Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (19)

  • Dvě lodi v přístavu v New Yorku jsou pojmenované "The Lily Maia" a "Nicolai" po dceři produkční designérky Lily a synovi producenta Nickovi. (HappySmile)
  • Loď, na které se plaví zvířata, se jmenuje "Hannah W" po dceři režiséra Stevea Williamse - Hannah. (HappySmile)
  • Když jedou zvířata ve voze s odpadky, můžete si tam všimnout předměty s reklamou na Radio Disney a na Kodak. Když potom hlavní hrdiny honí zdivočelí psi, můžete vidět reklamu na Lvího krále. (HappySmile)
  • Hlavní myšlenky scénáře byly sepsané už v roce 1991. (HappySmile)
  • Režie českého znění animované pohádky Divočina se ujal Zdeněk Štěpán a hlavní role namluvili například Martin Preiss, Jiří Hromada, David Prachař, Vanda Hybnerová, Boris Rössner, Miroslav Vladyka a Robin Pařík. (cariada)
  • Žirafa Bridget je možná vysoká, ale věděli jste, že má stejný počet krčních kostí jako všechna ostatní zvířata v newyorské zoo včetně veverky Bennyho? Rozdíl je jen v tom, že každá z těchto kostí je v jejím případě dlouhá přes 30 centimetrů. (duklak2)
  • Navzdory tomu, že filmové anakondy se většinou chovají velmi divoce, ve skutečnosti jsou poměrně klidné a pomalé. Režisér se nechtěl vzdát realističnosti, což ale znamenalo, že by Larry nestíhal své přátele. Nakonec tento problém vyřešil docela jednoduše – posadil Larryho na hřbet žirafy Bridget! (hippyman)
  • Kanadské prostředí je ve filmu velmi patrné - hrdinové hrají zvířecí verzi curlingu, populárního kanadského sportu, na plátně se objeví také kanadské husy, které vtipkují o přecházení přes kanadskou hranici, a jednoho z tučňáků (MC) v původní verzi nadaboval kanadský sportovní komentátor Don Cherry. Rovněž režisér Spaz je rodilý Kanaďan. (hippyman)
  • Pro každého z ptáků, kteří se ve filmu objeví, bylo naanimováno přes 2 miliony samostatných pírek. Přitom za pouhé jedno animované pírko dostal o 12 let starší film Forrest Gump v kategorii nejlepší vizuální efekty Oscara. (hippyman)
  • Plameňáci v newyorské zoo jsou skotští, protože režiséru Spazi Williamsovi připadalo, že vypadají jako dudy. Sám Spaz na dudy ve volném čase občas hraje. (hippyman)
  • Eric Idle (ze skupiny Monty Python) s kolegou Johnem Du Prezem přispěli písní Really Nice Day, kterou také nazpívali. Na filmu se dále podíleli interpreti jako Lifehouse, Big Bad Voodoo Daddy, Everlife nebo Coldplay, kteří přispěli svou písní Clocks z alba A Rush of Blood to the Head. (hippyman)
  • Skladatel Alan Silvestri se stal nedílnou součástí týmu a pomáhal filmařům hudebně odvyprávět příběh a zdůraznit atmosféru jednotlivých scén. Hudba byla nahrána s 94členným orchestrem. (hippyman)
  • Film vznikl v Torontu v novém studiu C.O.R.E. Feature Animation, které založila společnost C.O.R.E. Digital Pictures právě za účelem výroby tohoto snímku. (hippyman)
  • Srst lva Samsona se skládá z více než 6 milionů chlupů, které byly ve všech záběrech každý zvlášť vyrenderovány počítačem. Ovšem “nejchlupatějším” zvířetem ve filmu je pudl, který má na sobě více než 14 milionů chlupů! (contrastic)
  • Steve Spaz‘ Williams debutoval Divočinou na postu režiséra. S počítači má ale již dlouholeté zkušenosti, protože pracoval v ILM na speciálních efektech filmů jako Terminátor 2: Den zúčtování (r. James Cameron, 1991) či Jurský park (r. Steven Spielberg 1993). (imro)
  • Během pracovního promítání pro největší výrobce hraček zástupci společností překvapivě odmítli vyrábět nabízené licencované produkty, neboť nevěřili předpokládanému komerčnímu úspěchu filmu. (imro)
  • Divočina je největší film, který kdy byl produkován v Kanadě. Pracovalo na něm 418 animátorů, kteří strávili u počítačů celkem 1,5 milionu hodin. (imro)
  • Kiefer Sutherland si zkoušel lví řev prakticky všude, doma či v autě. Proto způsobil mnohým řidičům, kteří jej předjížděli, malý šok. (imro)
  • 80-milionový animák z Disneyho dílny diváky příliš nezaujal a během úvodního víkendu (14. – 16. 4. 2006) vydělal jen 9,6 mil. dolarů. Celkový obrat v kinech USA se vyšplhal na něco přes 35 milionů. (imro)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama