Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 2

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 090)

choze 

všechny recenze uživatele

Vizuální žranice, která si většinu zbytečně dlouhé stopáže vystačí bez příběhu a když se na konci Avery pokusí dát tomu všemu nějaký smysl, akorát člověka znechutí. Strašidelných holčiček snad už po všech těch Kruzích a Temných vodách bylo dost a silenthillské zrůdy jsou až příliš počítačové a moc často ukazované než aby nahnaly strach. A Radha Mitchell opravdu není ženská, na kterou bych se vydržel přes dvě hodiny dívat, jak se prdelí po popelem zapadaném městečku. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor, ktorý je filmovou adaptáciou kultovej hernej série. Má veľmi dobrý príbeh o matke, ktorej adoptovanej dcére hrozí to najhoršie a preto jej chce za každú cenu pomôcť tým, že s ňou navštívi tajomné mesto Silent Hill, s ktorým je dcéra spojená, ale keď po havárii blízko mesta dcéra zmizne, matka urobí všetko preto, aby ju našla a zistila pravdu nielen o nej, ale aj celom meste. A svojim spôsobom jej chce pomôcť aj jej nevlastný otec. So spracovaním som dosť spokojný, poteší až prekvapivo rýchly úvod a tak už po pár minútach sa dej presunie do Silent Hill a približne polovicu filmu si udržuje tú správnu tajomnosť, za čo môže aj minimum postáv a množstvo zaujímavých prvkov, potom sa už úroveň filmu čiastočne zníži, pribudne postáv, začnú sa odhaľovať mnohé tajomstvá, pričom cítiť, že je to tiež na slušnej úrovni, ale len predsa to mohlo byť aj lepšie, ale opäť to vynahradzuje zaujímavá akčne podaná finálna fáza filmu. A aj úplný záver tiež stojí za pozornosť. Veľkým kladom je perfektná vizuálna stránka, hlavne na prostredie mestečka sa veľmi dobre pozerá, síce mnohé triky sú až príliš viditeľne digitálne, ale tu to moc neškodí. Platí to hlavne o vzhľade rôznych tvorov, ale v ich prípade to bez problémov vynahradzuje ich skvelý vzhľad alebo schopnosti. Obzvlášť nezabudnuteľný Pyramid head. Som spokojný aj s atmosférou, teda v prvej polovici, potom sa už začne strácať a podobne je na tom aj napätie. Samotných krvavých scén tu až tak moc nie je, čo ale určite neprekáža, tento film sa na ne ani zďaleka nespolieha, ale tie, čo tu sú sa rozhodne vydarili, hlavne veľkolepý záver s ostnanými drôtmi. Herecké obsadenie je výborné, Radha Mitchell, Sean Bean, veľmi ma prekvapila, ale v dobrom aj detská predstaviteľka Jodelle Ferland, obzvlášť v neskorších častiach, ale nesklame ani zvyšok. Réžia je skvelá, až ma prekvapuje, ako bol francúzsky režisér takto hodnoverne schopný natočiť čistú ázijskú látku, hlavne prvá polovica pôsobí samozrejme až na obsadenie čisto ázijsky a to po všetkých stránkach, za toto si Christophe Gans zaslúži veľkú pochvalu, lebo niečo takéto sa nepodarí takmer nikomu. A výborná je aj technická stránka a páči sa mi aj hudba. S hernou sériou nemám žiadne skúsenosti, takže porovnávať nebudem, ale film sa rozhodne vydaril a baví aj po viacerých pozretiach. Objektívna kvalita filmu- 78%, film sa páči mne na 78%. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, jak se budu bát a ono nic. Role Radhy Mitchell by sa dala shrnout do dvou pokynů: "Hezky křič." a "Koukej u toho dobře vypadat." Otec (Sean Bean) byl jak páté kolo u vozu. Ovšem velkým pozitivem byla malá Jodelle Ferland - očividně jí šlo lépe její horší "já" a byla radost se na ni koukat. Ale na záchranu děravého scénáře to stejně nestačilo. Odpustila bych to, kdybych se aspoň mohla trochu bát. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat pořádný horor. Takhle má vypadat pořádná herní adaptace. Christophe Gans by měl režírovat už jen adaptace, očividně by mu to šlo o několik tříd lépe, než 'kolegovi' Bollovi. Příběh je vyprávěn pomalu a atmosféra houstne každou přibývající minutou. Padající popel, siréna, tma... Radha Mitchell je neuvěřitelně sexy, kéž by to oblečení měla dvoudílné :-) A vůbec, celé herecké obsazení se nadmíru povedlo. Snad až na Kima Coatese, který mi tu moc neseděl. Hudební stránka je perfektní, na stejné úrovni je pak i ta vizuální. Efekty jsou velice nadprůměrné a ani krví se tu nešetří. Geniální konec je už pak třešničkou na dortu. Nechávám si hvězdičkovou rezervu pro tu nejlepší adaptaci všech dob :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Domů, domů! SILENT HILL !! Je tedy čas vydat se na cestu!.... Bavila mě vizuální stránka se zajímavou kamerou. A parádní zvuk! Díky zpracování si vobčas opravdu připadám jako ve hře a navíc mě to podpráhově nutí si ji zahrát. Seděl mně vypravěčskej styl, protože jsem ochotnej přimout postupný odhalování tajemství na úkor krve (dočasně!) a nesmyslnejch vražd. A za odměnu se mi dostalo pravdy... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (31)

  • Původní verze scénáře, ve které byly jen samé ženské postavy, byla režisérovi Christophu Gansovi vrácena s poznámkou, že tam nejsou žádné mužské postavy. Postava Christophera Da Silvy (Sean Bean), která se měla objevit pouze na začátku a na konci filmu, tak dostala více prostoru a byla přidána postava Thomase Gucciho (Kim Coates). (imro)
  • Poté, co je policistka (Laurie Holden) upálena, vidíme její ohořelé tělo, jak je připoutané k žebříku. To by se ale nemohlo stát, protože provazy, kterými byla připoutána, by shořely a tělo by spadlo. (Duoscop)
  • Trikově nejnáročnějším monstrem filmu se stal tvor, který je chycený ve vlastní kůži jako ve svěrací kazajce. (Reiniš)

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama