Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

  • Česko Piráti z Karibiku 2: Truhla mrtvého muže (více)
Trailer 2

V tomto dobrodružném a velkolepém pokračování filmového hitu z roku 2003, které vzniklo opět pod vedením producenta Jerryho Bruckheimera a režiséra Gorea Verbinskiho, je kapitán Jack Sparrow znovu lapen ve spletité síti záhrobních intrik. Prokletí Černé perly se mu sice podařilo zlomit, avšak nyní musí se svou posádkou čelit mnohem děsivější hrozbě - ukáže se, že Jack se upsal krví legendárnímu Davymu Jonesovi (Bill Nighy), který je vládcem oceánských hlubin a kapitánem tajemné lodě BLUDNÝ HOLANĎAN, jíž se v rychlosti a schopnosti rychlého zmizení nedokáže vyrovnat žádná jiná loď. Pokud se Jackovi nepodaří najít způsob, jak se z této faustovské dohody vyvázat, bude nucen strávit celý posmrtný život jako otrok v Jonesových službách. Překvapivý vývoj událostí přeruší svatební plány Willa Turnera a Elizabeth Swann, kteří se znovu ocitají ve víru Jackových dobrodružství, během nichž dojde na strhující souboje s mořskými monstry, nepřátelský naladěnými ostrovany a výstřední věštkyní Tiou Dalmou (Naomie Harris) a dokonce i na tajemné setkání s Willovým dlouho ztraceným otcem Štruplem Billem (Stellan Skarsgard). Mezitím si nemilosrdný lovec pirátů lord Cutler Beckett (Tom Hollander) z Východoindické společnosti začíná brousit zuby na bájnou Truhlu mrtvého muže. Dávná legenda praví, že ten, kdo se truhly zmocní, bude moci ovládnout Davyho Jonese a celou jeho posádku - a Beckett chce této obrovské síly využít k tomu, aby jednou provždy očistil Karibik od všech pirátů, kteří jej křižují. Časy se mění a skutečnými loupeživými piráty se pomalu stávají draví obchodníci a úředníci... zatímco staromódním bukanýrům jako je Jack, kterému jde především o dobrodružství a nespoutaný způsob života, hrozí vymření. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (977)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak trochu jsem to cekal. Prvni dil zustava neprekonan. Zatimco prvni dil byl vyvazena smes akce, dobrodruzstvi a sem tam nejaky vtipek, dvojka je dobrodruzna komedie. A komickejch veci tu je zbytecne moc. Kdyby se neco nepodstatneho z uvodnich cca. 90 minut vypustilo, byl by film o moc lepsi. Triky jsou o tridu lepsi nez v prvnim dile a ty ostrovy atd. jsou fakt nadherny. Do toho opet skvely herci, ale Depp uz to trochu prehanel s tou komicnosti, ale na druhou stranu je fajn, ze vlasne nikdy nevime, jak se zachova. Hudba zustala stejna, takze parada a bitvy jsou vyborny, jen nich mohlo bejt vic. Nejdriv me potesilo, ze ve filmu hraje Bill Nighy, ale byl tak upravenej pocitacem, ze by bylo fuk, kdo by Daveyho hral, ale hlas mel hustej. A konec me trochu nastval, sice to je podobny jako u Matrix Reloaded, takze Verbinski hezky naladil na treti dil, ale urcite to slo aspon trochu uzavrit, v podstate postavy trdlovali 150 minut zbytecne, protoze se nic nevyresilo a krom toho to je v podstate variace na prvni dil. Ale i tak to je vyborna podivana a jeden z nejlepsich popkornu tohohle roku a s privrenym okem to da 5*, hlavne za zaverecnejch masakralnich 50 minut. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

U mě jeden z nejočekávanějších filmů roku dokázal zabodovat. Oproti jedničce Gore Verbinski daleko víc přitlačil na pilu a naládoval Piráty z karibiku 2 asi tak 2x větší dávkou akce, která je v některých momentech opravdu gigantická, perfektní hudbou, lepšími, až skoro dokonalými triky a dokázal přitvrdit i v humoru. Hned od začátku na vás spustí jednu skvělou vtipnou scénku za druhou, ve kterých převážně kraluje Johnny Depp. Na něm je krásně vidět jak si svojí roli Jacka Sparrowa užívá. Jediný co by se dalo jeho postavě vytknout je až přílišná zbabělost, sice je to většinou vtipný, ale v některých momentech to bylo až přespříliš, naštěstí nakonec se přece jen trochu pochlapí. Ostatní postavy už nejsou tak výrazný, sice Verbinski každý postavě zase přidal víc prostoru, hlavně Oralndo Bloom s Keirou Knightley dostali mnoho času a taky ho dokázali naplno využít, ale Depp tomuhle filmu prostě kraluje a nikdo ho jen tak nesesadí. A aby toho nebylo málo, tak se vyvedl i záporák Davy Jones, kerýho pod maskou digitálních efektů ztvárnil Bill Nighy.Ostatně se nedá moc divit, že film stál takový prachy, protože už jen posádka lodi bludný holanďan je naprosto perfektní a to muselo něco stát a takový triky tady nejsou oledinělou záležitostí. Musim taky říct, že ačkoli má film hodně přes dvě hodiny, tak v něm skutečně neni moc místa na nějakou nudu, sice během filmu jsem is řikal, že už to je opravdu hodně dlouhý, ale na konci jsem úplně obrátil a dal bych si sand ještě ten další díl, totálně mě to chytlo a něchtěl jsem uvěřit, že už uběhlo tolik času a že mě Verbinski nechá slintat ještě rok než to pořádně dokončí, protože tohle byl opravdu hodně otevřenej konec. A jelikož Gore Verbinski dokázal naplnit moje docela vysoký očekávání, tak já naoplátku naplnim hvězdičkový hodnocení až po okraj. No a teď mam za sebou ještě druhý zkouknutí a musim říct,že kdyby byla miliarda hvězdiček tak jí dám, tohle se pomalu, ale jistě stává jednim z mých nejoblíbenějších filmů. A ta Keira. ach. Tohle prostě můžu ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Není to zvláštní? Když vidíte první díl dvakrát, už vám tak skvělej nepřijde, protože vidíte všechny ty nedokonalosti a zbytečné efektní přitáčení. A druhý díl mi nepřišel skvělej ani na poprvé. Exteriéry a kostýmy samozřejmě nádherné (Karibik má stejnou matku jako Nový Zéland, Afroditu), ale nedokončenost příběhu, nudný děj, který se hlavně snaží šokovat akčností a rozesmát neustálým hláškařením případně absurdně komickými situacemi, které však vyznívají spíš trapně, plochost všech postav, nulové herecké výkony (a paradoxně v tomto díle i Deppův kapitán nestojí za nic, prostě kopíruje své chování z jedničky). Je zajímavé, že nejsrandovnější mi přišla scéna, kdy Davey Jones zavelí: "Vypusťte Krakena!" jenže to asi tvůrci neměli v plánu. Celý film vyznívá hrozně prvoplánově, jen aby byl další díl a do kasy přibylo pár zlaťáků. Dvě humorné extrapostavičky z předchozího dílu jsou napasovány naprosto neuměle a vlastně se až do konce potom snaží starat o zábavu. Jenže jejich žvásty jsou neskonale trapný. Abych si užil tenhle film, tak by mi muselo být maximálně patnáct a nesměl bych pít nic jinýho, než značkový mlíko, jak je to pitomý a jednoduchý. Hezká vizuální stránka to prostě nezachrání, protože podívat se na hezké obrázky můžu jít do Národní galerie nebo si koupím časopis Malíři. Od filmu, stejně jako od knížky, ale chci i něco víc, než jen pár na pohled hezkých lidí a lokalit dynamicky sestříhaných dohromady. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu rozhodně krok zpět. Tvůrci se snaží jasně uchopit propriety svého úspěchu a složit z nich pokračovaní se zbrusu novým příběhem, které bude obsahovat všechno to co se lidem líbilo v původním filmu. Samozřejmě si uvědomují, že diváci jsou lační i po něčem novém a tak přichází Kraken, větší důraz na velkolepost a propracovanost příběhu. Jenže zapomněli na jednu věc. Ač je to divné, první Piráti z Karibiku na mě zapůsobili hlavně svou uvolněností, příběh se nebral vážně a bylo to po douhé době zase něco "nového". Truhla mrtvého muže tohle ale postrádá, akce je prokládána nudnými dialogy, hrdinové ničím nepřekvapují a jedinou novinkou se tak stává nahrazení posádky nemrtvé za posádku mořských tvorů. Dalším omylem je tu dějová linka. Zatímco u prvního dílu se dalo věřit tomu, že se nejedná pouze o nataženou epizodku televizního seriálu, u TMM mi to nikdo nenamluví. Naprosto banální zápletka s uměle kladenými cíli působí příliš vykonstruovaně a díky dříve zmíněným dialogovým vsuvkám nedokáže držet rytmus. Snad se tvůrci ze svých chyb poučí a závěr (?) trilogie bude stát za to... [TOP 19/9 62%] ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku : Truhla mŕtveho muža pripomínajú zo všetkého najviac rizoto. Každý si tu nájde svoj obľúbený kúsok, zastúpenie ingrediencií je pestré natoľko, aby zaujalo každého diváka a aj mu zachutilo, avšak pokiaľ sa na toto rizoto pozriete z nadhľadu, vyzerá príliš tuctovo a nevábne, takže dáte prednosť „učesanejšiemu“, i keď možno menej chutnému rezňu so zemiakmi. Nechcem tým samozrejme kaziť Pirátom status dobrého blockbusteru, práve naopak. Naháňačka za tajomnou truhlicou na palube Čiernej Perly je i tentokrát vydareným mixom vtipu, dobrodružstva, romantiky a akcie. A v rámci možností a zamerania sa na úspech u nenáročného popcornového diváka sa dá nazvať i kvalitným filmom. Sú totiž filmom, ktorý sa jednoducho musí páčiť každému, kto od každej návštevy kina neočakáva hlboké myšlienkové posolstvo, ale chce sa najmä baviť. Vrátiac sa k porovnaniu s rizotom z úvodu musím povedať, že ryža ktorá tento mix drží pokope, je nejak málo dovarená. Scenár Pirátov dvojky totiž trpí rovnakou chybou, ktorá v dvojke vystupuje ešte markantnejšie; je príliš preplácaný. Jednotlivé scény sa na seba vŕšia bez hlbšieho zmyslu a nadväznosti, pričom v jednotke táto chyba nebola až taká zjavná najmä preto, že divák bol do sveta pirátov iba uvádzaný a hlavne bol priťahovaný tým najväčším magnetom. Áno, Johny aka Captain Jack Sparrow is back.. Bohužiaľ je ho podľa môjho názoru vo filme príliš málo s prihliadnutím na to, že je to hlavný ťahač deja, humoru i akcie. Hláškuje o sto dvesto, asi jediný z hlavných hrdinov vie ako sa šermuje, jeho slovné prestrelky s Keirou sú asi jediným dobre napísaným a vypointovaným dialógom vo filme ale hlavne nezabudol na svoj rock´n´pirate prejav, ktorý tak pomohol jednotke z vĺn priemernosti. Z hlavných postáv už potom zaujme popri nevýraznom Bloomovi a Keire iba predstaviteľ Davyho Jonesa, známy to vyžitý rocker Billy Mack z Lásky nebeskej Bill Nighy, ktorý je pod maskou chobotnice k nepoznaniu a predvádza úžasný francúzsky prízvuk. Vedľajšie postavy sú hlavne pokiaľ sa týka anglických hercov (Bryce, Davenport a Hollander) výbornou ukážkou zaujatia diváka i na malom priestore. Triky v Truhle sú skôr premenlivej kvality, od výborných (miznutie lodí) až po praveko vyzerajúci pohyb nemŕtvych pirátov. Každopádne, pokiaľ sa ma ktokoľvek spýta, aký sú Piráti vol. II film, poviem, že vydarený a jednoznačne ho odporúčam...už kvôli tomu, že jeho koniec diváka poriadne navnadí na pokračovanie. Ja sa naň totiž teším omnoho viac, než som sa tešil na LOTRov, Matrixy a Potterov dokopy.....kapitán mi totiž celú dvojku chýbal. 8/10 ()

Galerie (184)

Zajímavosti (64)

  • „Černá perla“ byla v obou následujících dílech jedinou funkční lodí. Z ostatních lodí byly postaveny pouze části, které měly být vidět v jednotlivých záběrech. (imro)
  • Až na postavu Davyho Jonese (Bill Nighy) byla celá posádka „Létajícího Holanďana“ vytvořena digitálně. (imro)
  • Snímek za 225 milionů dolarů vydělal během úvodního víkendu (7. – 9. 7. 2006) rekordních 135,6 milionů amerických dolarů. Piráti tak překonali Spider-Mana (2002) s jeho 114,8 miliony, přičemž bájnou stovku zdolali za dosud nepokořené dva dny. V pátek dokonce překonali film Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005) s 55,8 miliony. Dále film překonal 250milionovou hranici za 10 dnů (Epizoda III potřebovala o den více), 300 milionů za 16 dnů (Epizoda III opět potřebovala o den více) a hranici 350 milionů zdolal v průběhu 23 dnů (Shrek 2, 2004, měl dotehdy rekord s 26 dny). (imro)

Související novinky

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

10.07.2011

V rozsáhlém interview pro magazín Esquire Daniel Craig tvrdí, že thriller The Girl with the Dragon Tatoo (u nás film půjde pod stejným názvem jako předloha a švédská adaptace, tedy Muži, kteří… (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Reklama

Reklama