Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této epizodě kriminální minisérie čeká na Jana Kanyzu v roli majora Bohuslava vyšetřování tří vražd, které spolu zpočátku zdánlivě nesouvisejí… Vyšetřující tým opět doplní kapitánka Mazancová (V. Cibulková). Ve svém bytě byl nalezen slepý drogový dealer Hes, který kdysi zavinil smrt mladé dívky. Její matka, paní Arnoštová (S. Stašová), si právě odpykává trest, neboť se mu pomstila a způsobila jeho slepotu. Druhou mrtvolu objevují kriminalisté doslova po kouskách, části těla zabalené do igelitu nalézají v řece i jinde a trvá dlouho, než zjistí totožnost mrtvého muže. A poslední, kdo se stal obětí vraždy, byla jedna velmi zvídavá sousedka. Do případu je vtažena i dcera majora Bohuslava, vozíčkářka Lenka (K. Březinová). Co spojuje mrtvé a jak spolu souvisí vraždy, spáchané na různých místech a v různou dobu? I když se tento případ podaří dvojici kriminalistů vyřešit, velkou radost z toho nemají. Totiž, jak říká kapitánka Mazancová, pachatelem byl zpočátku slušný člověk… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (49)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Opravdu slabá detektivka. Překalkulovaná, zmatená, nepravděpodobná. Vztahy velmi krkolomné. Pošťuchování mezi Kanyzou a Cibulkovou bylo rovněž na škodu. Schmitzer se také moc nepředvedl. Jeho postava byla zejména v poloze militantního milovníka zvířat velmi nevěrohodná. Herečka představující invalidní dceru velmi nevýrazná, na úrovni neherce. Asi nejlepší výkon: Simona Stašová a René Přibil. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Taková normální televizní detektivka se zajímavým obsazením, ale poněkud překombinovaným scénářem, který spoléhá na „náhodu“ daleko více, než jsem schopen v tomto žánru tolerovat. Navíc oběti jsou lidé, kteří si svůj osud z pořádné části zasloužili, nebo si ho vyloženě vykoledovali, a sotva se našel někdo, kdo by jejich smrti litoval. Proto i otázka, kdo je vrah, zůstala spíš intelektuálním cvičením, než že by na odpovědi nějak záleželo. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už se budu opakovat, ale u všech tří kriminálek, jež spojuje Jan Kanyza, chybí něco stálého. Tedy kromě již zmíněné role majora Bohuslava. Vilma Cibulková se objevuje a pak mizí, aby se vzápětí znovu objevila. Taktéž se mění neustále Kanyzovi šéfové. A platí totéž. Chybí větší porce dramatu a napětí, což se nelepší ani když je Kateřina Březinová zajatkyní Jiřího Schmitzera. Druhá stránka je, že pachatel není znám a pokud někdo miluje detektivky s postupným odhalováním pachatele, pak si přijde na své. Ještě jedna stálost vlastně existuje. Pokaždé jsou různí pachatelé různých zločinů. Není to vyloženě špatná trilogie, spíše hrozně nevýrazná, televizně průměrná. ()

Maskati odpad!

všechny recenze uživatele

Trapas! Viktor by se měl držet svých reportáží a ne...t se mezi scénáristy. Tyhle "kolegyně" s pistolí v kabelce jsem zažil osobně a bez chlapa v zádech se nezmohly ani na "ká-óčko" takovýho smrada. Překombinovaná pohádka pro důchodce s testosteronovou cibulí a vyhuleným chytrolínem ala Colombo. Dost hrůza. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

K tomu, abych se podíval na epizodu kriminální mini série Všichni musí zemřít z roku 2005, jsem využil volný večer na naší letní dovolené, kterou jsme strávili v hotelu Zelené údolí nedaleko Karlových Varů. Na začátku jsme se seznámili s mým oblíbeným hercem Janem Kanyzou v roli majora Bohuslava, který vyšetřoval tři vraždy, které spolu zpočátku zdánlivě nesouvisely a ve vyšetřujícím týmu byla ještě kapitánka Mazancová (Vilma Cibulková). Vše se začalo odvíjet, kdy byl ve svém bytě nalezen slepý drogový dealer Hes (Karel Basák), který kdysi zavinil smrt mladé dívky. Její matka, paní Arnoštová (Simona Stašová), si právě odpykávala trest, neboť se mu pomstila a způsobila jeho slepotu. Druhou mrtvolu objevovali kriminalisté doslova po kouskách, části těla zabalené do igelitu nalezli v řece i jinde a trvalo dlouho, než zjistili totožnost mrtvého muže. Byl to transvestit Koníček (Tomáš Pavelka). A poslední, kdo se stal obětí vraždy, byla babka Štruncová, která si myslela, že si vydíráním vraha přilepší k důchodu a nechá si opravit střechu na svém domku. Našli ji na schodišti v parku a nejdříve to vypadalo, jako by uklouzla na schodech, ale nejasnost v tom, co babka z vesnice dělala v Praze, a posudek soudního lékaře (René Přibyl) o ranách na hlavě nahrávaly možnosti, že jde o sériového vraha. Do případu byla vtažena i dcera majora Bohuslava, vozíčkářka Lenka (Kateřina Březinová). Byla sice soběstačná a dostala se do situace, kdy i ji vrah navštívil u ní na chalupě. Co mrtvé spojovalo a jak spolu souvisely vraždy, spáchané na různých místech a v různou dobu, to si nechám už pro sebe. Každopádně se tvůrcům filmu povedlo mne docela zaujmout a celý průběh vyšetřování byl pro mne docela zajímavý. I když mi bylo jasné, kdo byl tím trojnásobným vrahem, přesto jsem se těch 82 minut nenudil. Z dalších rolí bych ještě uvedl policejního psychologa Žáčka (Václav Postránecký) a dalšího člena týmu vyšetřovatelů nadporučíka Kotíka (Tomáš Valík). Suma sumárum, detektivní snímek Všichni musí zemřít ode mne získal tři zemřelé hvězdy ***. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V bytě zavražděného drogového dealera Hese (Karel Basák) je možné vidět zarámovaný plakát s motivem seriálu Akta X (od r. 1993). (navabaca)

Reklama

Reklama