Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 1

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 090)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans natocil snad jako prvni (doufam, ze ne posledni) bezchybnou herni adaptaci. Herni serii znam, ale hral jsem pouze jednicku, jeste v dobe PSone, ale i tam byla dokonala atmosfera, ktera nechybi ani v samotnem filmu. Skvele vizualni hratky s prichodem temnoty, kdy film nabira vzdy 100% tempo. Bezchybne herecke vykony, hlavne Radha Mitchell zarila, Sean Bean nedostal moc prostoru. Jednou bych urcite chtel videt Silent Hill HD, musi byt zase o neco vetsi prozitek s vybornych efektu a originalniho zpracovani mestecka Silent Hill. 10/10* Nejlepsi herni adaptace.. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pod dohledem japonské herní firmy Konami a zaštítěn americkými penězi se francouzský režisér Christophe Gans vyhnul zásadní chybě filmových adaptací videoher a oproti předchozí praxi film podřizuje herním postupům. Příběh zachovává prvky adventur a vrstvení událostí podle levelové struktury. Hlavní devizou zůstává udržování pocitu permanentního strachu, k čemuž naopak slouží čistě filmové prostředky, a tělesný horor děsící deformovanými humanoidními těly. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Japonské kořeny Silentu Hillu se projevují mj. bravurní hudbou nebo propracovaným světem, kde se odehrává příběh za hranicemi normálnosti. Člověk, který vymyslel monstra ze Silent Hillu musel prožít extrémně ponuré dětství nebo ujíždět na těch nejtvrdších drogách. Zplodila by snad vaše fantazie něco jako nemocniční zombie-sestřičku se střevem omotaným okolo hlavy? Silent Hill mě i přes nestřídmou délku dokázal po celou dobu strašit i překvapovat něčím novým, užíval jsem si pohledné hlavní hrdinky (Resident Evil měl jenom je), kroutil hlavou nad jejich místy (ne)pochopitelně videoherním chováním (jdi z bodu A do bodu B, kde najdeš klíč k místu C) a dlouho po doběhnutí (rovněž skvělých) závěrečných titulků mou mysl znepokojovaly některé nedořečené odpovědi. 85% Zajímavé komentáře: M.a.t.t., kitano, gr8 escape, wipeout, Le_Danseur, Nomád ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak něco takového se opravdu moc často nevidí. Christophe Gans je vizuální mág a to co předvedl v "Silent Hill" nemá obdoby. Celý film vlastně stojí POUZE na těch vizuálních vychytávkách, případně na hutné atmošce, jelikož o ději se dá mluvit spíše v uvozovkách. Veeeeeeelice mile mě překvapila brutalita filmu, možná jsem zvrácenej úchyl, ale vidět v normálním hororu uváděném v multiplexech takovéhle chuťovky mi přináší nevýslovný pocit blaženosti. Herecké výkony hlavních dvou představitelek (Radha Mitchell a hlavně Jodelle Ferland) jsou výborné a ostatní nejsou vůbec špatné. Vůbec jsem jaksi nepochopil proč v tom filmu hraje Sean Bean, protože jeho postava je úplně a dokonale zbytečná, no budiž. Uznávám že v prostředku filmu jsem se u toho fakt dost vařil, ale brilantní začátek a hlavně nezapomenutelné finále si jasně zasluhují čisté hodnocení jaké jsem dal. Jestli máte možnost "Silent Hill" vidět, jděte do toho, protože takovýhle filmů je velice pomálu, vlastně ne. Je jenom jeden. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans a jeho ďalší precízne sfilmovaní vizuál ale aj solídne triky zdobia tento príbeh zo zabudnutého mesta, v týchto záležitostiach sa on nezaprie. Nuž príbeh alebo jeho podstata je už troška iný oriešok ale zas nič čo by sa nedalo zniesť, ba pre horror v celku slušne zostavený aj vďaka výbornej hľadajúcej mame v podaní málo známej herečky Radhy Mitchell, mierne nevyužitej postave Seana Beana, tým pádom sa mohla Radha len viac zvýrazniť. Obludné postavičky sú v tomto žánry neokukané takže nerušia budovaní príbeh, neviem ako to je z hrou, ktorej je tento film prepis, takže verím že určitý potenciál čo mala bol využitý nadmieru dobre. ║Rozpočet $50miliónovTržby USA $46,982,632Tržby Celosvetovo $97,607,453Tržby za predaj DVD v USA $22,180,253 //počet predaných kusov 1,320,090║ film som videl v kine na Comicsalon Bratislava 2006 takže bol to pre mňa slušný zážitok /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (62)

Zajímavosti (31)

  • Oblíbená postava režiséra Christopha Ganse ve videoherní sérii "Silent Hill" je James Sunderland. Herce Seana Beana (Christopher Da Silva) obsadil kvůli jeho podobnosti s touto postavou. (Gyorgy)
  • Fanoušci videoherní série "Silent Hill" chtěli do filmu jako jednu z hlavních postav Harryho Masona z první videohry. Christophe Gans však nakonec přistoupil k ženské postavě, kterou ztvárnila Radha Mitchell (Rose Da Silva). Režisér prohlásil, že Harry se ve videohře nikdy nechoval jako mužská postava: "Neustále se mu točila hlava, omdléval, mluvil sám se sebou, křičel a ve skutečnosti byl velmi zranitelný. Nechtěli jsme se zpronevěřit povaze videohry tím, že bychom změnili pocity a motivace postavy, a tak jsme usoudili, že bude lepší přejít na ženskou hlavní hrdinku a zachovat všechny tyto důležité vlastnosti." (Gyorgy)
  • Ve scéně, kdy se Rose (Radha Mitchell) probere z bezvědomí po nehodě, nemá na rukou pouta. Když ale vejde ve škole na záchody, pouta má. (Terva)

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama