Reklama

Reklama

Underworld: Evolution

  • USA Underworld: Evolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Markus je probuzen. Víme, že celý spor lykanů proti upírům má kořeny někde ve dvanáctém století, kdy byli potomci vojevůdce Corvina pokousáni upírem a vlkodlakem. Markus se proměnil v upíra a William zase ve vlkodlaka. První lykani ale neuměli krotit svou touhu zabíjet a vraždili a plenili vesnice jednu za druhou. Viktor, tehdy ještě člověk a majitel mnoha panství, si vraždění nenechal líbit a tak se spojil s Markusem, aby krvavou lázeň zastavili. Vitor ale Williama uvěznil, Markusovi se jeho rozhodnutí nelíbilo, ale nebyla jiná možnost. Vitkor se mu totiž na smrtelné posteli odevzdal a proměnil jej i jeho armádu v nesmrtelné. Selene teď prchá před hněvem Markuse, který se snaží zbavit všech kolem a osvobodit svého bratra. Michael se snaží Selene pomoci ale při jednom ze zápasů s Markusem je poražen a zdá se, že také přiraven o život. Selene proto vyhledá Markusova otce, jednoho z nejstarších upírů vůbec, vojevůdce Corvina. Ten ji poradí, jak Markuse polapit, ale až po té, co ho sám Markus smrtelně zraní. Selene se napije Corvinovy krve a stane se z ní super upír. Pak tedy najde místo, kde je vězněn William a tam se střetne s oběma bratry. Michael díky spojení upírské a lykanské krve zranění přežil a může tak pomoci. Společně tak oba bratry zprovodí ze světa. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (501)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nic excelentního ani nic přehnaně inteligentního, ale že mě autoři do příběhu ve dvojce zamotají natolik, že se v tom sotva vyznám už svědčí o tom, že se to zas tak moc nepokazilo, pač jednička byla taky solidně zamotaná. Ze začátku při vcelku zajímavé bitvé jsem si řikal, že by to mohlo být slušné ale postupně jsem se nudil a nudil až byl konec a já s radostí dosledoval tenhle zbytečný film. Doufám, že nenatočí trojku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu přece jen o něco slabší. Především relativní originalita a sympatické vizuální pojetí prvního dílu nepřináší v pokračování kýžené ovoce a vše se utápí ve velkém množství vizuálnjích efektů. Ty jsou samy o sobě sice kvalitnější, než v předchůdci, avšak značně neforemný scénář stejně vše pohřbívá pod tunou klišé. Kate Beckinsale je super (erotická scéna je nádherně natočená), zbytek je jen nějaká ta herecká vata. Nápaditost je pryč, mytologie nudná a akce dost nevyrovnaná. Úvodní masakr vesnice mi v leckterých sekvencích evokoval úvodní bitku z Gladiatora. Především střihová skladba a některé kamerové záběry jsou dost podobné (cákance krve na kameru miluji). Krve přibylo, kvality však bohužel ubylo. Ani tak to není vyloženě špatné, jen o něco hloupější, přičemž to úplně nejtrapnější je nakonec - závěrečný "terminátorovský" monolog. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Božská Kate v latexu, který dokonce odloží, jenže během milostné scény se oba tak snaží zakrýt vše, co jde, že kdyby se nesvlékli, vyjde to nastejno. Okřídlený Marcus je konečně děsivý upír a Corvinus (Darek Jacobi) vystupuje s aristokratickou noblesou, jako by skutečně byl prvním a nejstarším. Modré tónování, vlkodlak, kam se podíváš (byť počítačové metamorfózy nic moc) a pro žejdlík krve se nejde daleko. Nechybí krvavé zákusy, probodnuté hrudi, roztržené hlavy a rubínové průstřely. Asi nejlepší je dobývání hradu a boj u vrtulníku. Jo, listy rotoru nejsou žádná šimrátka. Spokojenost i na podruhé, a tak hodnocení ponechávám. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Underworld" v žiadnom prípade nie je filmom pre otrlých priaznivcov horroru. Ide o snímok pre mladých chlapcov, ktorí práve začínajú mutovať a pre školáčky, ktoré len nedávno mali svoju prvú periodu. Táto mládež iste ocení digitálne orgie filmových trikov a naivný subžánrový hybrid. Upíri proti vlkodlakom, Alien proti Pradátorovi, Freddy proti Jasonovi, W.Snipes proti vampírom... Všetko sú to iba komerčné zhovadilosti pre poďobaných puberťákov. ** ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší akční scény než v prvním díle, ale omáčka mezitím je nezajímavá a nudná. Film je atraktivní pouze bojovými scénami a Kate Beckinsale, ale to je velice málo. Je vidět, že Len Wiseman měl větší rozpočet a trochu jako režisér vyzrává. Přesto je to moc velký risk, že mu svěřili Smrtonostnou Past 4... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (18)

  • Když Tonymu Curranovi (Marcus) potřeli bradu umělou krví, další den se mu na ní objevily boláky, proto musela být další scéna odvolána, než se vyléčil. (Beckett51)
  • Vzhledem k natáčení v Maďarsku se na scéně často objevuje nápis „Vigyázat“, což v překladu znamená „Varování“. (imro)

Související novinky

Kšefty s nesmrtelností

Kšefty s nesmrtelností

27.12.2005

Režisér Len Wiseman dokončil druhý díl své upírské ságy Underworld: Evolution (v plánu je celá trilogie) a už rozmýšlí nad dalším projektem, snímkem SHELL GAME. Ten by se měl odehrávat v nedalekém,… (více)

Reklama

Reklama