Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

curunir 

všechny recenze uživatele

Keď som videl na tento film plagát, myslel som si, že je to alternatívny názov Madagaskaru. A ono to aj tento film dosť vykráda, nehovoriac o tom, že Madagaskar nie je jediný film s ktorého si Divočina požičala, čo sa jej páčilo. Nie, že by bol Madagaskar niečo extra, ale oproti tomuto je to veľkofilm! Divočina je nudná, bez vtipu, tisíc-krát obmletá s predvídateľným dejom. Jediné čo ma ako-tak pobavilo bola koala, ktorá má v slovenskom dabingu unudený a zhulený hlas. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Divočina je ukázkový případ, jak by neměl rodinný velkorozpočtový animák vypadat - přeplácaný, neoriginální (aneb Madagascar potkává Hledá se Nemo), vtípky cíleny na nejmenší (pořád někdo něco mele, křičí, někam padá, lítá, mlátí se), přesto veskrze nevtipný a přes délku cca 70 minut (+ titulky) uspávající. Nadprůměrná technická kvalita nic nespasí, pokud chybí ten základ (děj, vtip, zajímavé postavy). Líbily se mi akorát dva "klipy" - průlet setmělým zavřeným zoo a vjezd zvířat do města (píseň Clocks od Coldplay by ale dokázala dodat magickou atmosféru i zasedání poslanecké sněmovny, takže nejde o zásluhu tvůrců filmu). ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pokud se k takové animaci schýlilo kvůli nedostatečným možnostem, nevadí. Působí velice osobitě, byť imo. Madagaskar tehdy v podstatě vočůral Disneyho, nebylo to naopak (byť Lví král z toho je cítit taky). Jenže dvojrozměrný Disney a v podstatě jiné animáky té doby měly jednu nebo pár postav, které působily jako komické figurky a víceméně to daly najevo. Tady má mít tu funkci koala, ale snad každá scéna nezabývající se dialogy otce se synem křečovitě tlačí snad každou postavu do této polohy, že se to rychle přejí. A ne zrovna karikaturou newyorských buranů jako z Madagaskaru. Není to dno, jak se může zdát podle zdejších komentářů. Vysolil bych nepopulární názor, že jeden z těch lepších CGI začátků Disneyho bez pomoci Pixaru. I tak to neznamená moc. 2,5* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pod hodnotenie sa asi silne podpísal fakt, že som už pár dní žiadny film nevidel a táto skvelá oddychovka mi dokonale navrátila a naplnila filmový deficit. Ale aj bez toho nechápem to úbohé percento, pretože toto je bez-pochýb super, naozaj super animák, ktorý aj keď kopíruje 'Madagascar', tak kopíruje len jeho podstatu, ale inak je to svižnejšie, nápaditejšie a hlavne vtipnejšie! 75%. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Ďalší animák s všetečnou a blbou veveričkou a nevyjasnením vzťahom otca a syna, ktorý vykráda Madagaskar, Nema, Levieho kráľa, Dobu ľadovú a iné filmy. Tvorcovia sa mali viac ako na dokonalo vejúce Samsonove chlpy v hrive sústrediť na originalitu deja a ani tá koala nebola taká chutná ako som čakala. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Režie českého znění animované pohádky Divočina se ujal Zdeněk Štěpán a hlavní role namluvili například Martin Preiss, Jiří Hromada, David Prachař, Vanda Hybnerová, Boris Rössner, Miroslav Vladyka a Robin Pařík. (cariada)
  • Navzdory tomu, že filmové anakondy se většinou chovají velmi divoce, ve skutečnosti jsou poměrně klidné a pomalé. Režisér se nechtěl vzdát realističnosti, což ale znamenalo, že by Larry nestíhal své přátele. Nakonec tento problém vyřešil docela jednoduše – posadil Larryho na hřbet žirafy Bridget! (hippyman)
  • Skladatel Alan Silvestri se stal nedílnou součástí týmu a pomáhal filmařům hudebně odvyprávět příběh a zdůraznit atmosféru jednotlivých scén. Hudba byla nahrána s 94členným orchestrem. (hippyman)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama