Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (716)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem přišel na to, že Jiří Mádl a Miroslav Etzler neumějí totálně hrát. Jinak zdejší humor je samozřejmě pouze pro úzký kroužek diváckého publika. Většině se asi příliš líbit nebude, když se to tedy pokusím říct nejslušnějším možným způsobem. O ději už to slušně říct ani nejde, ale zkusím to. Děj je totální hnůj. To zpozoruje asi každý. Když sáhnu hodně hluboko, tak tu 1* možná vytáhnu. Víc určitě ne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zklamání pro ty, kteří čekali další kvalitní snímek ke svým nepřekonatelným bratříčkům, jako je " Stolička"a "Tatínek". Velkou slabinou je však výměna hereckého obsazení a herci se svým předchůdcům, co do uchopení a hravosti postav, nemohou rovnat, ani kdyby se rozkrájeli. Rovněž režie Marie Polednákové je o několik tříd horší, než jsem byl zvyklý, ale je třeba ocenit vervu, s jakou do natáčení šla a její úmysl setkat se po letech s oblíbenými postavami a sledovat jejich osudy o řadu let později, i když přesvědčivost se vytratila. I tady se najdou výborné momenty, ale pochopitelně není to už s takovou lehkostí jako kdysi. Nejsem zklamaný. Čekal jsem to přesně takové. Mé hodnocení: 40% ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Z českých letošních bijáků typu Účastníci zájezdu, Experti nebo Rafťáci se mi tenhle film určitě líbil nejvíc. Film rychle ubíhá, takže se člověk nenudí, má solidní obsazení, odehrává se na moc pěkných místech a prostě je to celkem fajn zábava. Zatim nejlepší český biják roku 2006 (i když furt šedivý průměr). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podle mě paní Poledňáková udělala stejnou chybu jako v poslední době třeba Václav Vorlíček nebo Dušan Klein. Domnívá se, že je třeba "jít s dobou". Recyklovala sice situace a postavy, osvědčené ze starších filmů, ale jako by nevěřila v jejich trvalý účinek, necitlivě akcentuje okolní modernizaci. Ta je přitom často jen kosmetická (např. dědeček se zajímá o počítače a jezdí na in-line bruslích). Krokodýly navíc zabydlela obrovským množstvím postav, z nichž polovina je filmu platná jako popelník na motorce. Značně to ztěžuje orientaci v ději, protože od sledování hlavní zápletky o nenápadné manželské krizi nás trvale rozptyluje něco jiného, nedůležitého. Přesouváme se z místa na místo, tu a tam překotně zakopneme o nějaký slušný vtip, ale vždy jen cestou za špatným. Umím si představit, že řada gagů mohla ve scénáři působit vtipně a zabila je pitvořivá interpretace (např. čtení dvojsmyslného dopisu o tatínkově ošetřování zraněné učitelky). To, že i jindy spolehliví komici jsou zde dost křečovití, mě utvrzuje v dojmu, že šlo o režijní pokyn. 20% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Aj, snad bych si raději i nechal tu stoličku vytrhnout a do polepšovny se zavřít, než takhle trpět. Co chvíli probleskovala filmem skutečnost, že je to opravdu od té Poledňákové, bohužel však vždy nějakým obludným způsobem zkarikovaná. O to byl ten zážitek bolestnější. Vcelku přirozeným postavám jejích předchozích filmů se dostalo obludného vylepšení o "komické" vlastnosti. Obludně se natřásající Kozy Štěpánové, obludné recepty na štěstí učitelky Kájy a spousta dalších obludností se lepila na jinak jakž takž přijatelnou kostru manželské krize. K tomu nesympatičtí dětší herci (o dospělých snad ani nebudu mluvit) a různá aktuální (ale nevhodná a nevhodně zpracovaná) témata, např. pohádka "o zlé nadnárodní korporaci". Jako obludný vrchol obludně otravná píseň o nějaké obludě. Obludně silná *. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Rychmanovi vlastní auto Mitsubishi Outlander model z roku 2005. Koudelkovi vlastní auta dvě, a to Mazdu MX-5 a Mitsubishi Colt CZ3. Jeníček řídí traktor Zetor 3011 a správce objektu v Tatrách má auto UAZ 469 model z roku 1978. Autobus, kterým přijíždí profesorka Kája Koulová (Jaroslava Kretschmerová) za dědou Pepíkem (Václav Postránecký), je Karosa C 374. (SONY_)
  • Na začátku natáčení dětem představili Miroslava Etzlera jako Luboše, tedy pod jménem postavy z filmu, aby si jej při natáčení nepletli. (skinny9)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama