Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnes se můžete těšit na Pohádku pro pamětníky o daru Třetí sudičky v režii Vojtěcha Štursy. Je každému přisouzen v životě díl. Je každému dáván do vínku los. Ten na něj vyhraje, ten nepochodí. Tomu krása a tomu ošklivý nos… Princ (J. Kolařík) dostal při narození od sudiček (M. Barušová, H. Kružíková a V. Fialová) do vínku tři dary: bohatství ducha, laskavé srdce, ale i ošklivou tvář. Když však královský syn dospěje, je to právě jeho podoba, jenž mu brání, aby se zalíbil krásné, ale bezcitné princezně Daniele (A. Bogušovská), po které touží. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tuto pohádku jsem už strašně moc dlouho neviděl, a nebo si to pletu s jiným filmem o třech sudičkách... Ale docela, jsem byl i potěšen jejím znovu uvedením. Pohádka o veliké lásce, která přemáhá nepřízeň osudu, od scénáristky Boženy Šimkové a režiséra Štursy byla sama o sobě tak za slabé tři, a to jen za výkony všech těch brněnských herců, v čele s Vlastou Fialovovou, jednou z nejvýraznějších temnějších hereček. To bylo tak jediné světlé pozitivum z celého tohoto filmu. Jen za ateliéry a dekorace určitě ne, možná ještě za kostýmy. Interiéry co jsem si všiml se natáčeli na pravém pohádkovém hradu Bouzov. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka o vínku, sudičkách a hrou s osudem. Trochu hanketovská a to mám rád, kdy si osoby vhozené v děj kladou otázky. Příbřh může mrazit jen lidi, co znají bolest osudu, umí ji přijmout či s ní bojujou. Kdo nezná bolest z osudu a nikdy s ní nebojoval, nepochopí. Možná trochu patetická pohádka, ale má v sobě mnohá moudra - ach matko, proč jsi mě porodila. Nevíš jak trpím a trpíš i ty. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Tato poněkud posmutnělá pohádka vůbec nevypadá jako česká, ale jako typicky německá. Nemohu si pomoct. Pořád jsem pátral po tom, kdo začne mluvit jinak a český dabing nebude sedět. Nestalo se tak, protože to je skutečně česká pohádka. A to mě na tomto nic moc pohádkovém díle překvapuje vlastně nejvíce. Jinak je to hodně upovídaná, nezajímavá a v podstatě hrozně dlouhá pohádka. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Ani nemusíte vidět přední brněnské herce, abyste poznali, že pohádka byla natočena v brněnské televizi. Méně kvalitní barevný filmový materiál, chudé dekorace a valná část děje natáčená v ateliéru. V tomto duchu se nese většina počinů z brněnské a ostravské televize, i když samotná kvalita dílka bývá lepší. Hvězdička navíc za výkon Dramomíry Hofmanové v roli královny. Jinak bych dal dvě. ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Odpočinková, pohodová pohádka, ve které vlastně není žádný zlosyn, který by princovi znepříjemňoval snahy o získání srdce krásné princezny. Někoho možná bude štvát spousta rádoby filozifických otázek o kráse, lásce a podobné kraviny. Mně to nevadilo. Pro jednou příjemná změna od všech tě padouchů, černokněžníků a draků, kterých jsou mraky. Ještěže to Štursa moc nenatáhl, jinak by to bylo horší, než žvýkačka Hubba Bubba po půlhodině. Resumé? Neunudí, nevyvolá ve vás nadšení, takový čistý průměr. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na hradě Bouzově. (rakovnik)

Reklama

Reklama