Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

  • Česko Piráti z Karibiku 2: Truhla mrtvého muže (více)
Trailer 2

V tomto dobrodružném a velkolepém pokračování filmového hitu z roku 2003, které vzniklo opět pod vedením producenta Jerryho Bruckheimera a režiséra Gorea Verbinskiho, je kapitán Jack Sparrow znovu lapen ve spletité síti záhrobních intrik. Prokletí Černé perly se mu sice podařilo zlomit, avšak nyní musí se svou posádkou čelit mnohem děsivější hrozbě - ukáže se, že Jack se upsal krví legendárnímu Davymu Jonesovi (Bill Nighy), který je vládcem oceánských hlubin a kapitánem tajemné lodě BLUDNÝ HOLANĎAN, jíž se v rychlosti a schopnosti rychlého zmizení nedokáže vyrovnat žádná jiná loď. Pokud se Jackovi nepodaří najít způsob, jak se z této faustovské dohody vyvázat, bude nucen strávit celý posmrtný život jako otrok v Jonesových službách. Překvapivý vývoj událostí přeruší svatební plány Willa Turnera a Elizabeth Swann, kteří se znovu ocitají ve víru Jackových dobrodružství, během nichž dojde na strhující souboje s mořskými monstry, nepřátelský naladěnými ostrovany a výstřední věštkyní Tiou Dalmou (Naomie Harris) a dokonce i na tajemné setkání s Willovým dlouho ztraceným otcem Štruplem Billem (Stellan Skarsgard). Mezitím si nemilosrdný lovec pirátů lord Cutler Beckett (Tom Hollander) z Východoindické společnosti začíná brousit zuby na bájnou Truhlu mrtvého muže. Dávná legenda praví, že ten, kdo se truhly zmocní, bude moci ovládnout Davyho Jonese a celou jeho posádku - a Beckett chce této obrovské síly využít k tomu, aby jednou provždy očistil Karibik od všech pirátů, kteří jej křižují. Časy se mění a skutečnými loupeživými piráty se pomalu stávají draví obchodníci a úředníci... zatímco staromódním bukanýrům jako je Jack, kterému jde především o dobrodružství a nespoutaný způsob života, hrozí vymření. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (977)

choze 

všechny recenze uživatele

Mít to o půl hodiny míň, byla by to svižná popcornová jízda nabitá nápady a sršící vtipem, ale střídmá stopáž by asi nepůsobila dostatečně "velkofilmově", takže je to nastavené hromadou nezajímavých pasáží a celkově PIRÁTůM stejně jako HARRY POTTERůM chybí spád. Akční scény jsou se svou groteskovou dynamikou a šmrncem fajn, i když by mohly být delší a propracovanější, triky a exotická výprava jsou velkorysé a působivé a kamera kouzlí moc pěkné obrázky. Johnny Depp se jako Jack jen vykrádá, přičemž je polovinu času vtipný a druhou polovinu trapný a Keira opět hravě přehraje tragického Blooma (ale jejich lásku jim nežeru ani na chvíli). Škoda toho nevyrovnaného tempa, protože jinak je to perfektní destrukční trikový rodinný velkofilm. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by to bylo za 4, ale celým filmem se táhne jakási kouzelná linie, která mě donutila jednu bonusovou hvězdičku přidat (ne, kvůli Deppovi to není). TRUHLA MRTVÉHO MUŽE je o hodně temnější než byla ČERNÁ PERLA a příběh je mnohem propracovanější, což je velký klad. TRUHLA je i vtipná a legrační, bohužel ne vždy v dobrém slova smyslu. Některé legrácky jsou zbytečně přehnané a rozhodně příběhu nepomáhají, zatímco jiné jsou perfektní a trefné (smál jsem se, až jsem se za břicho popadal, doslova :). Jako by se Verbinski snažil nacpat dva odlišné druhy humoru do jednoho filmu (kdoví možná se o to opravdu snažil, ale není to dobře). Postavy Elizabeth a Willa, ale prošli úžasnou změnou. Už to nejsou jenom přívěsky kapitána Jacka, ale samostatné a charakterní bytosti. Hlavně Keira je na konci úžasná (připomněla mi DOMINO). Triky byli ještě lepší než posledně a posádka Davy Jonese, kostry z jedničky hravě strčí do kapsy. A Deppův kapitán Jack Sparrow byl samozřejmě bezchybný, škoda jen je, že ztratil moment překvapení... Kouzelná linie se ztratila jak pára nad hrncem. 4 ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Hodnotím stejně jako první díl, tedy čtyřmi hvězdičkami, protože první dvě části řadím na podobný stupínek (tenhle druhý díl bych jen tak o dvacet minut zkrátil, protože místy se dostavila nuda, což u prvního dílu nehrozilo). Johnny Depp opětovně skvělý a podařilo se mu zastínit svým výkonem všechny ostatní slavná jména (a že jich není málo :)). Výborná podívaná, na kterou se rozhodně vyplatí jít do kina, protože doma jsem kvalitu tolik neocenil........ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak trochu jsem to cekal. Prvni dil zustava neprekonan. Zatimco prvni dil byl vyvazena smes akce, dobrodruzstvi a sem tam nejaky vtipek, dvojka je dobrodruzna komedie. A komickejch veci tu je zbytecne moc. Kdyby se neco nepodstatneho z uvodnich cca. 90 minut vypustilo, byl by film o moc lepsi. Triky jsou o tridu lepsi nez v prvnim dile a ty ostrovy atd. jsou fakt nadherny. Do toho opet skvely herci, ale Depp uz to trochu prehanel s tou komicnosti, ale na druhou stranu je fajn, ze vlasne nikdy nevime, jak se zachova. Hudba zustala stejna, takze parada a bitvy jsou vyborny, jen nich mohlo bejt vic. Nejdriv me potesilo, ze ve filmu hraje Bill Nighy, ale byl tak upravenej pocitacem, ze by bylo fuk, kdo by Daveyho hral, ale hlas mel hustej. A konec me trochu nastval, sice to je podobny jako u Matrix Reloaded, takze Verbinski hezky naladil na treti dil, ale urcite to slo aspon trochu uzavrit, v podstate postavy trdlovali 150 minut zbytecne, protoze se nic nevyresilo a krom toho to je v podstate variace na prvni dil. Ale i tak to je vyborna podivana a jeden z nejlepsich popkornu tohohle roku a s privrenym okem to da 5*, hlavne za zaverecnejch masakralnich 50 minut. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hodně velký vykřičník a prst zdvižený na scénář. Narozdíl od jedničky, jejíž děj byl poměrně logicky rozvedený a promyšlený, se toho tady děje až moc tak nějak náhodou a navíc dost překombinovaně. Co film zachraňuje, je asi poslední třičtvrtěhodina, kdy se rozjede tak neodolatelně ujetá akce, že prostě nešlo se skvěle nebavit. Navíc pointa mě opravdu překvapila, a začínám doufat, že ve třetím díle se všechno hezky rozvine a uzavře. Takže těžko hodnotit samostatně, s optimismem a nadějí do trojky zaokrouhluju nahoru, ale běda, jak se mi nebude líbit. Update Tak já vás varoval, trojka je totální magořina, hodnocení jde dolů. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (64)

  • První film, který začínal novým logem studia Disney s počítačově vygenerovaným Magic Kingdom, které nahradilo původní modrobílou siluetu. (Siriuss)
  • Natáčelo se od 28. února do 6. srpna 2005 v Kalifornii, na Bahamách a na ostrovech Dominika, Svatý Vincenc a Grenadiny. (Varan)
  • Při natáčení ohrožovali štáb skuteční piráti, kvůli kterým muselo být natáčení pozastaveno. Odcizili peníze na výplatu herců, notebooky, pasy, šeky, ale i natáčecí techniku. (Siriuss)

Související novinky

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

10.07.2011

V rozsáhlém interview pro magazín Esquire Daniel Craig tvrdí, že thriller The Girl with the Dragon Tatoo (u nás film půjde pod stejným názvem jako předloha a švédská adaptace, tedy Muži, kteří… (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Reklama

Reklama