravedlivější, než ten náš... Jako pohádka v klasickém smyslu nemá zkrátka Corpse Bride chybu, třebaže je pochopitelné, že celkové uhlazené, předvídatelné ladění příběhu a zvláště jeho dosti růžové zakončení nemusí jít některým "dospělejším" fanouškům Burtonových cyničtějších tónů pod vousy... 2. 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Určitě horší než Nigthmare before Christmas a to nezmění naprosto nic. Už jen námět je jasně slabší a jde o předělání takové temnější pohádky do podoby, kterou preferuje Tim Burton. Hlasy hereckých hvězd jsou příjemným spestřením a Deppův dabing je opravdu slušná zábava. Bohužel se neopakuje zázrak NBCH. Hudba je tu krásná, ale ne tak magická a dokonalá jako ve zmiňovaném snímku. Scéna s klavírem je však jedna z nejhezčích a mrtvá nevěsta by si zasloužila být živou. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (37)

  • Celý film je vytvořen technologií stop motion. (Nancy...)
  • Na viktoriánskou architekturu Země živých naroubovali výtvarníci stavební prvky, jež objevili v Česku a Polsku. (EMMY)
  • Film vykazuje tradiční styl a námět Tima Burtona, tedy hrdinu balancujícího mezi dvěma neslučitelnými světy a vzájemné působení světla a temnoty. (Nancy...)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama