Reklama

Reklama

Hlubinná hvězda šest

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedenáct členů posádky výzkumné základny "Deep Star Six" žije už půl roku hluboko pod hladinou moře. Několik z nich se vydává na průzkum do záhadné podmořské jeskyně a zmizí beze stopy. Obrovský neznámý tvor zaútočí na základnu a vážně ji poškodí. Zásoby kyslíku se zmenšují a ti, kteří jsou ještě naživu, musejí o svůj život bojovat. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (101)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu není žádná náročná scifárna. Triky jsou poněkud prostoduché, děj naivní, hrdinové nevýrazní a divák znuděný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $8miliónov║Tržby USA $8,143,225║Tržby Celosvetovo $8,250,000║ Len a len schématická kópia mixu filmu ako Votrelci(Aliens) a Priepasť(The Abyss), škoda, použité kulisy tam neboli najhoršie, len problém nastal v tom že režisér sa nenamáhal troška viac sa z hercami a príbehom pohrať, je to dosť banálne odbité, len béčko. /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Nie všetci votrelci pochádzajú z vesmíru." 80. roky ako sviňa. Drsný režisér, stvrdnuté bradavky, sprcha, obrovské nechutné monštrum Chrisa Walasa (stvoril nezabudnuteľné masky už v Cronenbergovej MUCHE), chlapčenská fascinácia bájnymi podmorskými netvormi, ľahko rozlíšiteľné postavy (praskajúce žily a tepny zbabelého Miguela Ferrera, vynervovaný, ale kladný stavbyvedúci Van Gelder v podaní Mariusa Weyersa, čo nie je nikto menší, než geniálne roztržitý sympaťák z trháku Bohovia sa museli zblázniť), krásna podmorská základňa, v ktorej túžim bývať od prvého pozretia a bombové „nafukovacie oštepy“ ktoré by som bez debaty chcel mať doma. Nekompromisná, drastická a hustá ekologická vyvražďovačka. Vydarená atmosféra podmorského teroru, v ktorom nikto nepočuje vaše bublanie (a ani logiku - v jednej chvíli príšera zničí ponorku, v inej sa nenápadne premáva metrovou hlbočinou). Snímka môjho detstva. Cunningham s Manfredinim (ktorí sa stretli v PIATKU 13) majú vodu v krvi. V roku 1989 vznikli tri podmorské terory a každý bol iný: na Deep Star 6 som vyrastal. Leviathan je kvalitnejší film, ale prvýkrát som ho videl ako dospelý. A Priepasť od Camerona je parádny film, ale chýba mu istý typ sympatickej "béčkarskosti". ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Až tak špatný to přece nebylo? Hlavně když to obvykle dávaj kolem třetí hodiny ráno, kdy nemůžu spát a nikde jinde nic jinýho není. Jen mi trošku vadila smrt jistého zbabělce, jenž se bez dekomprese nechal vynést na hladinu. Vím, že by umřel, ale určitě ne ve spršce krve. Ono to vypadá v televizi líp, než kdyby sebou jen zatřepal, jak by mu bublinky kyslíku vysrážely v koronárním systému a dolezly do mozku, ale přeci jen. Člověka to trošku zarazí. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

U tohoto podmořského sci-fi hororu v mém případě pracuje hodně nostalgie. Deepstar Six je sice neškodné béčko přiživující se na jiných podmořských flácích téhož roku (Abyss, Leviathan), jenže asi právě tou silnou naivitou nepostrádá určité osmdesátkové kouzlo. Máme tu jedenáctičlennou posádku, která trpí hluboko pod mořem ponorkovou nemocí, ústředního neprůstřelného hrdinu, lehkou erotiku a v poslední řadě jednu slizskou potvoru, co připomíná přerostlého korýše. Ten sice záhadně mění svou velikost, ale vypadá hodně dobře (masky má na starosti Chris Walas) a velkým dílem se zaslouží o rychlou redukci posádky. O ten zbytek se totiž postarají tamní podmínky. Plytký scénář zachraňuje Cunninghamova režie, Manfrediniho hudba tentokrát dost průměrná. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Chvíli je obluda tak velká, aby útočila na podmořsnou základnu nebo ze sebe setřásala všechny kalibry, chvíli tak malá, aby proplula úzkým průlezem. Přehlídka hlouposti postav, technických nesmyslů a klišé. Když to jako horor nezaujme ani v asi 12 letech, tak je něco špatně. Hororovější je i trpaslickej díl Zpátky do reality. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První a nejslabší příspěvek podmořské filmové vlny roku 1989 vyprovokované PROPASTÍ Jamese Camerona. Právě jeho tehdejší kámoš Lewis Abernathy přišel souběžně se svým podvodním scénářem DS6 a potom, co nevyslyšel Cameronovo naléhání, aby nevypouštěl svůj projekt do konkurenčního boje s PROPASTÍ, jejich přátelství vzalo na pár let za své. Na režisérskou stoličku pak usedl Sean S. Cunnigham, spíše hororový producent (LAST HOUSE ON THE LEFT, série DůM, LAST FRIDAY: JASON GOES TO HELL, JASON X, FREDDY VS. JASON) než hororový režisér (PÁTEK TŘINÁCTÉHO, NEW KIDS), který Abernathymu coby režisérovi později produkoval DůM IV. DS6 zjevně opisuje od VETŘELCE, ale nenabízí ani podobně propracované monstrum, ani obdobně tíživou atmosféru, ani nezapomenutelné hororové výjevy jako bylo vyhřeznutí Vetřelce z hrudníku (i když pár úmrtí tu ujde). Žánr to neposouvá ani o milimetr a dramatické scény působí značně nedramaticky. Na stejné téma doporučuji podstatně lepšího LEVIATHANA z téhož roku. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Podmorský sci-fi horrorový snímok "Hlbinná hviezda šesť" natočil v roku 1989 režisér Sean S. Cunningham. Pamätám si naň ešte z časov, keď som pozeral šumivé pirátske kópie s príšerným simultánnym dabingom na VHS. Teraz po rokoch som ho zhliadol v HD kvalite. Znova som sa vydal s posádkou ponorky Deep Star Six na nebezpečnú misiu. Ponoril som sa s nimi hlboko pod morskú hladinu a čelil neočakávanej hrozbe. V temných, chladných hlbinách sa totiž ukrýva krvilačné monštrum. *** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

slušné akčne hororvé béčko ktoré rozpútalo minivlnu podmorských thrillerov.kvôli prvenstvu pred geniálnou priepasťou 3* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

11 šlo dolů a 2 se nakonec vrátili nahoru. Je zajímavé že zrovna v roce 1989 měli všichni potřebu prozkoumávat místo vesmíru oceánské dno. Propast je samozřejmě zcela jiný žánr, ale například Deep Star 6 je vcelku podobná Leviathanovi. Zásadní rozdíl je ovšem v tom že Leviathan má mnohem lepší herce, hlavně tedy duo Weller/Crenna. Deep Star Six je docela poutavým snímkem a určitě sympatickým béčkem, u kterého vás samozřejmě zajímá jak skončí a ani v průběhu sledování se divák nenudí. Ono zkoumat hlubiny oceánu má prostě něco do sebe. Škoda že v druhé polovině nastupuje splašený boj o přežití, kterému vládne nepovedené monstrum (nějaký druh kraba). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve stejné době, kdy vzniká úžasná Propast a o něco lepší než Deep Star 6 Leviathan, natáčí Cunningham variaci na filmy o mořských monstrech. Podmořské záběry jsou věrohodné, stanice i ponorky působivé. Velice pěkné je proplouvání podmořskou jeskyní doprovázené atmosferickou hudbou. Po vzoru Čelistí a původní verze Vetřelce z roku 1979 je monstrum ukázáno vždy jen krátce a v rychlých střizích. To podněcuje fantazii a zvyšuje napětí. Samozřejmě si divák může tipnout, kdo zařve (snad jen pořadí se špatně určuje) a kdo přežije. Nebudu řešit, že pokud by se hlubinný tvor vynořil rychle na hladinu, dopadne jako člověk bez dekomprese, jelikož závěr je prostě milý. Potěšilo, že se film obešel bez vět typu: Já se vrátím! Nikdy tě neopustím! Zachráním tě! V kině mě to bavilo o něco více, ale ani po letech jsem zklamán nebyl. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Deep Star 6 je podobná stylem Leviathana, který vznikl ve stejném roce a i svým dějem jde vlastně o podobnou věc. Atmosféra se tu snaží vykukovat, ale je to zase jen taková průměrná kovbojka, která ale neurazí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Béčkový námet s produkcie Kassar / Vajna, ktorý produkovali Terminatora. Tento krát šliapli trochu vedla. Deep Star Six je béčko pripomínajúc votrelca s podvodným prostredím pripomínajúc Cameronovú Priepasť. Nie je to najhoršie, ako sci-fi béčko je to celkom fajn. Deep Star Six ma fajn prostredie, kulisy a aj príšera vyzerá celkom fajn, ale chýba tomu napätie a dobre postavy a to je predovšetkým hlavný rozdiel medzi klasikami s 80-tých ako Priepasť, či Votrelec. 55% - 3* ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Takové příjemné průměrné béčko přesně ve stylu 80-tých let. Trochu vykrádačka prvního Vetřelce a opravdu hodně podobné v mnoha věcech Propasti Jamese Camerona, jenž se natáčela ve stejném roce jako Deep Star. Samotné monstrum je spíš upozaděno a objevuje se jen několikrát ke konci filmu. Možná by bylo pro film lepší kdyby tam ani žádné monstrum nebylo. No Deep Star funguje celkem dobře i jako psychologické drama. Ano podle šablony Propasti je tu skupina lidí uvězněna hluboko v oceánu ve vraku průzkumné stanice. Bohužel béčkovost dýchá ze skoro každé scény a často je to co se děje na plátně hodně monotónní. Na druhé zhlédnutí bude určitě Deep Star působit celkem nudně. Trochu mi vadil i překombinovaný závěr. Respektive hned několik finále po sobě s mořskou obludou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mam rád scifi s hororvými prvkami, kde nejaká uzavretá skupinka ľudí čelí neznámemu netvorovi. Toto sa však moc nepodarilo. Prvá polovica je fádna, bez života a bez atmosféry. S bubákom sa veci trocha zlepšia, ale samotné monštrum bolo skôr na smiech akoby snáď malo vydesiť. Aj na tú dobu výrazne odfláknutá práca. Koniec dal tomu všetkému korunu, kde nemám iný výraz ako "hlúpy". Jednoducho, hrozne plochý scenár, ktorý smerom ku koncu naberá na stupidite. 35/100 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nostalgie tady zapracovala, obří krab je docela dobře udělaný, atmosféra se tu dá také najít. Nic víc od tohoto snímku nečekat. Sice se mi to trochu více líbilo než Leviathan, s ním bych však toto dílo nesrovnával. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct,ale já jsem byl spokojen. Příšera byla pěkně udělaná a pořádně velká bestie, měla super otevírající tlamu. No pravda,že se skoro půlka lidí pozabijí navzájem. Herecky taky slušně obsazené. ()

Reklama

Reklama