Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 2

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 090)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hlavne v prvej polovici vizuálne úchvatný horor. Všetku silu čerpá z pôsobivej výpravy, zvuku a solídneho herectva. Ale čím viacej skrytého napokon odkrýva, tým viac sa stáva obsahovo predvídateľnejším, stavaným iba na efekt. Medzi hernými adaptáciami ako Resident Evil alebo Doom však jasný víťaz. Napokon, ide o solídnu áčkovú produkciu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Laik žasne, odborník se díví. Já jsem kombinace, totiž divící se laik. Dostala jsem, co jsem chtěla: bála se (občas), lekla se (párkrát), ptala se (pořád). Odpovědi bych asi dostala u odborníků - fandů hry. Ale konec mi to položil do úplně jiné roviny, ten konec v "bílém obýváku". Máme své vlastní vnitřní démony, noční i denní můry, které si musíme přeprat sami, protože i ti nejblížší, byť stojí přímo vedle nás, jsou vlastně někde "jinde" ? Ale to zas bude asi úplně jiný "horor". ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Líbivá fúze asijské obrazotvornosti, francouzského přeefektizovaného mainstreamu a videoherního looku. Nádherná výprava a vůbec ne sterilní vizualizace, tematicky to jde ale úplně mimo mě. Silent Hill hezky čančá prázdnotu, do které bych se přitom docela rád hlouběji ponořil. Nulový příběh tomu ale minimálně u mě brání. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Opět důkaz, že svět PC her a svět filmu zatím spolu moc nekamarádí. Gans náramně vykresluje tíživou atmosféru Silent Hillu, ale je z toho cítit příklon k mainstreamovému pojetí a z toho pramenící poněkud sterilní zobrazení hrůz TEMNA. Těch pár digitálních bubáků a velmi decentní gore to nezachránilo (ovšem Pyramidhead byl i přes malý prostor úchvatný). Chtělo to prostě více přitlačit na pilu, vyhodit nudnou dějovou linii se zcela zbytečným Seanem Beanem, která hutnou atmosféru filmu zbytečně ředila a nic neřešila a především rozplétání záhady učinit více přehlednější. Bylo to moc překombinované a v závěru ukecané! Radha Mitchell byla ale skvělá. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První polovina a úplný závěr jsou hodně dobrý - ten kontrast mezi prosluněným domem a Silent Hillem, atmosféra "ghost city", ve kterém sněží popel a v řádně zatuchlé a plesnivé škole pobíhají zakrslé potvory a dějí se zvláštní věci... Navíc skvěle fanaticky démonická Alice Krige, jenže - to, co se dělo od vstupu do démonova pokoje až těsně před úplný konec mě ani trochu nenadchlo. Měla jsem najednou pocit, že se dívám najednou na úplnějiný film. Atmosféra pryč a jediné co zbylo - tuna krve á la teenagerovská vyvražďovačka. Velká škoda, protože začátek vypadal taaaak slibně. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Silent Hill je současně perfektní žánrovkou, nejlepším filmem podle videohry vůbec, jedinou adaptací hry, která plně využívá potenciál své předlohy a zároveň jedinou adaptací, která funguje i jako samostatný film. A Gans je ďábel, co si ten chlap v áčkovce dovolí za gore scény, to se jen tak nevidí! (a už se v životě nevzruším při představě toho, že by mě ošetřovala dobře rostlá zdravotní sestřička v minisukni)... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Japonské kořeny Silentu Hillu se projevují mj. bravurní hudbou nebo propracovaným světem, kde se odehrává příběh za hranicemi normálnosti. Člověk, který vymyslel monstra ze Silent Hillu musel prožít extrémně ponuré dětství nebo ujíždět na těch nejtvrdších drogách. Zplodila by snad vaše fantazie něco jako nemocniční zombie-sestřičku se střevem omotaným okolo hlavy? Silent Hill mě i přes nestřídmou délku dokázal po celou dobu strašit i překvapovat něčím novým, užíval jsem si pohledné hlavní hrdinky (Resident Evil měl jenom je), kroutil hlavou nad jejich místy (ne)pochopitelně videoherním chováním (jdi z bodu A do bodu B, kde najdeš klíč k místu C) a dlouho po doběhnutí (rovněž skvělých) závěrečných titulků mou mysl znepokojovaly některé nedořečené odpovědi. 85% Zajímavé komentáře: M.a.t.t., kitano, gr8 escape, wipeout, Le_Danseur, Nomád ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že na CSFD má tento film hodně plakátů / 15 /, protože hodně hvězdiček ode mě dostat nemůže . To co ze začátku vypadalo jako slušně atmosférická záležitost s lekacími prvky se proměnilo v debilitu, ano jistě kdybych hrál PC hry možná bych to viděl jinak . Místo natáčení klidně mohlo být v Ostravě - regionu razovitem, ale je fakt že vizuální stránka filmu bylo to nejsilnější, co mě bylo dopřáno, tedy když nepočítám obě hlavní představitelky, které byli velmi půvabné. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Krutě přestřelená stopáž zbytečně ředí atmosféru snímku na hranice současného hororového standardu, který mohl být, při vystříhání asi dvaceti minut scén (a nejenom těch s pátrajícím Seanem Beanem), jasným králem videoherních adaptací. Christophe Gans má zatraceně vybroušené vizuály a zvláště ty ze samotného Silent Hillu jsou delikatesy, které je možno ochutnávat do nekonečna, stejně tak jako řádně užívat mistrovskou ruchovou i hudební stopu. Oproti tomu absolutně selhává v dramatické stavbě příběhu, který k sobě skládá přespříliš rozvláčnými dialogy, čímž se snímek chvílemi degraduje do béčkových vod. Naštěstí je padající popel, pochodující nemrtví, poplašní siréna a herecký výkon Radhy Mitchell natolik sugestivní a strhující, až je vlastně možno na všechna negativa pozapomenout a s klidem konstatovat: „Messieur Gans, le Pacte des loups, est-il pardonner.“ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans a jeho ďalší precízne sfilmovaní vizuál ale aj solídne triky zdobia tento príbeh zo zabudnutého mesta, v týchto záležitostiach sa on nezaprie. Nuž príbeh alebo jeho podstata je už troška iný oriešok ale zas nič čo by sa nedalo zniesť, ba pre horror v celku slušne zostavený aj vďaka výbornej hľadajúcej mame v podaní málo známej herečky Radhy Mitchell, mierne nevyužitej postave Seana Beana, tým pádom sa mohla Radha len viac zvýrazniť. Obludné postavičky sú v tomto žánry neokukané takže nerušia budovaní príbeh, neviem ako to je z hrou, ktorej je tento film prepis, takže verím že určitý potenciál čo mala bol využitý nadmieru dobre. ║Rozpočet $50miliónovTržby USA $46,982,632Tržby Celosvetovo $97,607,453Tržby za predaj DVD v USA $22,180,253 //počet predaných kusov 1,320,090║ film som videl v kine na Comicsalon Bratislava 2006 takže bol to pre mňa slušný zážitok /videl v kine: 75%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalé a nebude se to zdaleka líbit všem, ale Christophe Gans natočil vynikající herní adaptaci a zároveň dokázal nakrmit laické davy. Silent Hill kráčí po zlaté střední cestě, o které všichni dlouhá léta vykřikovali, že neexistuje. Skvělá Radha Mitchell, atmosféra ve které se utopíte a audiovizuální hrátky promyšlené do posledního detailu. Ještě pár adaptací japonských herních pecek od pečlivých tvůrců a nebudeme muset do tohoto žánru kopat. Mezitím upalujte do kina, abyste si užili horor, který se distancuje od veškeré konkurence. Operuje zkrátka na úplně jiném území a nepodobá se ničemu, co letos vypadlo nebo vypadne z amerických hororových továren. A to je fajn. Moc fajn. (9/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak pro začátek nehrál jsem pořádně žádný z dílu SH. Pomalý rozjezd filmu, který nám pomalu a v klidu představí malou holčičku, její adoptivní matku a jejího manžela. Poprvé a naposledy spolu a divák ještě neví co ho čeká. Krásný kamerový let nad propastí a jdeme na to. Vše začíná nenápadně, hledání městečka, pak honička s policistkou a jsme v cíli naší cesty Silent hill. Z nebe stále něco padá a celý film je laděn do šedé velmi depresivně a mrazivě. Holčička se ztratila a matka se vydá na cestu za jejím hlasem a nalézá opravdu hrůzostrašné městečko plné všeho co peklo má rádo. Dokonalá stylizace filmu přidává hodně procent. Hlavní hrdinka se do postavy perfektně vžila a vše působí realisticky(když pomineme pekelné potvory:)). Film je nečekaně drastický, což zrovna pro mě je velké plus a závěr s ostnatým drátem je opravdová labužnická pochutina. Jen škoda, Hollywoodského stylu "řekni co si naznačil" a film tak dostává 5-10 minut vysvětlovacího času pro méně chápavé a vnímavé. Co lze filmu vytknout? podle mě nic. Atmosférou, jde o nejlepší kousek natočený tento rok a jako adaptace hry je Silent hill možná to úplně nejlepší, co bylo zatím natočeno (fanoušci Dooma snad ani nedoufali :)). Už nevím, jak se rozplývat nad snímkem, který splnil moje očekávání jak jen to šlo a nebýt mé malé pochybnosti hluboko v hlavě, tak bych dal drtivých 5*. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Roger Avary .. Slibný a poutavý rozjezd, plný režijních a vizuálních fines se postupně utápí v nudných motivech pálení čarodějnic, náboženské nesnášenlivosti a samoúčelných krvavých masakrech. Ještě že ta mladičká Jodelle Ferland, podobně jako v Tideland, je luxusní a byla radost na ní znovu pohledět a považuji ji za obrovský příslib do budoucnosti. 50%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Sharon je náměsíčná ( to má být ta nemoc na kterou umírá? Nebo mi něco uniklo?) a ve spánku opakovaně vykřikuje: Silent Hill. Její adoptivní matka Rose usoudí, že pokud místo znovu uvidí a rozpomene se, její noční můry zmizí. Do městečka je dostane šum rádia a následný smyk. „Jen temné síly odemykají a zamykají dveře do Silent Hill.“ Když se Rose probere, Sharon je pryč a v podivném místě se s ní ocitá jen policistka Cybil. Počítačovou hru, která byla předlohou neznám. Což se ukázalo (alespoň v mém případě) jako velký nedostatek. Rose bloudila v mlze a já tápala v příběhu. Ovšem znalcům hry a milovníkům žánru můžu popřát jen „Welcome to Silent Hill“. Protože pochmurné městečko vypadá patřičně děsivě, stejně jako náboženská fanatička Christabella. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tomuhle žánru se většinou vyhýbám, ale Silent Hill se mi líbil. Perfektní atmosféra, skvělá kamera. Pak že hry nejdou zfilmovat kvalitně. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po audiovizuální stránce skvělé. Takřka vše se povedlo převést z předlohy, jenže to je paradoxně ten největší zápor, jelikož filmový Silent Hill tak vyznívá pouze jako další díl z herní série kde ovšem nemáme možnost interakce - postupujeme od levelu k levelu až do finále. Jako kdybyste sledovali někoho hrát některý z dílů Silent Hillu a to doslova. Scénář není nejsilnější, ale v rámci snímku funguje a závěr do celkové nálady zapadne nadmíru dobře. Herci jsou také dobře vybraní a i ta holčička se dá přežít. Celkově se ovšem jedná spíše o netradiční zážitek než o skutečně dobrý film. Ovšem když nic jiného, tak Christophe Gans dokázal, že snímky dle her nemusí být zákonitě céčkoidní záležitostí, ale i béčkoidní. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak něco takového se opravdu moc často nevidí. Christophe Gans je vizuální mág a to co předvedl v "Silent Hill" nemá obdoby. Celý film vlastně stojí POUZE na těch vizuálních vychytávkách, případně na hutné atmošce, jelikož o ději se dá mluvit spíše v uvozovkách. Veeeeeeelice mile mě překvapila brutalita filmu, možná jsem zvrácenej úchyl, ale vidět v normálním hororu uváděném v multiplexech takovéhle chuťovky mi přináší nevýslovný pocit blaženosti. Herecké výkony hlavních dvou představitelek (Radha Mitchell a hlavně Jodelle Ferland) jsou výborné a ostatní nejsou vůbec špatné. Vůbec jsem jaksi nepochopil proč v tom filmu hraje Sean Bean, protože jeho postava je úplně a dokonale zbytečná, no budiž. Uznávám že v prostředku filmu jsem se u toho fakt dost vařil, ale brilantní začátek a hlavně nezapomenutelné finále si jasně zasluhují čisté hodnocení jaké jsem dal. Jestli máte možnost "Silent Hill" vidět, jděte do toho, protože takovýhle filmů je velice pomálu, vlastně ne. Je jenom jeden. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Docela milý překvapení, i když spíš jen první část (končící scénou vkročení do kostela) - příjemná atmosféra, slušná kamera, hezky minimalistický hudební doprovod. Kolonka "horor" tady teda úplně nesedí, ale to asi ani tolik nevadí - 0 % strachu vynahrazuje 100% nadsamec Školník (který žel dostal tristně málo prostoru). Takže klidně 4*. V druhé části se pak začaly množit trapnoscény, ale aspoň nebyla nuda (takže klidně 2*). Konec laskavý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Domů, domů! SILENT HILL !! Je tedy čas vydat se na cestu!.... Bavila mě vizuální stránka se zajímavou kamerou. A parádní zvuk! Díky zpracování si vobčas opravdu připadám jako ve hře a navíc mě to podpráhově nutí si ji zahrát. Seděl mně vypravěčskej styl, protože jsem ochotnej přimout postupný odhalování tajemství na úkor krve (dočasně!) a nesmyslnejch vražd. A za odměnu se mi dostalo pravdy... ()

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama