Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Kdyby existovala filmová kuchařka univerzálních hollywoodských receptů, Firewall by v kapitole krimi thriller zcela jistě nemohl scházet. Profesionální kuchař vzal pořádně provařené ingredience a výsledkem je po všech stránkách typický hollywoodský pokrm. Čekal jsem zhruba tříhvězdičkový thriller a také jsem ho dostal. Technice počítačové bankovní loupeže jsem vůbec nerozuměl, ale to asi málokterý divák dokáže. To samozřejmě trochu komplikuje prožitek z filmu, za větší hřích ale považuju, že Firewall je jakýmsi souhrnem žánrových klišé, které nepřinášejí nic nového a originálního. Tudíž celkem snadno uhodnete dějový tok, navzdory tomu všemu ale Firewall dobře funguje a diváka nenudí. Napadá mě srovnání s Costnerovým Osobním strážcem. Největší „perla“ přichází na závěr – samozřejmě nebudu prozrazovat o co jde, ale je to klišé jako Brno. Vlastně jako Hollywood. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fungujúci thriller v štýle filmu Výkupné. Harrison Ford je spolu s Gibsonom asi ten najtypickejší predstaviteľ typického filmového otca typickej filmovej americkej rodiny a bez problémov som mu jeho úlohu žral. Bettanyho obmedzovala jeho slabo napísaná postava, no i tak bol ako záporák so silným anglickým lookom a prízvukom celkom zábavný. Film brzdí prekombinovaný scénár, no zasa získava vďaka slušnému tempu a fajn finále v ktorom sa dedo Ford celkom vytiahol. Spokojnosť. Ps.: Ak by ste sa chceli nabúrať do bezpečnostného systému vily nejakého amerického milionára, vedzte, že heslo odpovedá menu jeho jachty. (6.9/10) ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Snaha o odlschoolový triler (téma IT je dosť triviálna) je sympatická, ale aby to fungovalo ako napr. V POSLEDNEJ CHVÍLI alebo KLUB VYDIERAČOV, chýba tomu od polovice spád a akčné zakončenie je takmer trápne. Hudba občas dodáva fajn napínavosť, ale Ford už je na akčných hrdinov starý... Sklamalo ma to o trochu menej ako STRÁŽCA so Sutherlandom... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přesně to samé jste již viděli na tisíc a jeden způsob jinde. Z toho minimálně v osmi stovkách případů mnohem lépe. Přiznám se, že jsem čekal směšnou splácaninu nehodnou Harrisona Forda. Nehodné ho to sice nesporně je, ale směšné to zase tak moc není. Bohužel. Tady vládne jedno slovo; nuda. První "technická" polovina je utahané nic, takže tuctově průměrná "akční" část v závěru je ve výsledku vítaným osvobozením. Thriller, který sice nikoho nanadchne a pár lidí snad i urazí, ale jako kulisu k jiné činnosti ho lze doporučit. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný thriller, pravděpodobně nepochopitelný pro většinu seniorů, pro které je těžko stravitelným vrcholem pokroku i rychlovarná konvice, počítače pak už jdou zcela mimo ně (ne, nejsem na facebooku v antidůchodcovské skupině, nejsem na facebooku vůbec - a žiju:-)). Harrison Ford je pokrokový důchodce, v hardwaru i softwaru se orientuje levou zadní, a jelikož jde o mého oblíbence již od útlého mládí (slint - Han Solo, slint - Indiana Jones:-)), leccos mu odpustím, dokonce i lítání v ledničce, natož koukatelný, byť poněkud nezáživný, rutinní a zcela zapomenutelný snímek. 55% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Na otázku, co by dělal, kdyby jeho dítě bylo v ohrožení - jako je tomu v případě postavy Jacka Stanfielda (Harrison Ford) - Paul Bettany (Bill Cox) odpověděl: "Film je samozřejmě film, ale nedávno se mi v Kanadě stalo něco, co mi podobnou situaci vzdáleně připomnělo. Nesl jsem svého syna v takovém tom batohu na břiše a přecházel jsem silnici, kdy se proti nám najednou strašně rychle vyřítilo auto. Zareagoval jsem úplně podvědomě a otočil jsem se k němu zády s tím, že dám synovi o dvě desetiny vteřiny víc, než zbývá mně. V tu chvíli jsem se cítil jako člověk, kterým jsem vždycky chtěl být. Říkal jsem si, jak je krásné, že můžete někoho takhle milovat. A zároveň jsem věděl, že by mi nedělalo žádný problém spáchat vraždu. Řidič zastavil sotva pár centimetrů, možná milimetrů od nás a já mu zkusil rozbít sklo, abych ho mohl vytáhnout ven a umlátit k smrti za to, že tahle ohrozil moje dítě. Cítil jsem zároveň neskutečnou lásku a neskutečnou nenávist." (NIRO)
  • Během tzv. dešťových dnů ve Vancouveru pršelo, paradoxně, velmi málo, a proto produkce musela používat 6 cisteren s vodou, které zavlažovaly ulice. (imro)
  • Původní název filmu byl „The Wrong Element“, ale když jeden z herců ve vedlejší roli začal snímce říkat „The Long Elephant“, producenti raději vymysleli „Firewall“. (imro)

Reklama

Reklama