Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

  • Česko Piráti z Karibiku 2: Truhla mrtvého muže (více)
Trailer 1

V tomto dobrodružném a velkolepém pokračování filmového hitu z roku 2003, které vzniklo opět pod vedením producenta Jerryho Bruckheimera a režiséra Gorea Verbinskiho, je kapitán Jack Sparrow znovu lapen ve spletité síti záhrobních intrik. Prokletí Černé perly se mu sice podařilo zlomit, avšak nyní musí se svou posádkou čelit mnohem děsivější hrozbě - ukáže se, že Jack se upsal krví legendárnímu Davymu Jonesovi (Bill Nighy), který je vládcem oceánských hlubin a kapitánem tajemné lodě BLUDNÝ HOLANĎAN, jíž se v rychlosti a schopnosti rychlého zmizení nedokáže vyrovnat žádná jiná loď. Pokud se Jackovi nepodaří najít způsob, jak se z této faustovské dohody vyvázat, bude nucen strávit celý posmrtný život jako otrok v Jonesových službách. Překvapivý vývoj událostí přeruší svatební plány Willa Turnera a Elizabeth Swann, kteří se znovu ocitají ve víru Jackových dobrodružství, během nichž dojde na strhující souboje s mořskými monstry, nepřátelský naladěnými ostrovany a výstřední věštkyní Tiou Dalmou (Naomie Harris) a dokonce i na tajemné setkání s Willovým dlouho ztraceným otcem Štruplem Billem (Stellan Skarsgard). Mezitím si nemilosrdný lovec pirátů lord Cutler Beckett (Tom Hollander) z Východoindické společnosti začíná brousit zuby na bájnou Truhlu mrtvého muže. Dávná legenda praví, že ten, kdo se truhly zmocní, bude moci ovládnout Davyho Jonese a celou jeho posádku - a Beckett chce této obrovské síly využít k tomu, aby jednou provždy očistil Karibik od všech pirátů, kteří jej křižují. Časy se mění a skutečnými loupeživými piráty se pomalu stávají draví obchodníci a úředníci... zatímco staromódním bukanýrům jako je Jack, kterému jde především o dobrodružství a nespoutaný způsob života, hrozí vymření. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (977)

berg.12 

všechny recenze uživatele

To sladké poprvé... Tentokrát to byl můj první popcorn v kině. Sice jsem ho dojídal po sestřenici, ale to nevadí. Znáte film, který by se k němu hodil lépe? Ale doufám, že trojka nezabředne hlouběji do nesmyslné mytologie a mně na tváři zůstane ten blažený, shovívavý úsměv, pod kterým rád zapomínám na své filmové vzdělání i snaživé rozbory kritiků. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu rozhodně krok zpět. Tvůrci se snaží jasně uchopit propriety svého úspěchu a složit z nich pokračovaní se zbrusu novým příběhem, které bude obsahovat všechno to co se lidem líbilo v původním filmu. Samozřejmě si uvědomují, že diváci jsou lační i po něčem novém a tak přichází Kraken, větší důraz na velkolepost a propracovanost příběhu. Jenže zapomněli na jednu věc. Ač je to divné, první Piráti z Karibiku na mě zapůsobili hlavně svou uvolněností, příběh se nebral vážně a bylo to po douhé době zase něco "nového". Truhla mrtvého muže tohle ale postrádá, akce je prokládána nudnými dialogy, hrdinové ničím nepřekvapují a jedinou novinkou se tak stává nahrazení posádky nemrtvé za posádku mořských tvorů. Dalším omylem je tu dějová linka. Zatímco u prvního dílu se dalo věřit tomu, že se nejedná pouze o nataženou epizodku televizního seriálu, u TMM mi to nikdo nenamluví. Naprosto banální zápletka s uměle kladenými cíli působí příliš vykonstruovaně a díky dříve zmíněným dialogovým vsuvkám nedokáže držet rytmus. Snad se tvůrci ze svých chyb poučí a závěr (?) trilogie bude stát za to... [TOP 19/9 62%] ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Místy chaotický zmatek, karneval nelogických dějových kliček, případně trapně zklamávající pokus o skloubení pirátského filmu s vážnou romancí a otcovsko-synovským dramatem, nemluvě o donekonečna natahovaném konci, který vlastně pořádným koncem není. První díl udělal z ničeho hit. Dvojka byla hitem ještě před svým vznikem. Pokud jste první díl neviděli, resp. stejně jako já viděli dávno, budete tím množstvím jmen a dějových linií dosti dezorientováni. Filmu by občasná vysvětlující zastávka vůbec neuškodila. Na druhou stranu, po celých 150 minut jsem měl pocit, že za své peníze dostávám maximum zábavy, ač místy přerůstající samotnému režisérovi přes hlavu. Při akčních scénách tak jako tak můžete příběhové nedostatky smést ze stolu. Několikrát byla vizuální dokonalost na samé hranici kýče, s jedinou. Truhla se naštěstí nebere vážně, někdy balancuje hraně grotesky. 75% Zajímavé komentáře: Marius, Silas, Eddard, MIMIC, numi, Cornon, Fanak ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Blockbuster jak ma byt. Pribeh nic moc orignalni neni ale ty akce stali za to! U lidojedu se ukazal Johnnyho bavicsky um a ja se svijel smichy, mlynske kolo me dostalo povedenou kamerou, akorat se mi tady nejak mene libil Bloom oproti jednicce. Ale kdyz tady tak perfektne zahral Depp a Kiera je kus tak dam ty 4* ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nezbývá mi než souhlasit s renomovanějším hlasem Tomáše Baldýnského. Není to Davy Jones a Bludný Holanďan, co proklelo kapitána Jacka, je to tučný disneyovský měšec, ze kterého Piráti číslo dvě čerpají z plna hrdla. Výsledkem je klasický film prostředníček, který nemá pořádně ohraničený začátek a konec, čili působí vcelku vesele chaotickým dojmem. Postavy tak nějak vplují do starých kolejí, odskajují si tu sem, tu tam, vykonají přemnoho skopičin, pobaví diváky, přiberou do party nového záporáka a když člověk cítí v kostech, že by se mělo už konečně začít dít něco pamětihodného, zatroubí Hans Zimmer nezapomeutelnou pirátskou tuš a plachtí se do přístavu jménem "Díl číslo tři". Veselá navršenina historek "Truhla mrtvého muže" tak zůstává napůl otevřená, napůl zavřená. Určitě potěší fakt, že se postavy v rámci schopností scénáristy a režiséra někam vyvíjejí, profilují, že se pouze neopakují staré animozity a přátelství, že vzniká nové tření a napětí. Oku nepochybně zalahodí skvělé efekty a uchu zase Zimmerova hudba. Citlivější chuťové buňky bude provokovat zmíněná neohraničenost a hraní na efekt. Jenže o efekt v tomhle špektáklu jde především, takže proč vlastně plakat? Možná proto, že filmu v některých momentech chybí gradace a odpich. Že se některé dialogy vlečou jako krakenův sliz. Že Johnny Depp používá svůj vybudovaný repertoár grimas a jeho Jack už není tím úžasným středobodem. Že ne všechny choreografie jsou tak nabité jako ta na mlýnském kole. Prašť jak uhoď, i druzí Piráti chytili vítr do plachet a lokli si dobrého rumu. Možná trochu zvážněli a určitě ztratili něco rošťáctví jedničky. A naprosto bezpochyby trpí syndromem prostředního dílu trilogie. [7/10] ()

Galerie (184)

Zajímavosti (64)

  • „Černá perla“ byla v obou následujících dílech jedinou funkční lodí. Z ostatních lodí byly postaveny pouze části, které měly být vidět v jednotlivých záběrech. (imro)
  • V čase 01:37:19 skáče ze stěžně William (Orlando Bloom) do vody vedle lodi, o pár vteřin později vyplave viditelně mnohem dál, než kde dopadl (rozhodně tam nemohl doplavat, jelikož v záběru ve vodě plaval hned na hladinu). (PatrikP4)

Související novinky

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

10.07.2011

V rozsáhlém interview pro magazín Esquire Daniel Craig tvrdí, že thriller The Girl with the Dragon Tatoo (u nás film půjde pod stejným názvem jako předloha a švédská adaptace, tedy Muži, kteří… (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Reklama

Reklama