Reklama

Reklama

X-Men: Poslední vzdor

  • USA X-Men: The Last Stand (více)
Trailer

Mutanti  – bez Jean Greyové (Phoenix), která zahynula v jezeře, a bez Scotta Summerse (Cyclopse), jenž se její smrtí trápí – trénují simulaci boje s lidmi. Eric Lehnsherr (Magneto) je stále na útěku. Vědcům se mezitím podaří vyvinout v laboratořích Worthington lék na potlačení genu X. Jeho zdrojem je mutant Jimmy (Leach). Profesor Charles Xavier s Ororo Munroeovou (Storm) navštíví doktora Hanka McCoye (Beasta), mutanta a ministra pro záležitosti mutantů, který jim o léku vypráví. Americký prezident pronese projev před laboratořemi, které lék vyrábějí. Je přesvědčen, že může mutanty osvobodit. Storm je rozhořčena. Tvrdí, že nejde o lék, protože nejsou nemocní. Řada mutantů je odhodlána proti medikamentu bojovat.  Cyclops ve svém žalu odjíždí k jezeru a slyší, jak ho volá Jean. Když se to profesor Xavier dozví, pošle k jezeru Wolverina a Storm. Najdou Cyclopsovy sluneční brýle a živou Jean. Xavier brzy zjistí, že v rozdvojené osobnosti Jean převládl Phoenix bojující za svobodu. Zabila Cyclopse, který ji miloval. Když se Jean probere, žádá Wolverina, aby ji zabil, než ona zabije někoho jiného. Wolverine to však odmítne.  Když se Raven Darkholmeová (Mystique) po výstřelu stráže změní působením léku v člověka, Beast obviní prezidenta, že si lidé udělali z léku zbraň. Prezident je však přesvědčen, že někteří z mutantů představují hrozbu. Magneto začne v ilegalitě budovat armádu. Protože je Jean opravdovou hrozbou, vydají se Xavier s Magnetem za ní. Jean však Xaviera zabije. Magneto si ji odvede do vojenského tábora v lesích. Nechce ji omezovat. Oznámí, že boj za svobodu mutantů začíná... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (952)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"X-Men" sú skvelí. Výborné spracovanie klasickej komiksovej predlohy od Marvelu. Úvodné dve časti ma úplne dostali. Svet ľudských mutantov, čo bojujú navzájom medzi sebou a zároveň tiež za svoje občianske práva v demokratickej spoločnosti. Tretie pokračovanie, s podtitulom "Posledný vzdor", je vyvrcholením osudov postáv, ktoré som si obľúbil v predchádzajúcich filmoch. No v tomto prípade nedám plné hodnotenie, tak ako som to spravil dva krát pred tým. Toto sa mi už zdalo zbytočne vypočítavo prekombinované, až moc preplácané efektami a akciou. Vidím to tak na tri lepšie alebo, ak chcete, štyri slabšie hviezdičky. *** ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

X-men:Poslední vzdor je ukázka, jak je inteligentní a stylový režisér nahrazen drsným a přímočarým rutinérem aniž by byl divák ošizen o zábavu. Naštěstí pro Ratnera je trojka v podstatě nejnabušenější z trilogie a on to dokáže, kdyýž s trochu slabšími triky zvládnout velmi dobře. Vynechme "co následuje po titulcích", ale vzhledem k úmrtnosti mutantů v posledním díle také velmi klesl budoucí honorář pro herce. Pár hvězd odejde, ušetří se, nováčci dostanou 5% k platu a jede se dál. tak bych to viděl a popravdě se toho i trochu bojím. Na konci Xmenů 3 jsem se konečně dočkal akčního masakru, který si přeje každý fanoušek akčních filmů se srdcem malého dítěte. Kdyby bylo po mém asi bych přidal trochu mrtvých, krve, která se sérii prakticky vyhnula a závěr by mohl vstoupit do Síně slávy. Zpět k filmu. Ratner si nehraje na velkého filozofa a psychologa, ale spíš na malého Michaela Baye. Ve 100 minutách jsou 3 kvalitní bojové sekvence, z čehož "bitva" v domě je opravdu úchvatnou přehlídkou počítačových triků a fantazie. Závěrečná nejdelší akční část je taková malá válka na Alcatrazu. Krása nádhera, ale něco tomu chybí. V celém filmů není praktický žádná psychologie a postavy působí dost chladně. Dost to odnesla Storm, které na vlastní žádost byli darovány její skutečné schopnosti do boje a v akci je na co se koukat, ale mimo boj je Storm jen pouhou další holkou okolo Wolwerina. Bohužel Angela, okřídleného krasavce, se divák dočká jen ve dvou nebo třech scénách. Škoda. Wolwerin však zůstává nejstabilnější postavou a táhne Xmeni do boje. Velký tahák je rozhodně všemocná Phoenix, která ukáže jaké to je být jediný mutant pátého řádu v celé trilogii. Celý třetí díl xmenů je přímočarý a čistě akčně laděný. Scénáristé pravděpodobně pochopili, kdo je Brett Ratner a zbytečně nekomplikovali děj ani nedávali příliš skrytých významů. Bryan Singer by to určitě netočil podle stejného scénáře a přidal by svou trošku do mlýna, ale jako celek by možná film nebyl tak "čistokrevně" zábavný... Film měl velký rozpočet a je to vidět, i když některé počítačové hračky nevyšli jak měly. Těžké rozhodnout mezi akční stránkou, která prosí o 4* a celkovým nezvládnutím látky podle mých představ, ale i další shlédnutí mě přesvědčili o nadupanosti filmu, takže jasná volba, ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přemutantováno, až z toho má Halle Berry vlasy jak Fabrizio Ravanelli.. I když pominu-li tu poslední půlhodinu od doby, kdy lenoch Magneto odmítl jet na Alcatraz jako normální turista lodí, přiblížili se X-Men: Poslední vzdor svou schopností bavit až nebezpečně blízko k předchozím dvěma dílům. Otázkou zůstává, jestli je to ostuda Singera nebo úspěch Ratnera.. Ten očividně dokáže pomocí telekineze vštípit do lidského mozku představu, že je dobrý režisér, ovšem jakožto mutant I. kategorie to zatím dokáže praktikovat pouze sám na sobě.. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zo "zatiaľ" trilógie najslabší kúsok, ktorý ale s prehľadom uhasí chuť po poriadne chladenom, letnom, blockbusterovskom koktejle. Až na pár detajlov vzorový príklad dokonalej komixovej adaptácie, ktorá trochu "trpí" (z pohľadu diváka a hlavne kritika) svojími nadčasovými predchodcami. Rattner ruluje! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Naprosto jiný přístup k látce, více rodinný a značně odosobněnější. Ratner umí natočit efektní souboj i dechberoucí finále (Wolverinův výstup k Phoenix je boží), ale dělá mu problém ukočírovat běžné dialogy (když se Kitty Pryde zeptá Xaviera, jak to myslel Einstein s evolucí, bylo mi do breku) i prakticky veškeré srdceryvné scény (bez spoileru to moc ilustrovat nelze). Pár věcí má příjemně oldschoolový nádech - je poznat, na čem Ratner vyrůstal -, na druhou stranu jsou tu velmi rušivé triky a jedna rádobyepická scéna, u které jsem se musel nahlas smát. Nicméně, stále jsou to staří dobří známí se svými problémy z minulých dílů, je příjemné s nimi tu hodinku a půl pobýt a rozhodně neztratíte chuť se za nimi podívat v nějakém pozdějším spin-offu. Ratner není loser a přináší do hry spoustu nových prvků (levelování postav je cool) a některé staré samozřejmě odnáší. Že to nebude v Singerově stylu bylo jasné už od začátku, ostatně od Mostowa taky asi nikdo nečekal, že to bude nový Cameron. V tomto směru sleduje X3 prakticky stejný evoluční vývoj jako Terminátor 2 vs. Terminátor 3. To znamená, že to rozhodně není žádná tragédie (naopak, naprosto poctivý letní blockbuster), ale pozvolna z toho vyprchala ona omamná mytologie. 70%. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (52)

  • Hlavní inspirací pro film byly komiksy "Uncanny X-Men: Dark Phoenix" a "Astonishing X-Men: Nadaní". Oba vyšly v roce 2013 i v češtině. (jh666)
  • Když prezident Spojených států (Josef Sommer) říká: "Hell has no fury like a woman scorned" neboli: "Horší než peklo je hněv zhrzené ženy," jde o citát třetího aktu z tragédie "Truchlivá nevěsta" britského autora Williama Congreve. (spacemaster)

Související novinky

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Z Jamese Franca bude nový X-Men

Z Jamese Franca bude nový X-Men

24.11.2017

Mutantí série to v posledních letech zkouší se spin-offy a rozhodně v nich hodlá pokračovat. Po úspěchu Logana a Deadpoola totiž dostane vlastní film nejen Gambit, ale i Multiple Man, jehož by si měl… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama