Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Z newyorské ZOO zmizí mladý lvíček, který se furiantsky chtěl podívat do domoviny svého otce – do africké divočiny. Jenže takhle nečekaně to neplánoval. Jeho otec společně s dalšími zvířaty se ho vydávají zachraňovat. Že vám to něco připomíná? Madagaskar? Nejen to. Při sledování Divočiny jsem měl neustálý pocit, že její tvůrci nechali veškerou svou invenci odpočívat doma na gauči a novinku ušili výhradně z toho, co už kdysi sám Disney stvořil nebo to světu dala konkurence. Otec na záchranné misi svého synka, to už jsme tady měli – Hledá se Nemo. Zvířata z manhattanské zoologické zahrady vyrážejí za svým kamarádem – zmíněný Madagaskar. Závěrečná taneční párty na lodi – ano, Shrek A takto bychom mohli pokračovat dál, v Divočině se totiž dá objevit spousta známých animáků. Samotné vykrádání úspěšných hitů by ještě tolik nevadilo, horší je, že film má hodně prostoduchý příběh, takže je ideální podívanou zejména pro děti tak do deseti let. Ostatní se budou zřejmě nudit, ve srovnání s pixaří klasikou nebo dreamworksovským Shrekem schází rafinovaná nadstavba pro dospělé v podobě všelijakých narážek a vychytaných hlášek. Prostě už aby přijela ta Auta ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Genialne...dobre gagy..teda viac som sa pobavil ako pri Madagaskare..:)..skvela animacia.. Ako mozu tyto hlupaci podomnou hodnotit rozpravku,?..hm najprv musia odlozit svoju poblblu mysel a az potom sa vediet divat..skor nie..smejdi P.s. velmi dobry slovensky dabing..opat lepis nez cesky ako som si uz zvykol pri vsetkych novych rozpravkacho d Pixaru a Watla..:) ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Premrhaný talent grafikov kvôli deravému scenáru. Veľmi veľmi krásna a hlavne neuveriteľne detailná grafika aj v dobe vydania až doteraz. Bohužiaľ všetka táto krása utrpela kvôli absencii vlastného humornejšieho štýlu a vizuálu ála Ice Age, Madagaskar alebo Up. Forma zvíťazila nad obsahom s prevahou 5:1. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

O této animované pohádce není třeba nic psát, neboť je to vykrádačka prakticky všeho, co z tohoto žánru znáte. Nejvíce vám přijde podobný s Madagaskarem. Jen míra a kvalita vtipu je nepřiměřená a musím uznat, že mne to neskutečně sralo. Jsem sice zastáncem animáků a většinou nejdu s hodnocením pod tři hvězdy. Zde však musím přitvrdit, protože je to jen pitomá trapná kopie. Nevrmór! 30% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Animované to bolo krásne. To musím uznať. Ale to už dneska beriem ako úplnu samozrejmosť. Zvlášť, keď je pod tým podpísané štúdio Walt Disney Pictures. Avšak ten príbeh to bola bieda. Okatá vykrádačka známych kasových trhákov. Postavy ako z "Madagaskaru", príbeh o stratenom synovi ako z "Hľadá sa Nemo", do toho niečo z "Levieho kráľa", trochu z "Doby ľadovej" a tak by som mohol pokračovať ďalej. Stále som mal pocit, že som to už niekde, v podobnom filme, videl. "Divočina" je pekná, ale neoriginálna. ** ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Divočina je největší film, který kdy byl produkován v Kanadě. Pracovalo na něm 418 animátorů, kteří strávili u počítačů celkem 1,5 milionu hodin. (imro)
  • 80-milionový animák z Disneyho dílny diváky příliš nezaujal a během úvodního víkendu (14. – 16. 4. 2006) vydělal jen 9,6 mil. dolarů. Celkový obrat v kinech USA se vyšplhal na něco přes 35 milionů. (imro)
  • Plameňáci v newyorské zoo jsou skotští, protože režiséru Spazi Williamsovi připadalo, že vypadají jako dudy. Sám Spaz na dudy ve volném čase občas hraje. (hippyman)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama