Reklama

Reklama

V jako Vendeta

  • USA V for Vendetta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo je muž skrývající svou zjizvenou tvář pod maskou? Hrdina nebo šílenec? Osvoboditel nebo tyran? Kdo je V? A kdo se k němu přidá ve snaze zlikvidovat totalitní režim, který ovládl jeho národ? Od tvůrců Matrixu přichází V jako Vendeta, napínavá a nekompromisní vize budoucnosti podle komiksu Alana Moorea. Natalie Portman v roli Evey, obyčejné dívky, která musí rozhodnout, jestli se její hrdina nestal vetší hrozbou, než jsou ti, proti kterým vede válku. Hugo Weaving jako V – silný, charismatický bojovník za svobodu, hnaný touhou po pomstě na těch, kteří ho znetvořili. Stephen Rea v roli detektiva, který se zoufale pokouší V dopadnout dřív než rozpoutá revoluci. Sázky na vítěze rostou. Napětí stoupá a doutnák byl zapálen. Kterou ze stran zvolíte? Ve světě V neexistují střední cesty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 308)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově silné, podnětné, se spoustou otázek a nejednoznačných odpovědí. Je opět vidět, že scénáristé (bratři Wachovští) mají talentu a nápaditosti na rozdávání a že akční scifi kult Matrix nebyl náhoda. I Vendeta je žánrově těžko zařaditelný film, ale funguje výtečně. Akce je solidní a líbivá (sekvence v BTN, kdy maskovaný hrdina vyřídí v kontaktním souboji tři nebo čtyři strážné, je neuvěřitelně nasnímaná), ovšem ne na všech místech se povedla na sto procent. Závěrečný bullet time je vyložene otravný. Nejde ale ani tak o vizuál, jako spíše o obsah, s kterým si tvůrci vyhráli ještě o něco více. Vložky typu "život lesbické ženy" jsou neuvěřitelně emocionální a už samy o sobě mají sílu. Rýpání se v režimech je už jen taková nenápadná meziřádková kritika naší doby. A zda je vyhazování budov do povětří to pravé ořechové je v konečném součtu jaksi irelevantní. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jednou mě na gymplu přinutili udělat referát o Anglii v 17. století a díky tomu jsem si mohl užít tuhle parafrázi a zároveň odkaz na skutečnou historickou událost známou jako "Spiknutí střelného prachu" možná o něco více, než bych si ji užil bez onoho studia referátu předcházejícímu. I když...ona historická událost je zde trochu idealizovaná. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Scénář bratří Wachowští. Slušně udělaná apokalyptická sci-fi vize totalitní budoucnosti, tak trochu mix Brazilu, Matrixu, Equilibria, 12 opic a 1984. Přesto mi to ze všeho nejvíce připomínalo Zorra, ale to asi nebude tak úplně dobře. Čekal jsem více. Trailer: http://www.csfd.cz/film/194884-v-jako-vendeta-v-for-vendetta/videa/ ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže, asi první výrazný fakt je, že jsem nečetl komixovou předlohu. Film mě ovšem dokázal bavit i tak. „Vé“ je sympaťák, který vás dokáže zaujmout chováním a vystupováním. Chcete hned zjistit jeho motiv a příběh. Jeho maska je pořádně šibalská, protože se směje i ve chvílích, kdy nikomu do smíchu není. Natalie Portman hraje svoje s přehledem, nijak zvlášť mě tady neuhranula a ze začátku filmu mi přišla dost nevýrazná. Chyběla mi nějaká výrazná akce, nejlepší byla asi při vyrovnávání účtů v podzemce. 7/10* ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Larry Wachowski, Andy Wachowski | Hudba: Dario Marianelli / Pyotr Ilyich Tchaikovsky / Ludwig van Beethoven | Produkcia: Joel Silver, Larry Wachowski, Andy Wachowski, Grant Hill | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Warner Bros., Virtual Studios, Silver Pictures | Rozpočet: 54 miliónov $ | Tržby: 132,511,035 $ | Premňa mega-epická lahôdka filmovej mnohotvárnosti, rôznorodosti a nápaditosti. Miešanie žánrov v nevídanej miere, dokonalé herecké obsadenie, guletrhajúci scenár, ktorý obsahuje postavu ( V ), ktorá sa podľa môjho názoru stala predlohou spôsobu spracovania Nolanovho Jokera v The Dark Knight. Atmosféra vo filme sa dá sekať ako dym v zahúlenej krčme U Havrana, psychologické vložky s mierou a čistotou napísané a zahrané (Natalie Portman sa nekompromisne posúva na moje TOP1 po Black Swan a tomto kuse). Film má dokonca posolstvo a viac-menej "zdravú" kritiku na totalitný režím a na jej dopady na spoločnosť. Hugo Weaving má najkrajšiu angličtinu a najpríjemnejšu farbu hlasu, akú som kedy počul. Ps: Je až neuveriteľné, že tí istý autori dokázali o rok neskôr vytvoriť niečo tak iné a pre mňa slabé, ako je Speed Racer. Avšak omnoho reálnejšia je súvislosť, že to vytvorili ľudia, ktorý vymysleli nesmrteľný kus filmovej revolúcie zvaný: Matrix. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (64)

  • Při natáčení scény, v níž V (ve většině filmu Hugo Weaving) vychází z hořícího vězení, procházel téměř nahý kaskadér Chad Stahelski (mimochodem - pozdější režisér filmů jako John Wick, 2014) skutečnými plameny. Pro tyto účely byla provedena ještě důkladnější bezpečností opatření, než by bylo obvyklé: mj. mu byla snížena tělesná teplota a v poslední chvíli byl ještě celý namazán mimořádně zchlazeným gelem. (NIRO)
  • Na základě policejních záznamů lze rozluštit, že virus v St. Mary's vypukl 13. května 2006. Film s Valerií (Natasha Wightman) se pak začal natáčet roku 2015. (Zdroj: ČSFD)
  • Štáb mohl v okolí britského parlamentu natáčet jen od půlnoci do 4:30, přičemž provoz mohl zastavit vždy jen na 4 minuty. (imro)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

07.01.2012

Lákavá kombinace. Andy a Lana Wachowští nedávno ve spolupráci s Tomem Tykwerem dotočili adaptaci objemného, cenami ověnčeného románu Cloud Atlas, a nechtějí ztrácet čas. Jejich čerstvá novinka má… (více)

Reklama

Reklama