Reklama

Reklama

V jako Vendeta

  • USA V for Vendetta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo je muž skrývající svou zjizvenou tvář pod maskou? Hrdina nebo šílenec? Osvoboditel nebo tyran? Kdo je V? A kdo se k němu přidá ve snaze zlikvidovat totalitní režim, který ovládl jeho národ? Od tvůrců Matrixu přichází V jako Vendeta, napínavá a nekompromisní vize budoucnosti podle komiksu Alana Moorea. Natalie Portman v roli Evey, obyčejné dívky, která musí rozhodnout, jestli se její hrdina nestal vetší hrozbou, než jsou ti, proti kterým vede válku. Hugo Weaving jako V – silný, charismatický bojovník za svobodu, hnaný touhou po pomstě na těch, kteří ho znetvořili. Stephen Rea v roli detektiva, který se zoufale pokouší V dopadnout dřív než rozpoutá revoluci. Sázky na vítěze rostou. Napětí stoupá a doutnák byl zapálen. Kterou ze stran zvolíte? Ve světě V neexistují střední cesty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 308)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nevim jak tenhle film hodnotit. Pokud ho budu hodnotit jako akcni film, na kterej podle traileru vypadal, tak to na moc hvezdicek nebude, protoze i kdyz akce je dokonala, je ji tu dost malo, na to, ze ma film dve a pul hodiny. Takze presnejsi zarazeni je drama. Pribeh se postupne docela zamotava a je vcelku originalni a nepamatuju si jinej film, kde by byl v hlavni "kladny" roli terorista. Je poznat, ze scenar psali reziseri Matrixu, nektery rozhovory jsou fakt hodne slusny, hlavne ty s V. Ale novej Matrix to neni. Co se tyce hercu, tak ty jsou perfektni, Hugo Weaving to zvlad i bez obliceje a Natalie byla skvela. Na to, ze James McTeigue sam reziroval poprve to dopadlo vice nez dobre. Nemuzu soushlasit s Civalem, ze tu chybi kulervouci scena, protoze posledni zaverecna 15 minutovka je fakt totalni masakr. A na to, ze film stoji hlavne na dialozich a ma 140 minut, tak nenudi moc casto, i kdyz nektere zbytecne pasaze, ktere ani navic dej nikam neposunou, se tu najdou. Hlavne po skvelejch zhruba 45 minutach je film na par minut zbytecne ukecanej. Vahal jsem mezi 4* a 5*, ale nakonec dam tech 5*. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Larry Wachowski, Andy Wachowski | Hudba: Dario Marianelli / Pyotr Ilyich Tchaikovsky / Ludwig van Beethoven | Produkcia: Joel Silver, Larry Wachowski, Andy Wachowski, Grant Hill | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Warner Bros., Virtual Studios, Silver Pictures | Rozpočet: 54 miliónov $ | Tržby: 132,511,035 $ | Premňa mega-epická lahôdka filmovej mnohotvárnosti, rôznorodosti a nápaditosti. Miešanie žánrov v nevídanej miere, dokonalé herecké obsadenie, guletrhajúci scenár, ktorý obsahuje postavu ( V ), ktorá sa podľa môjho názoru stala predlohou spôsobu spracovania Nolanovho Jokera v The Dark Knight. Atmosféra vo filme sa dá sekať ako dym v zahúlenej krčme U Havrana, psychologické vložky s mierou a čistotou napísané a zahrané (Natalie Portman sa nekompromisne posúva na moje TOP1 po Black Swan a tomto kuse). Film má dokonca posolstvo a viac-menej "zdravú" kritiku na totalitný režím a na jej dopady na spoločnosť. Hugo Weaving má najkrajšiu angličtinu a najpríjemnejšu farbu hlasu, akú som kedy počul. Ps: Je až neuveriteľné, že tí istý autori dokázali o rok neskôr vytvoriť niečo tak iné a pre mňa slabé, ako je Speed Racer. Avšak omnoho reálnejšia je súvislosť, že to vytvorili ľudia, ktorý vymysleli nesmrteľný kus filmovej revolúcie zvaný: Matrix. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Jediným verdiktem je vězte vendeta, vykonaná votivně, ne bez vášně, její význam váhy vítězství jednou vychýlí na stranu všech věrných. Věru vodopád verbální výmluvnosti vytryskl velmi, tudíž jen dodám.....“ Máte dvě možnosti. Buď dialogy jako od Shakespearea přijmete a zařadíte do dějové linie nebo vás budou nudit, protože očekáváte akční scény, kterých je poskrovnu, ale za to jsou natočeny bravurně. To hlavní, oč tu kráčí je (kromě pomsty samozřejmě) IDEA. Nemůžete se jí dotknout,obejmout, nekrvácí, necítí bolest, ale hlavně ONA vede k věznění a zabíjení, tedy k smrti.S myšlenkami typu ,,lidé by se neměli bát své vlády, to vláda by se měla bát lidí“ se lidem můžou (a měli by se) vybavit zážitky na časy nedávno minulé, kdy moc byla v rukách několika jedinců. Spousta podobenství a filosofie, ve kterém hledáte (jako kdysi) skryté indicie a podtexty. V době, kdy si všichni myslí, že největším neduhem společnosti je rasismus, nám může připadat téma totality přežité. Jen by mě zajímalo, jak toto dílo přijala mládež ,,na západě“. Zřejmě jako anarchii. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nehodlám se nijak zaobírat oprávněností boje proti diktátorskému režimu vyhazováním budov do vzduchu. Každopádně obecně "boj proti totalitě" patří k mým oblíbeným tématům. Film přináší dost zajímavých myšlenek, fašistická Anglie je vykreslena zajímavě - i když by přeci jen ještě stálo za to více propracovat atmosféru bezvýchodnosti a zrůdnosti tohoto systému. Velice se mi líbily herecké výkony, obzvláště bych vyzdvihl ve vedlejších rolích dva Stepheny - Fry a Rea. V náročné roli obstála Natalie Portman a s gesty a hlasem si na výbornou vyhrál Hugo Weaving. Celkem se snad povedlo vyvážení osobní a "politické" roviny snímku. Uřvaný John Hurt a jeho nohsledi vs osudy konkrétních lidí (nejvíce zaujme osud pronásledované lesbické ženy). ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Další skvost komiksové tvorby a co je lepší, zase dobře převedený na celuloid. Velmi realistický mrazivý snímek někdy připomínající filmy o pandemii (virusech, např. Soudný den, atd) Není to však chyba snímku, protože ten je podle mnohem staršího komiksu. Jsem rád že sem tohoto komiksáka objevil. Hugo Weaving je skvělej, ty jeho básnické kreace na V v začátku filmu jsou fakt super. Portman se do tehle role též ořádně vžila a předvádí výkon hodný Leona. Psychologický podton konce všeho je taky velmi dobře podán, stejně jako flashbacky do minulosti. Prostě Temná verze budoucnosti! Lepší 4. My turn! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (64)

  • Kdo se díval pozorně, spatřil na vojácích, bránících parlament, masky používané při paintballu, konkrétně JT X-FIRE. (HellFire)
  • Maska Guye Fawkese (Clive Ashborn) byla inspirací anonymního nehierarchického hnutí Anonymous. (x_silver)
  • Hugo Weaving (V) založil svůj přízvuk na hlasu Harolda Wilsona, britského premiéra z let 1964–⁠1970 a 1974–⁠1976. (HellFire)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

07.01.2012

Lákavá kombinace. Andy a Lana Wachowští nedávno ve spolupráci s Tomem Tykwerem dotočili adaptaci objemného, cenami ověnčeného románu Cloud Atlas, a nechtějí ztrácet čas. Jejich čerstvá novinka má… (více)

Reklama

Reklama