Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prasátko Wilbur mělo být jako nejslabší utraceno. Hvězdy mu jsou ale nakloněny, a tak se v poslední chvíli objeví pomoc v podobě holčičky Fern, která se ho ujme, krmí ho, opatruje a povídá si s ním. Když začne škola, musí ho Fern prasátko nechat u příbuzných na venkovské farmě, pravidelně ho však navštěvuje. Je ráda, že se má čile k světu, netuší však, že hravý a roztomilý Wilbur skončí o Vánocích jako sváteční šunka. Prasátko, které se stále víc bojí budoucnosti, malované cynickým krysákem Templetonem v černých barvách, se spřátelí s laskavou pavoučicí Šarlotou, která si udělala pavučinu u stropu stodoly. Ta mu slíbí, že se šunkou nestane, a do velké pavučiny vetká nápis Skvělé prase. Ten vzbudí senzaci, která přitáhne spoustu zvědavců a novinářů. Nebezpečí je sice zažehnáno, ale jen na krátký čas. A protože čas uzení se blíží, odhlasují zvířata další nápis. Slovo Úchvatné sice také vyvolá nadšení, ale už ne tak velké. Je jisté, že pokud má být Wilbur zachráněn, je potřeba přijít s něčím novým. A tak Fern podstrčí farmáři leták, který zve na soutěž pro zemědělce. Cena je lákavá, a tak farmář přihlásí Wilbura do soutěže o nejlepší prase. Konkurence je však veliká a Šarlota, která s Templetonem a Fern Wilbura doprovází, hledá poslední vhodné slovo, které by mu pomohlo… (TV Nova)

(více)

Recenze (111)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $82,985,708Tržby Celosvetovo $145,322,519Tržby za predaj DVD v USA $83,507,066 //počet predaných kusov 4,932,446║ Maximálne jednoduchý dej a neobratný režisér robia z tejto fantasy takmer nudnú záležitosť, ako tak nad vodou to držia zvieratká buď tie skutočné ale aj počítačovo animované boli na úrovni, nejaké tie vtipy potešia ale dohromady to fakt nemá čo ponúknuť, dokonca aj ináč celkom príjemne hravá Dakota Fanning tu akási neviditeľná. /50%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Everything You Ever Wanted - Hawk Nelson [4:05] ,2. Now That You've Come Into My Life - Mark Schultz [3:13] ,3. I Wonder - Billy Ray Cyrus [3:47] ,4. I Will Be Your Friend - Amy Grant [4:01] ,5. Make a Wish - Bob Carlisle/Lucy Kane [5:18] ,6. Beautiful World - Leign Nash [4:00] ,7. Never Alone - BarlowGirl [4:31] ,8. Circle of Friends - Point of Grace [4:14] ,9. Long Way Home - Ginny Owens [4:16] ,10. Home - Natalie Grant [4:47] ,11. There Is a Fountain - Selah [3:56] ,12. The Fall - The Send [3:25], ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pohádková knížka E. B. Whitea je plná něžných příhod, přátelství mezi zvířátky a dětmi. A přeci jenom je mnohem příjemnější o poutu mezi prasátkem a pavoučicí číst, případně poslouchat audio knihu. Protože pro film existují mnohem fotogeničtější druhy fauny. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Sarlotina pavucinka je mily rodinny film, ktory skor pobavi tych mensich, ako dospelych, pretoze ak by som ho porovnal s trosku podobnym filmom BABE - GALANTNI PRASATKO (1995), ktory dokonca ziskal Oscara za vizualne efekty a este mal 6 dalsich nominacii na Oscara vratane najlepsieho filmu roka 1995, tak je medzi nimi velky rozdiel a to ten, ze Galantni prasatko dokazalo pobavit skutocne celu rodinu, teda aj vratane dospelych. V tomto filme som sa skor nudil, hlavne v strede filmu a to aj napriek kratkej minutazi, ale myslim si, ze ako rodinny film na jedno pozrietie stoji za to a hlavne musim pochvalit krasnu hudbu Dannyho Elfmana... 15.04.2010 ________ Dakota Fanning - (Fern Arable) +++ Kevin Anderson - (Pán Arable) +++ Essie Davis - (Pani Arableová) +++ Beau Bridges - (Dr. Dorian) +++ Len hlasy hercov: Julia Roberts - (Šarlota - pavúk) +++ Steve Buscemi - (Templeton - potkan) +++ John Cleese - (Samuel - ovca) +++ Oprah Winfrey - (Gussy - hus) +++ Kathy Bates - (Bitsy - krava) +++ Sam Shepard - (Vyprávač) +++ Hudba: Danny Elfman +++ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Od amerického spisovateľa Elwyna Brooks Whitea som bohužiaľ neprečítal ani knihu o myšiakovi Stuartovi Littlovi a ani tú o malom prasiatku Wilburovi. Zrejme sa už ku tímto literárnym titulom asi ani nedostanem. Nevadí. Videl som však hollywoodske filmové spracovania oboch týchto diel. No a musím priznať, že omnoho viacej na mňa zapôsobila "Šarlotina pavučinka". Jednoduchý, detský príbeh, v ktorom sú hlavnými hrdinami rozprávajúce zvieratá žijúce na peknej farme, je nádherne vizuálne spracovaný. Miestami som v tom cítil ľahký závan burtonovskej poetiky. *** ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zabijeme prasátko! Ne, počkat, je tu nějaký nápis! Hm fajn, ale už mě nudí. Zabijeme prasátko!! Ne, počkat, je tu další nápis! Hm, ten je lepší než minulej, ale už mě taky omrzel. Takže zabijeme prasátko!!! Ne, počkat, je tu další nápis. Pošleme ho na soutěž! Ale jestli nevyhraje, tak ho zabijeme!!! OK. Jo, takže tohle je to veledílo, který mělo na rajčatech takový super hodnocení? Ok, říkal jsem si, třeba se to bude líbit aspoň dětem, ale když jsem se rozhlédnul po kině, tak se evidentně až na pár výjimek nudili úplně stejně jako já, a to už je co říct. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vynikající rodinný film s mluvícími zvířátky, který se musí líbit každému, kdo má nějaký kladný vztah ke zvířatům, a opravdu nezáleží na tom, kolik vám je let, ale jestli jste ochotni uvěřit tomu, že každá pohádka, jako je například tato, může být alespoň z nějaké malé části odrazem opravdové reality. Já jsem si ten film maximálně užil, považuji ho za velice povedený a rozhodně to pro mě byl jeden z těch příjemnějších filmových zážitků, které jsem dosud měl možnost absolvovat. Každý charakter každého zde vystupujícího zvířete je vybroušen do dokonalosti a každé to zvíře, které je zde k vidění, je svým způsobem výjimečné. Krysa byla rozhodně velmi nechutná, ale také vtipná, krávy byly naprosto vynikající, husy byly kouzelné, ale nejvtipnější asi byly bezesporu vrány, jejichž chování jsem se smál opravdu hodně. Tohle je zkrátka film, který stálo za to vidět a který jsem si dokázal opravdu hodně užít. Zvířátka zcela předčila lidské herce a tak to je asi v tomto případě správně. A jestliže se zmiňuji o zvířatech, tak samozřejmě nesmím zapomenout na hlavní zvířecí aktéry, totiž na prasátko Wilbura a pavoučici Šarlotu, kteří tento film naprosto ovládli a já se přiznám, že ke konci filmu mi ukáplo i několik slz. Tohle je zkrátka vynikající rodinná komedie, kterou jsem si užil, která se mi líbila, a které velice rád uděluji vynikající a nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečný dětský peklo, ve kterým hnusný pavouk zachraňuje prase s ,,roztomilým" kukučem před zabijačkou tím, že udělá nějaký nápis z pavučiny. Divný, říkáte si? Tak si k tomu připočtěte ještě další protivný zvířata, neskutečně vlezlou Dakotu Fanning a skutečnost, že se tam každej tváří jakou pecku, že to nenatočili. Ne vážně nenatočili. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jasné, že na Babe to nemá, ale deti, ktorým je to predovšetkým určené spokojné budú. Zvierat je tu plná farma, vždy kecajú o dušu a prasiatko je sympatické aj keby nepovedalo za celý film ani slovo. Nápad s pavučinami mi príde taký divný a zvláštny ako pripadal všetkým obyvateľom mestečka, ale prečo nie? Z môjho pohľadu pozerateľný priemer, ale ak mám hodnotiť objektívne podľa žánru a detského či rodinného pohľadu, tak sa musím prikloniť k slabším štyrom hviezdam. 70%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mluvící zvířata mám rád, ale nutností je, aby i příběh stál aspoň za něco. V tomto případě se to říct moc nedá. Celkem trapárna a to i když se na to podívám z pohledu dítěte. Pan krysa a vrány byli fajn, některé hlášky se povedly i ostatním, ale jako celek nic moc. Jestli má tenhle film dopomoci, aby se děti přestaly bát pavouků, tak za sebe můžu říct, že mně ty sviňuchy osminohý přijdou odpudivý pořád stejně... Neuvěřitelná cesta je prostě těžko k překonání. 50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Rodinný filmík určený pro děti, kde Šarlota coby chytrý pavouk se snaží pomoci prasátku, aby ho jeho páničkové nespapali. Docela smutný bylo, jak se o stovky dětiček Šarloty prasátko staralo a ti pak bez poděkování odpochodovali pryč. Dobrý vděk. :P ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale nebylo to zase tak špatné. Když už nic, tak alespoň krysák Templeton vyprodukuje dostatečné množství zábavy, aby nahradil ostatní zvířecí osazenstvo. Herecké výkony samozřejmě jen průměrné, ani role Dakoty Fanning mě nedokázala nijak vytrhnout. Ale o to tady pochopitelně vůbec nešlo, na prvním místě jsou jen zvířata, která ale bohužel měla kromě světlejších chvilek i momenty o dost slabší. Ani bych neřekl, že je to film, který je určený jen pro děti a naprosto nevhodný pro dospělé. Spíše záleží na vkusu každého diváka a jeho ohleduplnosti k hloupému a jednoduchému scénáři, kterému je předurčen šťastný a "poučný" konec. Ovšem mám takový dojem, že úzkostní arachnofobici asi nebudou dvakrát nadšení. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Dabing 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 9/10/// +Dakota Fanning, český dabing, dialogy, humor, příběh -neviděl jsem v originálním znění, lidští herci tu jsou jen okrajově/// Hezká pohádka především pro děti, kterým to hodně poví o přátelství a o tom jako to chodí v životě mezi zvířátky na farmě. Rozhodně by tohle měli vidět. Je to neškodné, zábavné, poučné a hezké. Sám se ale divím, že mě to v mém věku upoutalo a bavil jsem se u toho. Větší prostor je dáván samotným zvířátku před lidskými herci, takže se kromě jiného mohli dabéři vyřádit. A určitě i počítačoví animátoři, protože neříkejte mi, že je měli tak ochočené. Něco je vyloženě vidět, že je děláno počítačem, ale u některých záběrů si nebudete vůbec jisti. Každopádně hezký a milí film./// Celkem 72%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Šarlotina pavučinka" je překrásný a dojemný film, který potěší jak děti, tak dospělé. Sice jsem měla chvílemi pocit, že sleduji novější verzi "Prasátka Babe", ale ve finále jsem svůj názor přehodnotila. Tohle bylo ještě lepší.:-) Ostatně... U kterého filmu o přesladkých mluvících zvířátkách si můžete skutečně říct: "Tak tuhle zápletku jsem ještě neviděla?" Miluju pavoučici a miluju tu úžasnou hudbu + úžasnou závěrečnou písničku. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si opet pobrecela... pribeh o jedinecnem prasatku a jeho vernych pratelich je roztomily, dojemny a krasny. Animace a prace se zviraty se povedla a o vtipne hlasky neni nouze. Mym oblibencem je jak jinak nez potkan Templeton, ale ziskali si me i ostatni. Vzdycky se na to rada podivam znovu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Naivní, dětinské, s několika příjemnými momenty a několika relativně povedenými vtipky. Dospělí to přežili, dětem se to líbilo a to je hlavní, protože právě jim to bylo určeno. Takže pokud je vám méně jak 7 let, klidně jednu hvězdu přidejte. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář sice (tradičně) podceňuje dětského diváka a valí mu morality a poučení do hlavy palicí, ale všechno ostatní je velice povedené. Efekty jsou vynikající, zvířata tedy opravdu vypadají jako živá, jejich interakce s živými herci je také bez nedostatků. Skvělá je i hudba. Český dabing vás sice připraví o skoro všechna známější jména ze seznamu v záhlaví, ale jinak patří k těm povedenějším. S původním anglickým dabingem ovšem stejně laťka stoupne až na slušných 70%. ()

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Reklama

Reklama