Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (716)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podle mě paní Poledňáková udělala stejnou chybu jako v poslední době třeba Václav Vorlíček nebo Dušan Klein. Domnívá se, že je třeba "jít s dobou". Recyklovala sice situace a postavy, osvědčené ze starších filmů, ale jako by nevěřila v jejich trvalý účinek, necitlivě akcentuje okolní modernizaci. Ta je přitom často jen kosmetická (např. dědeček se zajímá o počítače a jezdí na in-line bruslích). Krokodýly navíc zabydlela obrovským množstvím postav, z nichž polovina je filmu platná jako popelník na motorce. Značně to ztěžuje orientaci v ději, protože od sledování hlavní zápletky o nenápadné manželské krizi nás trvale rozptyluje něco jiného, nedůležitého. Přesouváme se z místa na místo, tu a tam překotně zakopneme o nějaký slušný vtip, ale vždy jen cestou za špatným. Umím si představit, že řada gagů mohla ve scénáři působit vtipně a zabila je pitvořivá interpretace (např. čtení dvojsmyslného dopisu o tatínkově ošetřování zraněné učitelky). To, že i jindy spolehliví komici jsou zde dost křečovití, mě utvrzuje v dojmu, že šlo o režijní pokyn. 20% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film - pro diváka. Na rozdíl od prvních dvou příběhů o Vaškovi se na toto pokračování rozhodně nebudu těšit, když ho budou vysílat v televizi. Škoda, že Poledňáková rozmělnila postavy do různých prostředí. A Koudelkova rodina, to byl fakt úlet. Přitom knižní předloha "Jak Anděla uviděla anděla" navazuje na Polepšovnu a Velkybu celkem zdařile. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nikde není napsáno, že se máme smát a že je to komedie. Je to prostě rodinný film, taková pohodovka z domácího českého prostředí. Nechápu kolegině a kolegové, co proti tomuto filmu máte. Asi je to tím, že někteří z nás podvědomně českým filmem opovrhují a nebo někteří naopak zase od českého filmu očekávají přehnaný filmový zážitek. Já jsem si natáhl nohy a pohodově jsem se nenáročně pobavil, protože jsem od tohoto filmu očekával právě a jen tu pohodu. Je to přece rodinný film! Proto tento film vznikl, alespoň se domnívám. Dávám čtyři hvězdy ne za umělecký výkon Nadi Konvalinkové, ale za tu pohodu a příjemný čas strávený nad tímto filmem. Nehledejme stále nějakého nového zázračného "Tomáše Holého" ......... ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem dát rovnou odpad, protože Poledňáková stvořila úžasná díla. Bohužel, tohle je s prominutím maras ve srovnání s ostatními. Naprosto nesympatický Etzler, který vypadá jako by právě utekl z Borů. Ta jeho držka je navíc v celém příběhu na každém rohu, což mi bylo krajně nepříjemné. Mádl tu měl vyloženě špatný den. Ještě že to místy zachraňoval Postránecký, protože Nekonečný a podobný odpad, co se tu přiživil, už mi lezl totálně na nervy a měl jsem co dělat, abych se nepozvracel. Stupidní písnička, která provázela celý "film", už mi ke konci zněla jako skřípání na tabuli. O ději se prakticky nedá hovořit, jelikož jsem ho tam snad ani nezachytil; neexistuje. Zkrátka a jednoduše: Takhle NE, dámy a pánové! Takhle se to NEDĚLÁ! Tenhle snímek si už nikdy dobrovolně nepustím. 5% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicotná rodinná komedie plná známých hereckých jmen hlavně z televize, která mi dost nesnesitelným způsobem připomíná a kopíruje "veselohru století" S tebou mě baví svět a nutno dodat, že po příběhové stránce je to fakt nuda. Já se u toho nebavil a pochybuju, že děti budou. Herci se občas sice snaží, ale ti, o kterých chci, aby se ukázali, jsou spíše v pozadí a to je škoda daleko větší. Víceméně jsem od toho nic nečekal. Rodině tenhle film nevadil, jenže já se u něj neskutečně nebavil. Problém je v tom, že jim nevadil hlavně z toho důvodu, že v něm vidí řadu českých jmen a to je sakra málo. Jo, a Miroslav Etzler ať se prosím vrátí k Nováckým seriálům. --- Proč lidi stárnou a umírají? Protože to vidí u jiných. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Miroslav Etzler se při natáčení v ledové vodě bál, ale vzhledem k tomu, že děti se vůbec nebály, musel předstírat, že je natáčení brnkačka. (SONY_)
  • Aby se ušetřilo, štáb s herci cestovali do Tater, kde se natočily první záběry, vlakem. (ČSFD)
  • Tomáš Peč (Vítek Koudelka) po tomto filmu ve své herecké kariéře nepokračoval a dnes se věnuje extrémnímu lyžařskému sportu, který se nazývá freeskiing. (Pierre)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama