Reklama

Reklama

Underworld: Evolution

  • USA Underworld: Evolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Markus je probuzen. Víme, že celý spor lykanů proti upírům má kořeny někde ve dvanáctém století, kdy byli potomci vojevůdce Corvina pokousáni upírem a vlkodlakem. Markus se proměnil v upíra a William zase ve vlkodlaka. První lykani ale neuměli krotit svou touhu zabíjet a vraždili a plenili vesnice jednu za druhou. Viktor, tehdy ještě člověk a majitel mnoha panství, si vraždění nenechal líbit a tak se spojil s Markusem, aby krvavou lázeň zastavili. Vitor ale Williama uvěznil, Markusovi se jeho rozhodnutí nelíbilo, ale nebyla jiná možnost. Vitkor se mu totiž na smrtelné posteli odevzdal a proměnil jej i jeho armádu v nesmrtelné. Selene teď prchá před hněvem Markuse, který se snaží zbavit všech kolem a osvobodit svého bratra. Michael se snaží Selene pomoci ale při jednom ze zápasů s Markusem je poražen a zdá se, že také přiraven o život. Selene proto vyhledá Markusova otce, jednoho z nejstarších upírů vůbec, vojevůdce Corvina. Ten ji poradí, jak Markuse polapit, ale až po té, co ho sám Markus smrtelně zraní. Selene se napije Corvinovy krve a stane se z ní super upír. Pak tedy najde místo, kde je vězněn William a tam se střetne s oběma bratry. Michael díky spojení upírské a lykanské krve zranění přežil a může tak pomoci. Společně tak oba bratry zprovodí ze světa. (TV Prima)

(více)

Recenze (501)

POMO 

všechny recenze uživatele

Trikovo lacnejšia, filtrovo modrejšia verzia Van Helsinga, ktorá je tým predvídatelnejšia, čím je bližšie k záverečným titulkom. Ale vďaka kratšej stopáži a skvelému imidžu Kate Beckinsale som sa nudil menej než pri Helsingovi. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Přesně o jednu * lepší, než ´jednička´. Tedy více a lepší akce, lepší kamera a triky, méně nabubřelých a prázdných keců (ale ani zde samozřejmě nechybí), pouze Wisemanova vampírsko-lykanská mytologie zůstává stejně nezáživná a připitomělá. PS: Scotte, ani nevíš, jak ti ohledně té erekce rozumím... ()

Tosim

všechny recenze uživatele

DOPORUČENÍ KE SLEDOVÁNÍ FILMU??? - O latexovém kostýmu hlavní hrdinky, který je narozdíl od prvního dílu ještě přiléhavější a bez vlajícího pláště, by mohl vyprávět herec Scott Speedman. Při milostných scénách s Kate ho tak vzrušoval, že míval pravidelnou erekci. "Jako ženu mě to pochopitelně těšilo, nicméně jsme netočili porno, a tak s tím produkce musela něco udělat," říká Kate Beckinsale a dodává, že nebohému Speedmanovi lidé z filmového štábu náplastí přilepili jeho mužství ke stehnu tak pevně, až mu vyhrkly slzy do očí. Je možné, že za poněkud drsným řešení stála žárlivost režiséra Lena Wisemana, za něhož se po natáčení prvního dílu herečka provdala. "Věřím, že když filmování skončilo, pocítil Scott obrovskou úlevu," dodala Kate škodolibě. (mgb, iDNES) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejný jako první díl, tedy všechno na efekt, jen povyšený o větší využití upířích možností, ale jediný co si za pár minut po skončení filmu pamatuju, je super prdelka slečny Kate. Latex je zkrátka užasnej vynález. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Stále rovnako blbé a neoriginálne ako prvý diel, ale... niečo sa zmenilo. Kate už nie je taká studená, Speedman taký nesympatický (dokonca to medzi nimi konečne aspoň trošičku iskrí), Wiseman dokazuje, že predsa len vie natočiť obstojný adrenalín. Jednoducho som sa bavil a to ma po úbohej prvej časti nesmierne prekvapilo. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Len Wiseman není dobrý scénárista ani omylem (o tomto neblahém faktu jsem se přesvědčil už u prvního dílu) a rozhodně není dobrým režisérem (což jsem minule nějakým podivným způsobem skousnul). Underworld: Evolution je pouze snůškou trapných dialogů, jenž mají tvořit intermezza mezi zběsilou akcí, kterou protentokrát režisér opravdu nešetřil. Jenomže podle hesla „všeho moc škodí“ je Underworld přehnaně hlučnou, blikající a freneticky střiženou podívanou, která na sebe s přibývajícími minutami lepí nudný dějový balast, ze kterého byli jaksi podivně vystříhání vlkodlaci a celek se víceméně točí okolo podivné upíří „politiky“, která je k smíchu. Herecké duo Speedman – Beckinsale se rozjede maximálně v hezké erotické scéně, čímž jejich klady ve filmu končí. Dvojka Underworldu není ničím jiným než popcornovým řemeslem, které se snaží být něčím víc. Jenomže k tomu nestačí jenom dokonalá technická stránka (zvuk, kamera, CGI) a špinavě vyhlížející výprava, která má snímku přidat na syrovosti. Chybí tomu děj s větším smyslem a možná taky trošku té režijní invence. Možná právě proto vidím myšlenku trilogie dost skepticky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nic excelentního ani nic přehnaně inteligentního, ale že mě autoři do příběhu ve dvojce zamotají natolik, že se v tom sotva vyznám už svědčí o tom, že se to zas tak moc nepokazilo, pač jednička byla taky solidně zamotaná. Ze začátku při vcelku zajímavé bitvé jsem si řikal, že by to mohlo být slušné ale postupně jsem se nudil a nudil až byl konec a já s radostí dosledoval tenhle zbytečný film. Doufám, že nenatočí trojku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $62,318,875Tržby Celosvetovo $113,417,762Tržby za predaj DVD v USA $61,762,221 //počet predaných kusov 2,912,867/videl v kine: 60%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl... Wiseman jako režiséř nijak nevyrostl, ale jeho scenáristické alter-ego si dává tentokrát mnohem větší pozor a mezi vykrádačkami Terminátora stihne pobavit decentními akčními scénami i mytologií věčného souboje mezi upíry a vlkodlaky. Není to žádný zázrak a první i druhý Blade nakopou Underworldy prakticky v jakémkoliv ohledu, ale tahle "evoluce" fanoušky určitě neurazí. Ať si klidně Wiseman natočí trojku... po Hollywoodu se totiž momentálně pohybují mnohem větší packalové než on. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ano konečně se dočkalo i mé druhé já. To, které chce krev. To co nemá rádo sluneční paprsky a rádo se podívá na Kate Beckinsale v její latexové verzi upíří Trinity, která je o hodně hezčí než originál. Mé já, které si čas od času pustí film a sleduje jak se mlátí dvě stvůry silné jako tank a rychlé jako kulka. Proč se na takový film rád podívám? Protože není pro malé dětičky a neběhají tam vojáčci s umělohmotnými meči a štíty. Možná i proto, že tu nejezdí Santa a nenabízí zbraně jako nějaký překupník a svět nemá milion barev,a le jen ty tmavé. Černou počínaje, červenou(tou krvavě červenou) konče. Nezajímá mě, že film je splácanina. Ani spojení uprů a vlkodlaků a jejich láska. Jde mi o krev, o akci, o trochu něco jiného než je dnešní pohádkově nudný mainstream a nespočet bloackbusterů, které za snahou vydělat hází rating pro 5 lété vstup povolen. Proč bych měl řešit nějaký průměr na čsfd? Tento film utekl rychleji než úvodní titulky ke King kongovi a měl jsem čas se zamyslet? Nudit se ? Ne jen se nechat unášet nemyslet a sledovat co se kde děje. Komu kape z krku krev a kdo práve skočil z vrtulníku a pří 100 metrovim letu ještě pozabíjel 10 vojáků. Film není úžasný ani krásný, ale je to pro mě svěží vítr do nudného pole dnešního hollywoodu, který mi dokazuje, že se Hollywood čas od času umí odvázat a pořádně rozjet reprosoustavu a zase přividělat nějaké nemocnici při odkupování trošky krve:). Nechodte na tento film do kina, budete zklamání pokud nechcete krev a nejste na tom jako já. Počkejte si na dvd a večer si puste tuhle matlanici spojenou krví a latexem a třeba pochopíte... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Danny McBride .. Prodloužená stopáž pro původní Underworld. Jen s přidáním více historie, mytologie, tmavějšího kamerového filtru (kamera se celkově povedla), latexu, lásky a sexu .. Jinak je to neinvenční (třeba nejen závěr kopírující Terminátor: Den Zúčtování, apod.), ničím překvapivá blbost a ani vzrušený výraz Kate Beckinsale tomu už více nepřidá. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, na minútu presne začínajúce tam, kde prvý diel skončil. Inak ostáva všetko po starom - stupídne, oxymoronom vyjadrené "krásne utrpenie" rovnako ako u predchodcu. Najzaujímavejším artiklom tejto zlátaniny tak zostáva zvýšená animálnosť (sexuálna i krvilačná) úmerná prechodu od gotického špinavého urbanizmu smerom k vidieckym spustnutým lokáciam a jediný druh zábavy zas vychádza z vŕšiaceho sa počtu okatých citácii na Cameronov veľký flák, pričom záverečný monológ sa už ale inak, ako drzou vykrádačkou ani nazvať nedá... . ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stejná blbost jako první díl. Chybí jakýkoliv nadhled a brát tohle vážně je smrt. Nejlepší scéna filmu je středověkej začátek pak už následuje jen naprosto průměrná akce. Všude jsou tam megaupíři, a upíři kombinovaný s vlkodlakama a starý upíři a starý vlkodlaci a vůbec všech těch mutantů je tam tolik, že člověk vůbec neví kdo je vlastně největší mazák ze všech. Opět, jako v jedničce, se dočkáme scén, kdy to někdo koupí celym zásobníkem do hlavy ale jde vesele dál, jakoby se nechumelilo. Je to o trochu větší zábava než jednička (hlavně kvůli kratší stopáži), ale kvůli tomu jak ten holohlavej upír stáhne vrtulník na zem za lano to nejde nesetřít. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bezduché, o ničem. Za zmíňku stojí pouze modré oči K.Beckinsale, které v modrém filtru filmu vypadají O.K, dále zvuková složka (DTS), protože bouřky, rozrážení zdí, střelba a ostatní zvukové efekty znějí moc dobře. Triky? Nic moc, ale zase je jich hodně. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Diel lepší ako prví . Mne osobne sa to páčilo viac kvôli samotnému deju, bol viac záživnejší, akčnejší a aj lepšia natočený............... Soundtrack Marco Beltrami: 1. The Undertaker - Puscifer ,2. Morning After - Chester Bennington vs. Julien-K ,3. Where Do I Stab Myself In the Ears - Hawthorne Heights ,4. To The End - My Chemical Romance ,5. Vermillion Pt 2 - Slipknot ,6. Burn - Alkaline Trio ,7. The Last Sunrise - Aiden ,8. Bite To Break Skin - Senses Fail ,9. Her Portrait In Black - Atreyu ,10. Washing Away Me in the Tides - Trivium ,11. Eternal Battle - Mendozza ,12. Our Truth - Lacuna Coil ,13. Cat People (Putting Out the Fire) - Gosling ,14. Why Are You Up - Bobby Gold ,15. Suicide - Meat Beat Manifesto ,16. HW2 - Cradle of Filth , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Lepší akce, smysluplná mytologie a ještě pohlednější Kate Beckinsale stále nestačí na alespoň solidní film. Série Underworld tak pro mě navždy zůstane nedotaženým výborným nápadem. Evolution sice mířil relativně vysoko, ale umořující klíčová bitka a triviální závěr všechno shazují. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zabite ma, ale takmer rovnako dobré, ako jednotka, ktorá ma nadchla na 4* a vôbec sa za to nehanbím, aj keď je mi prirodzene jasné, že to nie je film desaťročia. Jednotka mala vynikajúce akčné scény, futuristický terminátorovský modrý nádych, skvelé masky a výborné herecké obsadenie v čele s Kate Beckinsale. Britská dračica nebola smiešna v úlohe, v ktorej by bolo smiešnych 99% iných herečiek. I divákom sa pôsobivý, príjemne tupý (ehm) crossover dvoch najslávnejších hororových monštier páčil a tak nečudo, že takmer identický tím (vráti sa dokonca aj jedna minule usmrtená postava) do dvoch rokov zasa rozhýbal kamery. Vznikla poctivá dvojka, ktorá nás v lesnom prológu zavedie stovky rokov do minulosti. Následne dej skáče do súčasnosti a ostro nadväzuje na koniec originálu: Beckinsale so samopalom a upírovlkolak (!) Scott Speedman sú stále na úteku. Dej sa v druhej časti presunul z mesta do lesa a znova má skvelé masky, poctivú akciu a postavy, ktoré nás zaujímajú. Len ku koncu sa to už začína zbytočne komplikovať (množstvom postáv) a očakávané akčné vyvrcholenie už len akosi šumí do prázdna. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej film je lepsi nez prvni, jednak uz to ma Wiseman pevne v ruce a taky ma uz na cem stavet, protoze film primo navazuje na prvni dil, tudiz kdo nevidel prvni, bude trochu zmatenej, i kdyz tu je takovej flashback, kerej se pokousi vse vysvetlit. Navic se film odehrava v lesich, jeskynich a podobnejch mistech a to hned prida vic na atmosfere nez mesto. Nejvic me potesila uvodni bitva. Wiseman rozviji puvodni teorii o prvnich vlkodlacich a upirech a i kdyz mi nak nedoslo, k cemu vlasne chce prvni upir vysvobodit prvniho vlkodlaka a je tu celkove par nelogicnosti, tak jsme se bavil vic nez pri prvnim dilu. Taky mi nak nesed Derek Jakobi, porad spousta kecu, ze to je prvni nesmrtelnej a kdyz mel ukazat jak umi bitkarit, tak hodi hlasku, ze nemuze naplacat synackum a zhebne. Kate Beckinsale ma opet ultra tesnej oblecek, kterej dokonce sunda a Scott Speedman tady zacne konecne poradne bitkarit. Proste je to cely pojaty ve vetsim stylu. K dokonalosti sice dost veci chybi, ale i tak je to velmi slusnej akcni film, kterej ani na moment nenudi. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

První díl byla jen debilní mlátička inspirovaná Matrixem a Bladem a kdoví čím ještě. Druhý díl je inspirovanej prvním dílem, jenže je hloupý, předvídatelný a tuctový víc, než je v normální společnosti záhodno. Nevyplatí se na něj dívat ani poprvé, natož to někdy zopakovat. Kate Beckinsale je naprostá tuctovka, kdyby na sobě neměla tuny mejkapu a vlasovýho gelu a barvy na vlasy, nezůstalo by z ní nic, protože všechny tyhle šminky jsou to její hraní. Příběh dvojky je jako obvykle akčnější, no není zábavnější. Akce je divná, prostě je. Nic víc. Nikdy si člověk neříká: Uhni kamaráde, jde sem vlna! Možná je to tím efektním jednáním, efektním mluvením drsňáren, efektními rvačkami, efektními úhly snímání, efektním vším. Takové přehršle efektů se pro mě stalo spíše velkým defektem. Neškodilo by vůbec ubrat na tricích, barevných filtrech, speciálním mejkapu, lesklém koženém oblečení..., a přidat pár docela obyčejných snímků. Plus vyměnit scénáristu (já vím, já vím, režisér=scénárista by dostal menší plat). Když si představím, že tenhle magor teď točí Smrtonosnou past 4, chce se mi strachy zalízt pod peřinu. A nejhorší ze všeho je příběh, který se plácá někde v bahně mezi pijavicema. Herci (a že to jsou panečku kapacity - Derek Jacobi, Steven Mackintosh) nestihnou málem odehrát svůj part(e a už je někdo picne, kousne, probodne. Od filmů tohoto typu, čili čistě na oko akčního horroru, se nedá čekat žádná inteligence, jenže co je moc... (například si všimněte absence jakéhokoliv přetlaku vody, když se zvedají těžké nerozbitné žulové dveře) Příběh je prostě slepenec různých scének, navazujících na sebe jen čistě s největším úsilím. Po hodině a půl tohoto filmu jsem si připadal stejně šílený, jako by byl ve skutečnosti ten šest století v kovové bedně zavřený William Corvin. ()

Související novinky

Kšefty s nesmrtelností

Kšefty s nesmrtelností

27.12.2005

Režisér Len Wiseman dokončil druhý díl své upírské ságy Underworld: Evolution (v plánu je celá trilogie) a už rozmýšlí nad dalším projektem, snímkem SHELL GAME. Ten by se měl odehrávat v nedalekém,… (více)

Reklama

Reklama