Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prasátko Wilbur mělo být jako nejslabší utraceno. Hvězdy mu jsou ale nakloněny, a tak se v poslední chvíli objeví pomoc v podobě holčičky Fern, která se ho ujme, krmí ho, opatruje a povídá si s ním. Když začne škola, musí ho Fern prasátko nechat u příbuzných na venkovské farmě, pravidelně ho však navštěvuje. Je ráda, že se má čile k světu, netuší však, že hravý a roztomilý Wilbur skončí o Vánocích jako sváteční šunka. Prasátko, které se stále víc bojí budoucnosti, malované cynickým krysákem Templetonem v černých barvách, se spřátelí s laskavou pavoučicí Šarlotou, která si udělala pavučinu u stropu stodoly. Ta mu slíbí, že se šunkou nestane, a do velké pavučiny vetká nápis Skvělé prase. Ten vzbudí senzaci, která přitáhne spoustu zvědavců a novinářů. Nebezpečí je sice zažehnáno, ale jen na krátký čas. A protože čas uzení se blíží, odhlasují zvířata další nápis. Slovo Úchvatné sice také vyvolá nadšení, ale už ne tak velké. Je jisté, že pokud má být Wilbur zachráněn, je potřeba přijít s něčím novým. A tak Fern podstrčí farmáři leták, který zve na soutěž pro zemědělce. Cena je lákavá, a tak farmář přihlásí Wilbura do soutěže o nejlepší prase. Konkurence je však veliká a Šarlota, která s Templetonem a Fern Wilbura doprovází, hledá poslední vhodné slovo, které by mu pomohlo… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

runner85 

všechny recenze uživatele

Sviatočné dopoludnie na Angelike pokračuje tak tu pripravme dačo aj pre malých vegetariánov, hovoriace zvieratá na farme robia plány aby ich kamaráta prasiatko nedali do Vianočných klobások, myšlienka pekná, pre deti určite celkom milé, no keby dali zvieratá napríklad do pralesa a tam ukázali ako bojujú za život by sa mi to určite pozdávalo viacej .... ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zabijeme prasátko! Ne, počkat, je tu nějaký nápis! Hm fajn, ale už mě nudí. Zabijeme prasátko!! Ne, počkat, je tu další nápis! Hm, ten je lepší než minulej, ale už mě taky omrzel. Takže zabijeme prasátko!!! Ne, počkat, je tu další nápis. Pošleme ho na soutěž! Ale jestli nevyhraje, tak ho zabijeme!!! OK. Jo, takže tohle je to veledílo, který mělo na rajčatech takový super hodnocení? Ok, říkal jsem si, třeba se to bude líbit aspoň dětem, ale když jsem se rozhlédnul po kině, tak se evidentně až na pár výjimek nudili úplně stejně jako já, a to už je co říct. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No nevim, ale teda mít jako jednoho z hlavních hrdinů pavouka.... Já osobně bych ho teda zadupl (vynášení pavouka z bytu/z domu mi přijde jako krajně zbytečná, až pověrčivá záležitost). Prase by se celkem ještě dalo, ale je jasný, že prase je prase a když je jednou prase prase, tak prasetem zůstane. Tvůrci se ho snažili udělat roztomilý a taky mu dali takovej hlas, ale já v něm stejně vidím prase. Nechci se povyšovat nad prasata a teď jsem si taky uvědomil, že původní záměr je asi hlavně zaujmout dětského divkáka. Ale protože to já nejsem (ani dítě, ani prase), tak nevím, proč bych to nemohl odepsat jako dost kravinu... Poznamenávám ale, že kdybych byl tak do 10 let věku a líbily by se mi filmy typu Lassie se vrací, tak by to mohlo mít docela potenciál (i když mě se takový filmy nelíbily ani v tom věku)... Hej ale ne, stejně dodávám: fuck it and never more! ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Obyčejné prasátko, v obyčejné vesnici s obyčejným příběhem... Milá Dakotka, krásná zvířátka a nemoc holčičky, které se říká dětství...A k tomu roztomilé zcela obyčejné prasátko a zvenku ošklivý leč uvnitř krásný pavouk Šarlota. Milá hudba Dannyho Elfmana a doktor Beau "generál Lendry" Bridges. Prostě obyčejný milý příběh s obyčejným průměrným hodnocením. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Od amerického spisovateľa Elwyna Brooks Whitea som bohužiaľ neprečítal ani knihu o myšiakovi Stuartovi Littlovi a ani tú o malom prasiatku Wilburovi. Zrejme sa už ku tímto literárnym titulom asi ani nedostanem. Nevadí. Videl som však hollywoodske filmové spracovania oboch týchto diel. No a musím priznať, že omnoho viacej na mňa zapôsobila "Šarlotina pavučinka". Jednoduchý, detský príbeh, v ktorom sú hlavnými hrdinami rozprávajúce zvieratá žijúce na peknej farme, je nádherne vizuálne spracovaný. Miestami som v tom cítil ľahký závan burtonovskej poetiky. *** ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

  • 500 000 amerických studentů v prosinci současně četlo Šarlotinu pavučinku, aby tak vytvořili nový zápis do Guinnessovy knihy rekordů. (Pumiiix)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Reklama

Reklama