Reklama

Reklama

X-Men: Poslední vzdor

  • USA X-Men: The Last Stand (více)
Trailer

Mutanti  – bez Jean Greyové (Phoenix), která zahynula v jezeře, a bez Scotta Summerse (Cyclopse), jenž se její smrtí trápí – trénují simulaci boje s lidmi. Eric Lehnsherr (Magneto) je stále na útěku. Vědcům se mezitím podaří vyvinout v laboratořích Worthington lék na potlačení genu X. Jeho zdrojem je mutant Jimmy (Leach). Profesor Charles Xavier s Ororo Munroeovou (Storm) navštíví doktora Hanka McCoye (Beasta), mutanta a ministra pro záležitosti mutantů, který jim o léku vypráví. Americký prezident pronese projev před laboratořemi, které lék vyrábějí. Je přesvědčen, že může mutanty osvobodit. Storm je rozhořčena. Tvrdí, že nejde o lék, protože nejsou nemocní. Řada mutantů je odhodlána proti medikamentu bojovat.  Cyclops ve svém žalu odjíždí k jezeru a slyší, jak ho volá Jean. Když se to profesor Xavier dozví, pošle k jezeru Wolverina a Storm. Najdou Cyclopsovy sluneční brýle a živou Jean. Xavier brzy zjistí, že v rozdvojené osobnosti Jean převládl Phoenix bojující za svobodu. Zabila Cyclopse, který ji miloval. Když se Jean probere, žádá Wolverina, aby ji zabil, než ona zabije někoho jiného. Wolverine to však odmítne.  Když se Raven Darkholmeová (Mystique) po výstřelu stráže změní působením léku v člověka, Beast obviní prezidenta, že si lidé udělali z léku zbraň. Prezident je však přesvědčen, že někteří z mutantů představují hrozbu. Magneto začne v ilegalitě budovat armádu. Protože je Jean opravdovou hrozbou, vydají se Xavier s Magnetem za ní. Jean však Xaviera zabije. Magneto si ji odvede do vojenského tábora v lesích. Nechce ji omezovat. Oznámí, že boj za svobodu mutantů začíná... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (952)

Spooner 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že se Ratner dost překonal a že to dopadne tak moc dobře, jsem moc nevěřil (i když jsem v koutku duše doufal). Jasný, Ratner nesáhá Signerovi ani po kotníky a trojka je ze všech dílů nejslabší, to ale neznamená, že je špatná. Ratnerovi se sice nepodařilo ukočírovat scénář, tak jak by si zasloužil (šlo z něj udělat o hodně víc) a znázorňování emocí a prokreslování charakterů mu moc nejde (o tom jsme se přesvědčili již v Červeném drakovi). Většina z nich už ale byla určena v 2. díle a stávající herecké obsazení je opět výborné. Postav je tady ale až moc a některé dostávají hodně málo místa (Colossus,Roque,Angel). Z nových postav zaujme hlavně vynikající Beast a Juggernaut v podání Vinnie Jonese, kterej je tak blbej až je hustej. Ratner ovšem vyniká v akci a ta je opravdu prvotřídní (i když ani zde na Signera nemá). Stejně tak mu musím pochválit jednu novinku, a to tzv. levely mutantů, které lze i zvyšovat. Připadal jsem si sice jako v nějaké videohře, ale vypadalo to dost dobře. Ratner prostě tuto dobře rozjedou sérii proměnil v nadupanou akční řežbu a blockboaster první kategorie. To sice není na škodu, ale u této série to stejně trochu zamrzí ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ratner konečne priniesol tých X-menov, ktorých poznám z komixu a hlavne kresleného seriálu. Akčných. Samozrejme bez prvých dvoch častí pod vedením oveľa zručnejšieho filmára akým je Singer, čo dá film pocítiť hneď v úvode, by to nebolo ono. Akcia mu vychádza a nesústredí sa na nejaké citové výlevy, lebo i to málo čo tu zostalo vyvolalo skôr úškrn a nie nejaké dojatie. K príbehu nemám výhrad, veď je to už tretia časť a o prekvapenie tiež nie je núdze. Prídeme o dosť veľa obľúbených postáv, ale ktoré nie sú obľúbené, pravda? ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $210miliónovTržby USA $234,362,462Tržby Celosvetovo $459,359,619Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,083,849 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $145,279,917 //počet predaných kusov 6,198,070║ Detailnejšie vykreslenie postáv ako tomu bolo zvykom u prvých dvoch dieloch zmizlo, ostala už len slušná akcia, ale našťastie je to aj tak dosť prijateľný film v tejto sérii na to že bola vymenená režisérska stolička. /videl v kine: 85%/ ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kecy jdou stranou a začíná řežba. Pro někoho zklamání, pro mě vůbec. Trošku to ubírá na atmosféře, která se nesla předchozími díly, ale nemůžu si pomoc, mně se prostě ten ohnivý přeliv Jean hrozně líbil, Wolverine byl ještě drsnější než před tím (počáteční scéna s doutníkem prostě nemá chybu) a Magneto ukázal, jak se má správně jezdit na mostě :o) Pro mě jednoznačně nejoblíbenější díl :o) Jediné, co se mi nelíbilo, jak scénárista „vyjebal“ s Mystique :o( Věřím ale, že se vrátí :o) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Mno... tak máme vymalováno. Ratner udělal mimořádně odvážný krok, když Singerovy figurky smetl ze šachovnice a rozehrál svojí vlastní partii (podobně to udělal John Powell... původní X-Men motivy ve trojce nenajdete, čeká vás "zimmerovská" smršť ;). Prvních patnáct minut rozhodne o tom, zda budete Last Stand jemně milovat nebo jemně nenávidět. Ratner udělal z dospělého comicsu nářez pro náctileté, ale díky jeho neutuchající snaze to nelze považovat za přílišnou degradaci. Třetí X-Meni se snaží stihnout za 96 minut hrozně moc věcí - jako by Ratner vytrhal z celé X-Men historie to nejlepší a snažil se to nacpat do jediného filmu. Paradoxně mu nepodrážejí nohy vypjaté situace, které zvládnul elegantně (i když méně "hmatatelně" než Singer), ale nízký rozpočet. Hmm? Ano, na to co se odehrává v X-Men 3 by zřejmě i 300 milionů bylo málo a proto se některé triky hlasitě dožadují reparátu (ale pořád vypadají minimálně nadprůměrně ;). [[]] Kocourovo přirovnání k Terminátorovi 3 sedí až trestuhodně. Noví X-Meni jsou hlasitější, chtějí za každou cenu trumfnout svoje starší bratříčky a trochu při tom ztrácejí na osobnosti. Jenže... když odhodíte stranou předsudky a uvědomíte si, jak obrovské gesto Ratner udělal, když s celou sérií uhnul svým směrem, místo aby pokračoval v Singerově linii, dojde vám, že líp to v jeho rukou dopadnout nemohlo. A pokud se mě ptáte jak má vypadat letní blockbuster, odpovím, že takhle... hlášky, akce, trocha neřízené drzosti a scenáristické naivity, to všechno smícháno s tunou hollywoodských zlaťáků a režisérem, který se nebojí překročit svůj vlastní stín. X-Men 3 možná pobrali méně intelektu, ale blíží se k té nadsázkové comicsové atmosféře z jiné strany a nad očekávání úspěšně. A to mi k potlesku stačí. [[]] btw Cameron Bright opět hraje svoje "vykulené děcko". Moc jsem se na něj těšil a nezklamal. ;) [[]] btw2 Famke Janssen je "one bad mamma" ;) ()

Galerie (181)

Zajímavosti (52)

  • Když jde Wolverine (Hugh Jackman) do lesa za Magnetem (Ian McKellen), utrpí dvě bodná zranění na břiše, která poškodí i jeho bílé triko. V dalších záběrech ale po dírách není ani památky. (Stejšn)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (Wixim)

Související novinky

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Z Jamese Franca bude nový X-Men

Z Jamese Franca bude nový X-Men

24.11.2017

Mutantí série to v posledních letech zkouší se spin-offy a rozhodně v nich hodlá pokračovat. Po úspěchu Logana a Deadpoola totiž dostane vlastní film nejen Gambit, ale i Multiple Man, jehož by si měl… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama