Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malého městečka jménem Antonio Bay terorizuje děsivá a nenávistná síla, která se ukrývá ve smrtící husté mlze. Pod jejím závojem číhá hrůzyplné tajemství, které musí lidé z města odhalit dříve, než bude pozdě. Přesně před 100 lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +nebudu zastírat že nemám pro trojici Welling, Blair a Grace slabost, přeci jen modernější zpracování má trochu rychlejší tempo -z námětu se dalo vytřískat daleko víc, občas hodně zmatené chování postav, podivný závěr/// Hodně kritizovaná, přesto mnou vyhlížená Hemla, pardon Mlha. Chtěl jsem vidět už jen kvůli porovnání se starším filmem. Ten byl ve své době hodně kvalitní a určitě atmosférický, mě však neoslnil. Podobné je to i s tímto, jen jsem se u něj méně nudil a pokud to má být úměra v hodnocení, tak světe div se "mlha přede mnou, mlha za mnou" tenhle byl lepší./// Celkem 54%/// ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady hororov pri ktorom sa vôbec nebudete báť. A veľký problém je samozrejme v samotnom scenári. Prečo sa hlavné postavy začnú zaujímať o históriu ostrova na ktorom sa nachádzajú, po smrti ich kamarátov na lodi? Tak! Lebo im to scenár prikázal. Nezmyselné scény - prečo sa napríklad hmla dostane do domu práve cez dres v ktorom nejaká žena ešte k tomu umýva riad a nie cez hocijakú škáročku vo dverách alebo ventiláciou? Len tak, pre efekt! Postavy chovajúce sa divne – chľastajúci, vyšinutý farár alebo nejaký rybár s krvácajúcim zranením na tvári. Čo sa im asi stalo? No to a všetko ostatné čo sa okolo toho deje sa dozvieme asi 10 min pred koncom. Až vtedy sa dej stane o niečo zaujímavejší. Dovtedy sa môžete maximálne pokochať na efektnú hmlu rútiacu sa na mesto alebo nejakú obeť utekajúcu pred ňou a zopár pekných záberov nehôd alebo vrážd, bez akejkoľvek krvi – aby prístupnosť filmu bola čo najväčšia. Na filme vidno, že mal slušný rozpočet, no Carpenterovmu originálu sa v atmosfére nevyrovná. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Původní Mlhu jsem neviděl ani mě neláká k remaku jsem se dostal kdysi ale po 30 minutách jsem se tak nudil že jsem to vzdal (po té scéně na lodi). Po několika letech jsem si dal repete s tím že to bude přece jen lepší bohužel výsledek je tragický. Celý film je absolutně o hovně (banda duchů co byly dřív vrahové a na ostrově jich oslavují jelikož to neví se mstí) a o nějakých hereckých výkonech nemluvit. Do toho je to tak debilně natočené a ti herci jsou tak nesympatičtí až to bolí. Jediná scéna co mě zaujala byla na konci zavraždění toho chlápka pomocí toho skla zbytek stojí za prd. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu mlžit, je to mdlá sračka k uzoufání! Původní Carpenterovo pomstychtivé zlo vystupující z kondenzované vodní páry sice také nebylo žádný majstrštyk, ale mohlo se jakžtakž opřít o atmosféru plíživého tajemna. Ovšem remake mistra Wainwrighta, mimochodem nejen kvůli absenci nějaké tvůrčí invence zbytečný jak noční pleťový krém v koupelně Freddyho Kruegera, ten si o ní mohl jenom nechat zdát. Už nikdy více, i kdyby z mlhy vystoupily ruku v ruce gorily, Rákosníček a Willy, co objel svět za 80 dní.. ()

Sonnery odpad!

všechny recenze uživatele

Nadšení, že se konečně podívám na Mlhu od Kinga ze mě vyprchalo stejně rychle, jako kebab s kari zálivkou při střevní chřipce. Ten vůl ve videopůjčovně mi za padesát korun dal tuhle kravinu a ještě se přitom usmíval jako Grinch, když krade dětem dárky z pod stromečku. Vydržel jsem to asi 35 minut a pak jsem to vypnul, zjistil kolik je hodin pro případ, že by ve videopůjčovně měli ještě otevříno a já bych tam šel v návalu vzteku vypustit svoji "mlhu". Chce se mi brečet ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Během přípravy filmu si v něm měla zahrát také Julia Stiles, které byla role Elizabeth upravená na tělo a měla v průběhu více prostoru. Když herečka opustila produkci a na její místo přišla Meggie Grace, postavu přepsali na mladší a nevinnější dívku. (imro)
  • Selma Blair natočila skoro všechny kaskadérské kousky sama a strávila tak například 12 hodin ve vodě při natáčení podvodních scén. (imro)
  • Remake klasického hororu stál producenty 18 milionů a během prvního víkendu promítání (14. – 16. 10. 2005) vydělal v USA 11,7 mil. dolarů. Celkový výdělek dosáhl na 29,5 milionu. (imro)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama