Reklama

Reklama

X-Men: Poslední vzdor

  • USA X-Men: The Last Stand (více)
Trailer

Mutanti  – bez Jean Greyové (Phoenix), která zahynula v jezeře, a bez Scotta Summerse (Cyclopse), jenž se její smrtí trápí – trénují simulaci boje s lidmi. Eric Lehnsherr (Magneto) je stále na útěku. Vědcům se mezitím podaří vyvinout v laboratořích Worthington lék na potlačení genu X. Jeho zdrojem je mutant Jimmy (Leach). Profesor Charles Xavier s Ororo Munroeovou (Storm) navštíví doktora Hanka McCoye (Beasta), mutanta a ministra pro záležitosti mutantů, který jim o léku vypráví. Americký prezident pronese projev před laboratořemi, které lék vyrábějí. Je přesvědčen, že může mutanty osvobodit. Storm je rozhořčena. Tvrdí, že nejde o lék, protože nejsou nemocní. Řada mutantů je odhodlána proti medikamentu bojovat.  Cyclops ve svém žalu odjíždí k jezeru a slyší, jak ho volá Jean. Když se to profesor Xavier dozví, pošle k jezeru Wolverina a Storm. Najdou Cyclopsovy sluneční brýle a živou Jean. Xavier brzy zjistí, že v rozdvojené osobnosti Jean převládl Phoenix bojující za svobodu. Zabila Cyclopse, který ji miloval. Když se Jean probere, žádá Wolverina, aby ji zabil, než ona zabije někoho jiného. Wolverine to však odmítne.  Když se Raven Darkholmeová (Mystique) po výstřelu stráže změní působením léku v člověka, Beast obviní prezidenta, že si lidé udělali z léku zbraň. Prezident je však přesvědčen, že někteří z mutantů představují hrozbu. Magneto začne v ilegalitě budovat armádu. Protože je Jean opravdovou hrozbou, vydají se Xavier s Magnetem za ní. Jean však Xaviera zabije. Magneto si ji odvede do vojenského tábora v lesích. Nechce ji omezovat. Oznámí, že boj za svobodu mutantů začíná... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (952)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na poslední X-meny jsem se těšil tak, že jsem na ně do kina šel nemocný. Musím bohužel konstatovat – nezasloužili si to. Ratner slíbil dvě věci: 1)“Budu pokračovat v Bryanově duchu.Zachovám jeho styl.“ ; 2)“Příběh velkolepě uzavřu, vše do sebe zapadne. Máme skvělý scénář, který je emocionálnější než u předchozích dvou filmů.“ Co se týká bodu jedna, toho dostál skoro bezezbytku, což je sice nejspíš dobře, na druhou stranu možná už by se trojce hodil trochu novější háv. No a k druhému bodu se radši moc vyjadřovat nebudu, sprostě mluvím nerad. Ratner představuje nové mutanty,kteří jsou buď dějotvorně naprosto zbyteční – co tam proboha dělal Angel?! – nebo k uzoufání ubozí – chlap, kterému s rukou vyrůstají ostré kolíky nebo baba, která umí rychle běhat a poznávat, na které úrovni (!!!!) ten který mutant je... Ratnera samozřejmě očividně dost svazovala stopáž, nutící ho v krátkém čase uzavřít všechny dějové linie, načaté Singerem-to se mu jakžtakž podařilo, i když to bylo na škodu kvalitě (a třeba teleportéra Kurta Wagnera vypustil úplně).Až na pár scén zklamání, škoda přeškoda! I tak, fanouškům série doporučuji. 50% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

perfektní zakončení, takové jako bylo třeba po dlouhém rozvíjení a charakteristice postav v Singerových X-men eposech.. Brett Ratner si řekl, k čertu s tím, a předvádí nám finální film jako finální bitvu, od začátku až do konce strhující a wolverinovsky charismatickou.. Postavy se konečně všechny postaví tam, kde to s nima směrovalo, samozřejmě se objeví i plno nových, v tomto díle je jimi amerika doslova přecpána, žel nemají už takový šmrnc a zábavnost, o nějakém vybudování vztahu k nim nejde hovořit.. Ale to přesně sedí do ratnerovské vize.. Ano, pro mnohé to je zklamání, ale mně to nijak nepřekvapilo.. A dočkal jsem se vydatného kousku s pár nezapomenutelnými scénami. Nejakčnější díl ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Ne tak emotivní a takřka dokonalé jako první díl a ne tak comicsové a ucelené jako díl druhý, přesto i přes změnu režiséra adekvátně x-menovské a nezaměnitelné. Wolverine s tváří tradičně nabroušeného Hugha je sázka na jistotu a nelze se divit tomu, že zůstal hlavní postavou. Ostatní za ním tentokrát až překvapivě zaostávají, což zamrzí zejména u tolik upřednostňované Storm, od které se žádného nového překvapení nedočkáme. O to větší škoda je pak nerozvinutí velmi zajímavých postaviček v pozadí (Angel a hlavně Kitty). Před Singerovým odchodem se slibovalo velkolepé finále celé mutantí ságy, což se nakonec překvapivě nekoná. Neměl jsem totiž pocit, že bych sledoval poslední díl, spíše snad jeden z finálních. Po prvních pár projekcích jsem hodnocení vlivem mojí lásky ke škole pro nadanou mládež viděl až někam k 90%, protože jsem po tříletém natěšeném čekání a následném strachu z výsledku cítil vysokou spokojenost s cestou, kterou se Ratner vydal. S odstupem to ale taková sláva není, hlavně kvůli zbytečně slátanému scénáři. Pro díl, kde se skloubí dvě velké zápletky v podobě řádění Phoenix a léku na mutaci, je škoda zahodit takové eso v rukávu jakým je Juggernaut. Jeden z nejkultovnějších záporáků komiksu mohl být tahákem dalšího dílu, takhle je jen řadovým nevýrazným pěšákem. S odstupem a porovnáním se zbývajícími díly (včetně Loganových sólovek, První třídy i Budoucí minulosti) je pak potřeba přiznat, že se skutečně jedná o nejslabší dobrodružství Dětí atomu. Naštěstí to pořád znamená jasnou výhru. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Stejné postavy, na první pohled zápletka podobného stylu zasazená do známého světa, ovšem přesto je Poslední vzdor pokračování hodně vzdálené svým předchůdcům. Za prvé vše je příliš jednoznačně nalajnované, psychologie i emoce z filmu naprosto vymizely, i míra napětí je snížena. Nelze však říct, že by film byl nudný, na jednotlivé scény se dobře kouká, rozhodně si nemyslím, že triky by byly nedostačující, naopak vizuální stránka je hlavní a téměř jedinou předností filmu. Jde však o to, že i efektní akční scéna, či sled obsahově rádoby velkolepých dialogů působí v podání Posledního vzdoru dutě / prázdně / bezpohlavně / samoúčelně. Brett Ratner si promyslí, u čeho se asi publikum horkého letního večera chce zchladit, podstrčí až pod nos a vyspělá komiksová adaptace je ta tam... 6/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Síce iný režisér, no Brett Ratner svoju úlohu vzal do rúk pevne a natočil rovnako skvelý akčný sci-fi thriler, ako bola jednotka či dvojka. Veľa pekných scén, vizuálnych efektov , akcie , hudby............... Soundtrack John Powell: 1. 20 Years Ago ,2. Bathroom Titles ,3. The Church of Magneto, Raven Is My Slave Name ,4. Meet Leech, Then Off To The Lake ,5. Whirlpool of Love ,6. Examining Jean ,7. Dark Phoenix ,8. Angel's Cure ,9. Jean and Logan ,10. Dark Phoenix Awakes ,11. Rejection Is Never Easy ,12. Magneto Plots ,13. Entering the House ,14. Dark Phoenix's Tragedy ,15. Farewell to X ,16. The Funeral ,17. Skating On the Pond ,18. Cure Wars ,19. Fight In the Woods ,20. St Lupus Day ,21. Building Bridges ,22. Shock and No Oars ,23. Attack on Alcatraz ,24. Massacre ,25. The Battle of the Cure ,26. Phoenix Rises ,27. The Last Stand , ()

Galerie (181)

Zajímavosti (52)

  • Ve filmu se poprvé objevují některé kultovní prvky z komiksové předlohy, například tzv. fastball, což je situace, v níž Colossus (Daniel Cudmore) hodí Wolverina (Hugh Jackman) na nějaký vzdálený objekt. (imro)
  • Během scény, kdy Magneto (Ian McKellen) přenáší most, je venku světlo. Když ho ale mutanti opouštejí, už je venku tma. (Duoscop)
  • Když jde Wolverine (Hugh Jackman) do lesa za Magnetem (Ian McKellen), utrpí dvě bodná zranění na břiše, která poškodí i jeho bílé triko. V dalších záběrech ale po dírách není ani památky. (Stejšn)

Související novinky

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Z Jamese Franca bude nový X-Men

Z Jamese Franca bude nový X-Men

24.11.2017

Mutantí série to v posledních letech zkouší se spin-offy a rozhodně v nich hodlá pokračovat. Po úspěchu Logana a Deadpoola totiž dostane vlastní film nejen Gambit, ale i Multiple Man, jehož by si měl… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama