Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev učinila extrémně vzácné rozhodnutí a oficiálně potvrdila, že je devatenáctiletá studentka prvního ročníku vysoké školy posedlá zlý duchem. Příběh filmu V moci ďábla pojednává o dramatickém soudním líčení s farářem, odsouzeným za nedbalost, která vyústila ve smrt mladé, údajně posedlé dívky. V hlavní roli snímku, založeného na skutečných událostech, se představí LAURA LINNEY jako Erin Bruner, obhájkyně otce Richarda Moorea (TOM WILKINSON), který kontroverzní vymítání ďábla vedl.

Emily Rose (JENNIFER CARPENTER) opouští svůj klidný venkovský domov, aby mohla studovat na vysoké škole. V osamělé noclehárně ji však jedné noci potká děsivá "halucinace", po níž ztratí vědomí. Útoky se postupně stávají častějšími a jejich intenzita se stále stupňuje, proto se nábožensky založená Emily rozhodne podstoupit vymítání ďábla pod vedením faráře, otce Richarda Moorea. Když pak mladá dívka během obřadu zemře, je farář obviněn ze zabití z nedbalosti. Roli jeho obhájkyně neochotně přijímá renomovaná právnička Erin Bruner, jejíž skálopevný ateismus a nedůvěra v nadpřirozeno jsou v průběhu soudního procesu nalomeny oddanou vírou otce Moorea a zvláštními, nevysvětlitelnými okolnostmi, které případ provázejí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (695)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Netradičné spojenie súdnej drámy a exorcistického hororu dopadlo vcelku fajn. Nemôžem sa však zbaviť pocitu, že z oboch žánrov bolo vyšťavené príliš málo. Súdna časť snímky je príliš plochá a predvídateľná (klasicky sa obhajobe príliš nedarí, miestami sa zdá, že je všetko v háji a predsa to na záver vyjde) a hororové sekvencie extra nedesia. Príbeh Emily však bol dostatočne zaujímavý na to, aby som si ho celý čas vychutnával. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Protože film v tv končil o půlnoci, počkal jsem raději s hodnocením až na ráno, je mi tak nějak líp po těle. Nechtěl jsem snímek dramaticky zdrbat, ale je fakt, že plky o temných silách a "skutečných událostech", které jsem měl na jazyku, se píší opravdu lépe za světla....tak nějak je snadněji vidět, nebo co...Tím máme vyřešenou atmosféru. Ta je u mě za bůra. Škoda jen těch "skutečných událostí", ty v mých očích filmu dost ublížily (ač jsou vesměs brány jako super reklama). Je pak jasné, že bylo natáčeno lehce tendenčně. Na druhou stranu ...v Americe je možné všechno. Jennifer byla neskutečná, hrála a blekotala bezvadně a je tedy jasné, proč jí tak miluji nejen v Dextroušovi. Takže za atmo 5, za herce 4/5, za příběh (kdyby byl smyšlený) 5, ale protože to bylo skutečné(!!!!) pak 3. Vychází mi to na slušné 4, velice dobrá záležitost.....třeba tohle v noci zase smažu, až na mě někdo zavrčí. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Premňa najpsychotickejšia jazda za posledný rok. Je pravda, že tento žáner nie je u mňa na programe každý deň, no môžem povedať, že Jennifer Carpenter zahrala ,,najlepšie,, posadnutého človeka, akého je možné na plátne vidieť. Súdna časť v druhej polovici zabíja 5hviezdičkový dojem, no aj tak som bol svedkom nevšedného diela. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Jak já se na to dívám, tak podle mě je to jeden z nejhorších možných přístupů k odvyprávění příběhu Anneliese Michel. Soudní drama, duchovní cesta advokátky, způsob zobrazení posedlé dívky a zjevování démonů, škaredý vizuál, všechno ten nejhorší neuctivý trash. To už snad i béčková exploatace by byla lepší, než tahle středostavovská bezmyšlenkovitá doslovná vizualizace. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pomerne bizarni smesice zanru, z nichz ani jeden bohuzel plne nefunguje. Horrorove prvky jsou, predevsim v prvnich sedesati minutach, vyborne a atmosfera nekterych scen opravdu silna. Ve chvili, kdy zacne byt vetsi duraz kladeny na dej odehravajici se u soudu, ztraci film na sile a postupne vysumi. Nic proti napadu takhle to natocit, ta kombinace soudniho dramatu a horroru zni zajimave, ale kdyz se behem preliceni po celou dobu nestane nic zajimaveho (nenadala odhaleni, necekani svedkove) je to proste zklamani. Linie s doktorem, ktery byl primo u vymitani je pak uz vylozene trapna a az nehezky predvidatelna. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (43)

  • Vo filme hrá Emily Rose (Jennifer Carpenter) na klavíri skladbu "Prelude in C-Sharp minor Op.3 No.2" od ruského skladateľa Sergeja Vasilieviča Rachmaninova. (metal.storm)
  • Studio Sony investovalo do filmu 20 mil. dolarů a hned během prvního víkendu shráblo 30-milionový jackpot. Tato čísla jsou pro studio druhé nejvyšší v tomto roce po komedii Hitch: Lék pro moderního muže a jeho únorových 43,1 milionu. Celkový výdělek v kinech severoamerického kontinentu se vyšplhal na 74,4 milionu dolarů. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama