Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (716)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem přišel na to, že Jiří Mádl a Miroslav Etzler neumějí totálně hrát. Jinak zdejší humor je samozřejmě pouze pro úzký kroužek diváckého publika. Většině se asi příliš líbit nebude, když se to tedy pokusím říct nejslušnějším možným způsobem. O ději už to slušně říct ani nejde, ale zkusím to. Děj je totální hnůj. To zpozoruje asi každý. Když sáhnu hodně hluboko, tak tu 1* možná vytáhnu. Víc určitě ne. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 9/10/// +krásná příroda a celkově prostředí, 2 opravdu vypečené scény (lanovka a domácí doučování), pro mě příjemní herci, režie -hudba se mi netrefila do vkusu, Jiří Mádl má málo prostoru, jeho postava je nevyužitá/// Dnes tento film možná mnoho lidí neocení, ale myslím si, že časem tento film získá na váze. Neříkám, že se stane kultovním jako film S tebou mě baví svět. Přeci jen i konkurence je dnes větší. Tento je ale natočen v podobném duchu a je určen pro celou rodinu. I když ze začátku to tak nevypadalo a spíš se tvářil jako film pro nejmenší. A to bývá často kamenem úrazu. Že dospělím se ten film zdá potom moc dětinský. Naštěstí to neplatí stoprocentně a i větší diváci si tady najdou své. Já osobně jsem při scéně s ňaďou Konvalinkovou na lanovce dostal záchavat smíchu a o pár minut dlaší scéna kdy paní profesorka doučuje Václava Postráneckého a on má "problémy s emisemi" jsem se válel po zemi. Někdo by řekl, že k radosti stačí málo. Z druhé strany mince bych rád zmínil, že film místy působí dost roztříštěně, v posledních 20ti minutách dost nelogicky a natahovaně. Navíc mi přišlo, že některé postavy byly zbytečné. Ale ať to uzavřu: mrkněte na film o filmu./// Celkem 63%/// ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu jak Poledňáková mohla natočit 3 výtečné komedie (Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny, S tebou mě baví svět), když dnes režíruje jen samé trapné rádoby komedie (Jak se krotí krokodýli a teď i Líbáš jako bůh). Tenhle film je jeden velký zmatek, který nemá hlavu ani patu. Některé scény a herci jsou fajn, ale jako pokračování úspěšných komedií 70. let s Tomášem Holým? To prostě neberu. Vedle nulového děje je zde spousta tragických scén, při kterých je mi blbě a říkám si, jak to vůbec mohl někdo natočit. Opravdová stupidita. Na druhou stranu je to rodinný film, který se zřejmě dětem a jejich rodičům bude líbit. Ale povedlo se toho opravdu jen hodně málo. 35% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Z českých letošních bijáků typu Účastníci zájezdu, Experti nebo Rafťáci se mi tenhle film určitě líbil nejvíc. Film rychle ubíhá, takže se člověk nenudí, má solidní obsazení, odehrává se na moc pěkných místech a prostě je to celkem fajn zábava. Zatim nejlepší český biják roku 2006 (i když furt šedivý průměr). ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Slabé B a to jsem ještě zavíral obě oči. Tak je známo, že naše země nedělá zrovna libové a někdy až filmové snímky. Ale tohle je přesný příklad, filmu za pár šupů, co stejně vynese jen pár tisícovek. Čekal jsem aspoň trochu více od Jirky Mádla, protože sem si myslel, že by se mohl dostávat do lepších hereckých rolí, ale tenhle výkon ještě více utvrzuje můj názor, aby zůstal tam, kde je teď. Některé scény se sice vydařily, ale přesto jak jsem prve zmiňoval slabší průměr. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Tomáš Peč (Vítek Koudelka) po tomto filmu ve své herecké kariéře nepokračoval a dnes se věnuje extrémnímu lyžařskému sportu, který se nazývá freeskiing. (Pierre)
  • Čtrnáct dní před začátkem natáčení bylo v Tatrách tolik sněhu, že byly cesty neprůjezdné a začátek filmování byl ohrožen. (ČSFD)
  • Na začátku natáčení dětem představili Miroslava Etzlera jako Luboše, tedy pod jménem postavy z filmu, aby si jej při natáčení nepletli. (skinny9)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama