Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 2

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 090)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První polovina a úplný závěr jsou hodně dobrý - ten kontrast mezi prosluněným domem a Silent Hillem, atmosféra "ghost city", ve kterém sněží popel a v řádně zatuchlé a plesnivé škole pobíhají zakrslé potvory a dějí se zvláštní věci... Navíc skvěle fanaticky démonická Alice Krige, jenže - to, co se dělo od vstupu do démonova pokoje až těsně před úplný konec mě ani trochu nenadchlo. Měla jsem najednou pocit, že se dívám najednou na úplnějiný film. Atmosféra pryč a jediné co zbylo - tuna krve á la teenagerovská vyvražďovačka. Velká škoda, protože začátek vypadal taaaak slibně. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Nechci tvrdit, že by některé nápady a scény nebyly působivé. Problém je, že místo na atmosféru sází tento film na efekt, a záměrně vypichuje takové aspekty námětu, jaké nejsou pro působivost samotné hry příliš podstatné. Jednoznačně promarněná šance, která ignoruje mysteriózní podstatu a snovost světa Silent Hillu, a vše mění na hrubozrné a povrchní satanské fantasy. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce naprosto parádní záležitost a ať už se objevil Pyramid Head, Alessa nebo jakékoli jiné zjevení, jenom jsem žaul, co všechno Gans divákovi s parádním klavírním doprovodem předkládá. Bohužel jakožto osobě, která nehrála herní předlohu, jsem se docela silně ztrácel, abych se na konci ztratil úplně a nebýt toho, že jsem si hodně věcí dohledal, asi bych doteď nevěděl, jestli se mi Silent Hill líbil nebo ne. Po docvaknutí hlavních souvislostí trochu ustřelené čtyři hvězdy s tím, že v téhle atmosféře se mělo pokračovat hned o rok později a nedělat z podezřelého města mlhy lacinou horrorovou značku. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Sharon je náměsíčná ( to má být ta nemoc na kterou umírá? Nebo mi něco uniklo?) a ve spánku opakovaně vykřikuje: Silent Hill. Její adoptivní matka Rose usoudí, že pokud místo znovu uvidí a rozpomene se, její noční můry zmizí. Do městečka je dostane šum rádia a následný smyk. „Jen temné síly odemykají a zamykají dveře do Silent Hill.“ Když se Rose probere, Sharon je pryč a v podivném místě se s ní ocitá jen policistka Cybil. Počítačovou hru, která byla předlohou neznám. Což se ukázalo (alespoň v mém případě) jako velký nedostatek. Rose bloudila v mlze a já tápala v příběhu. Ovšem znalcům hry a milovníkům žánru můžu popřát jen „Welcome to Silent Hill“. Protože pochmurné městečko vypadá patřičně děsivě, stejně jako náboženská fanatička Christabella. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl Silent Hill charakterizovat jedním slovem, bylo by to nejspíš "ubíjející". Začátek byl ještě slibný, jenže poté, co se hlavní hrdinka ocitne v městečku, klesá zábavnost celého snímku prudce dolů. A když už to vypadá, že horší to být nemůže, ukazuje se, že to byl omyl. :o) Hru jsem nehrál, ale spousta hodnotitelů se tu ohání formulacemi, že "snímek obstojí sám o sobě". Není tomu tak. Naprosto nezajímavý příběh, nulové napětí, pouze pěkná kamera nic nezachrání. Závěrečné několikaminutové vysvětovací flashbacky jako by vypadly od Monty Pythonů nebo Cimrmana. Viděl jsem spousty horších filmů, ale žádný mě poslední dobou tak moc neprudil svou zdlouhavostí a tupostí. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (31)

  • Původní verze scénáře, ve které byly jen samé ženské postavy, byla režisérovi Christophu Gansovi vrácena s poznámkou, že tam nejsou žádné mužské postavy. Postava Christophera Da Silvy (Sean Bean), která se měla objevit pouze na začátku a na konci filmu, tak dostala více prostoru a byla přidána postava Thomase Gucciho (Kim Coates). (imro)
  • Bylo vyrobeno 100 různých kopií Rosina (Radha Mitchell) oděvu. Jeho jemné barvy postupně blednou, až se nakonec změní na krvavě rudé. (imro)
  • Aby herci získali co nejlepší představu o atmosféře původní videohry, nechal režisér Christophe Gans vybavit karavan každého z nich videoherní konzolí se "Silent Hillem". Některé z herců pak bylo téměř nemožné od hry odtrhnout. (Divočák)

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama