Yū Gi Ō (TV seriál)

Yu-Gi-Oh!

Animovaný / Akční / Fantasy / Komedie

Japonsko, 1998, 27x24 min

Původ karetní hry Yu-Gi-Oh! i přes primitivnější děj má své kouzlo. Z téhle doby se ještě vše nemotalo ohledně karet a divák si všimne většího množství her, jako např. Capumon nebo tahové RPG. První polovina seriálu je taková průměrnější, epizody si většinou stojí samy o sobě (až na vyjímky s příchodem Shitennou a Seta Kaiby), navazující díly a větší akce se rozšiřují ke konci seriálu. Tyto díly považuji za nejlepší z celého seriálu. Celý děj mi ale přišel mnohdy přehnaný a nedořešený viz únosy, které poté nikdo neřeší a všichni jsou šťastní. Nu což, je potřeba uznat, že to je seriál pro mladší diváky a nelze od toho očekávat geniální a dokonale promyšlený děj.. hlavně je třeba věřit v sílu přátel a jednoty! :-) Mimochodem: Yu-Gi-Oh! karty v dnešní podobě, jak je můžete znát, se začaly prodávat až rok po odvysílání tohoto seriálu v Japonsku. Proto vám může přijít, že "Duel Monsters" hrají naprosto jinak a jednoduše, tento seriál je základem celé karetní hry. Klasická pravidla jsou od série Duel Monsters z roku 2000. Můžete zde ale i přesto vidět několik karet, které existují i dodnes, jako Blue Eyes White Dragon (zde si ještě můžete vychutnat pocit, že je to nejsilnější karta).(24.7.2011)