Reklama

Reklama

VOD (1)

Medzi regálmi bájneho obchodu Quick Stop, v ktorom dvaja flákači Randall a Dante zabíjajú deň táraním o sexe, preberaním Hviezdnych vojen, čítaním komiksov a zhúleným meditovaním nad podstatou bytia. Kevin Smith sa vracia na miesto svojho kultového debutu, kde jeho hlavní hrdinovia dospievajú do kristových rokov. Je čas si rozmyslieť, čo ďalej. Voľné pokračovanie úspešného filmu Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (614)

Cival 

všechny recenze uživatele

Smithův opus magnum. Dojemný, nostalgický, pravdivý, vtipný i optimistický majstrštyk, který chodí za existenciálními moudry přes znásilňování zvířat. Bravo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, v což jsem po nezáživném prequelu už ani nedoufal. Snad až na prvních cca 20 minut, s rádobyvtipnými dialogy, nesoucími se v duchu svého předchůdce, za které by Smith zasloužil "znásilnit Gandalfovou holí", ale počínaje skvělým slovním soubojem Randal vs LOTR fans film chytil druhý dech a já si až do závěrečných titulků všechny ty filmové citace, narážky na současné moderní trendy a dialogy s vtipnými životními postřehy, včetně překvapivého Randalova citového výlevu v závěru, v pohodě užil. Takže pro mě nečekaně jsem rád, že v hodnocení Smithovy tvorby mohu pokračování "týpků za pultem" zařadit po bok chytrých fláků Dogma a Hledám Amy. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Je to jako potkat po dvanácti letech své kámoše ze střední. Randal ani Dante se za ty roky příliš nezměnili, snad jen trošku přibrali na váze a změnili práci. Místo ve Quick Stopu teď urážejí zákazníky v Moobyho fast foodu. Smith si skutečně nebere servítky – jde tvrdě do židů, křesťanů, černochů a film tak ještě víc než první díl připomíná hranou verzi South Parku. Ale i přes stále stejně vulgární témata diskuzí bude tento den jiný – bude to den, kdy oba „mladí muži zpoza pultu“ konečně dospějí. Dante konečně našel dívku svého srdce (krapet afektovanou, ale jinak fajn) a plánuje odjet za lepšími zítřky do Kalifornie. Jenže co si bez svého nejlepšího kámoše počne Randal? A co pohledná šéfová Moobyho Becky – zůstane taky na ocet? Obavy, že Kevin Smith s vyšším rozpočtem a egem natočí planou, hollywoodskou romantickou komedii, se ukázaly být zcela zbytečnými. Clerks 2 již sice nejsou černobílí a místy je až příliš patrné, že je natočil dospělý otec od rodiny, ze své vtipnosti však ztratili pramálo, zamrzí pouze hojnější výskyt „a teď se směj“ vtipů. K vrcholným momentům patří debata mezi fanouškem Star Wars a fanoušky Pána prstenů a scéna, kdy jsou hlavní hrdinové svědky „mezidruhové erotiky“. Ale pochopitelně je toho víc. Clerks 2 jsou více o hercích, o jejich výkonech, o vnitřních proměnách jejich charakterů – což nemusí být vždy ku prospěchu věci. Zvláště dialogy mezi Dantem a Becky postrádají smithovskou břitkost a působí příliš konvenčně. Závěrečné, opatrné, leč příliš dlouhé balancování mezi sentimentalitou a patosem pak zachraňuje hlavně přítomnost Jaye a Mlčenlivého Boba – žádnou scénu s těmito týpky prostě nelze brát vážně. Druhý díl není ani lepší ani horší než první, pokud však patříte k natolik nadšeným fanouškům Kevina Smithe jako diváci v Cannes (osmiminutový aplaus nenásleduje po kdejakém filmu), budete opět řvát smíchem a radostí. 85% Zajímavé komentáře: Natascha, Triple H, Honza dAve ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dvojce filmu Clerks se dá (třeba i vzhledem ke stejnému hodnocení zde a na IMDB), vytknout v podstatě totéž. Některé scénky jsou geniální, některé trošku vyšumí, ve prospěch tohoto dílu však mluví malinko sevřenější příběh. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mnohem, opravdu mnohem vtipnější než první díl. Pár scének je geniálních, několik jich vyšumí do ztracena, jako celek se Clerks II vyšplhali k pěkným čtyřem hvězdičkám. Což je od minula sympatický pokrok. Komediálním vrcholem filmu je bez diskuzí Donkey show, po ní následuje na můj vkus až příliš dlouhý smírný konec. Jednoznačný plus dávám za to, že Smithův humor od dob prvních Mužů za pultem dospěl, a přitom ještě přiostřil, díky čemuž jsem se smál i tomu, čemu bych se v trochu jiném podání ani nepousmál. 85% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hudobno-tanečná romantická komédia pre celú rodinu. Jedine, že by nie ;-). Smial som sa nahlas. A zároveň som bol dojatý a romanticky nabudený (nie vďaka scéne s oslom!). Smith v špičkovej forme - asi len on dokáže natočiť scénu, v ktorej si postavy vyznávajú lásku a v pozadí 120-kilový magor prevádza sodomiu so zvieraťom navlečeným vo vybíjanej koži. A funguje to, je to nechutne vtipné i milé zároveň. A absolútne neodolateľnej Rosario Dawson by som za toto dal Oscara. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Smith se elegantně vyhnul všem neduhům své prvotiny, přitvrdil v humoru (párty s oslem), elegantně se opřel do fenoménu Pána Prstenů, hrdiny nechal v brilantních dialozích vynášet ta nejpravdivější životní moudra, obsadil Rosario Dawson a vůbec, to co dělá jeho filmy geniálními se opět sešlo v tom nejfajnovějším hávu, který si lze představit. Díky Kevine, uvidíme, jak bude zbytek života, který na konci tohoto filmu započal, vypadat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další zásah Kevina Smithe do pověstných vod Hollywoodu. A že je tento kraj svatý pro všechny američany...néé pro všechny určitě ne a můžeme být jen rádi, že alespoň někdo si z něj dokáže utahovat a nikdo mu nemůže říct ani slovo. I když je to občas dost perverzní je to prostě Smithův styl, na který se musí zvyknout a povznášet ho. Nejvíc mě osobně rozsekala scénka, kde se setkali dva fanoušci Pána prstenů. Co dodat? Každá postava si je svým způsobem ojedinělá, ale Jay a Mlčenlivý Bob se mezi všemi nehorázně vyjímají a to jen a jen dobře.) --- Je jenom jeden Návrat a není krále, ale Jediho - Fanatik do Star Wars - Já jsem fanatik? Podívejte se na sebe a na své milááášššky. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Návrat ke kořenům není v případě Clerks 2 jen prázdný pojem, protože tohle zkrátka není další Mallrats nabo Jay a Tichý Bob vrací úder. Možná proto sem měl na začátku problém s nižší kadencí vtipů, ale když jsem se naladil na tempo filmu, ve kterém, stejně jako v jedničce, jsou vedle geniálních fórů i zcela seriózní dialogy, měl mě Smith tam, kde chtěl. Zkrátka návrat do Jersey se povedl. Jay a Bob opět utržení ze řetězu, Randall hláškuje jak o život a Dante trochu přibral. Je to zábavné, je to chytré, je to dojemné a je to přesně to, na co fanoušci Smithe čekali. A pokud by se tahle parta měla za pár let ještě jednou vrátit, určitě u toho zase rád budu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $24,148,068Tržby Celosvetovo $26,983,776Tržby za predaj DVD v USA $26,440,798 //počet predaných kusov 1,422,072║ Tento tip humoru ma až tak nechytil, aj keď miestami to malo niečo do seba ale väčšinou sprostredkovaný humor išiel len okolo mňa... potešila aspoň účasť Rosario Dawson v tomto filme. /45%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se nesrovnatelně víckrát než u prvního dílu, který mě nepotkal zrovna v nejlepší chvíli. Přesto jsou obě hlavní postavy Danteho a Randala chvílemi až moc debilními kusy společnosti, v čemž hlavně Randal opravdu exceluje a je Smithem napsaný tak, aby lidi pobavil svou tupostí (jak jednoduché). Rosario Dawson je krásná mulatka, která ke dvojici rychle zapadne a další nová postava fanoušek LOTRa a Transformerů je prvotřídní otloukánek, který párkrát Randala (je to vzájemné) pěkně utře. Malé camoe roličky několika známých herců z televize ať Bena Afflecka nebo geniálního pomocníka Sydney Bristow z Aliasu. Clerks 2 jsou plné drsného humoru, dokonalé dvojice Jay a mlčenlivého Boba a mají nezapomenutelný konec:). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Smith se po dvanácti letech vrací ke své partičce životních zkrachovalců z New Yersey a nám nezbývá než být vděční, jelikož postavy Randella a Danteho mají i po těch dlouhých letech co říci. Nové postavy jsou stejně nezapomenutelné jako ty nám již známé. Rosaria Dawson vás přesvědčí, že hrát umí a katolík Elias vás prostě dostane. Jako většina Kevinových snímků to stojí hlavně a především na geniálně vybroušených dialozích - ať již těch o vážných věcech, tak i těch popkulturních. Krom skvěle zachycené melancholie je tu především geniální humor. Většině scének jsem se smál ještě dlouho po jejich zkončení (jestli vás tohle nepřesvědčí, že celovečerní Bayovi Transformers budou filozofické podobentsví nejvyšších kvalit tak nevím). No a v neposlední řadě se na plátna ve vrcholné formě vrací kultovní duo Jay a Silent Bob. Upřímně doufám, že za další dekádu se s touhle partičkou opět setkáme... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi přišlo, že Smith prostě ztratil cit a že už to nevyjde, jenže pak přišla druhá polovina a s ní Kinky Kelly atd. atd. "Clerks 2" občas hrajou na vážnější notu, než jednotka ale nevadí to protože pravým Smithofilům na hrdinech záleží a milují je (naprosto heterosexuálním způsobem). Další klad je opět neuvěřitelně přirozená Rosario Dawson who made me actually believe that Becky would fuck Dante. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,...najít novou vesmírnou formu života. A vošukat ji !!.....“ - kdo dokáže říct tuto větu a MY MU JI DOKÁŽEME UVĚŘIT??? Mluví se a mluví. Padaj dobrý hlášky a neskutečný ,,hlody". Rozebírají se šílený věci A vše se samozřejmě stejně stočí (jestli jste to ještě nepoznali) k sexu. Nejsem uchylák (myslím) a přesto mi to připadá vtipný ! Nejde jen o MEZIDRUHOVOU erotiku. V pozadí je příběh. Ale má vůbec cenu se jím zabývat? Kamarádství, láska. Zasazené mezi uchyláky. A tak to má bejt. Protože některý věci se nemění....a proto EAT PUSSY !!!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James L. Venable: 1. Anne Frank vs. Helen Keller ,2. (Nothing But) Flowers - Talking Heads ,3. Regret ,4. Welcome Home - King Diamond ,5. Of Parts Enlarged ,6. Neckin' on the Swing - James L. Venable ,7. The First of the Fallen ,8. The Invisible Guests - King Diamond ,9. The Unholiest Act ,10. Goodbye, Horses - Q Lazzarus ,11. On Knowing Pickles ,12. Raindrops Keep Fallin' On My Head - B.J. Thomas ,13. Twelve Step ,14. ABC - Jackson 5 ,15. The Perfect Gift ,16. Think Fast - All Too Much ,17. Party Planning ,18. Goin' Away Party - James L. Venable ,19. I'm Gonna Miss You, Man ,20. Naughty Girls (Need Love Too) - Samantha Fox ,21. Abstinence ,22. Everything - Alanis Morissette ,23. Semantics ,24. Misery - Soul Asylum ,25. Battle Of The Mega-Geeks , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro mě přehypovaná komedie a Kevin Smith mi příliš nesedí. Pár slušných hlášek se našlo ( diskuze Lotra vs Star Wars byla fajn), ale jinak to tak nějak plyne bez většího překvapení a zaujetí. Žádný vyloženě velký záchvat smíchu se nekoná a příběhově mi to taky nepřišlo moc zajímavé. Vidět to 10 let zpět možná by to za 4 hvězdy bylo, dnes už ani náhodou. 6/10. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnějším v Clerks II bylo opíchání osla a nejdojemnějším zjištění, že ta "super děvka" je osel. Mno. Pro mě totéž co jednička, ovšem s obohacením o rodinné hodnoty, které je zajímavé pouze tím, že se objevuje mezi vším tím humorem, který nezná míru a hranice. Nulový respekt k zastydlým normám slušného chování mi nevadí. Jenom se mu v tomto podání neumím moc smát. ()

Související novinky

Malkovich vykrade Comic-Con

Malkovich vykrade Comic-Con

05.07.2016

John Malkovich už se objevil ve třech comicsových filmech (Red, Red 2, Jonah Hex) a teď se ke kresleným sešitům vrací. Výjimečně se ale neupsal klasické adaptaci, nýbrž komediálnímu heistu jménem… (více)

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Natočil Kevin Smith opravdu porno?

Natočil Kevin Smith opravdu porno?

28.07.2008

Ale no tak, jednou za čas si můžeme dovolit bulvární titulek i tady u nás, ne? ;-) Obsah zprávy je mnohem prozaičtější. Kevin Smith má problémy s MPAA. Ano, už zase. Organizace, která rozhoduje o tom… (více)

Reklama

Reklama