Reklama

Reklama

Král Šamanů

(seriál)
  • Japonsko Shaman king (více)
Japonsko, (2001–2002), 24 h 32 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Hirojuki Takei (komiks)

Hrají:

Megumi Hajašibara, Nana Mizuki, Romi Paku, Takehito Kojasu, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Mami Kojama, Masaja Onosaka, Mika Doi, Šin'ičiró Miki, Susumu Čiba (více)
(další profese)

Epizody(64)

Obsahy(1)

Za jedné měsíční noci slyši Morty zvuky přicházející směrem od hřbitova. Setká se s podivným hochem, který, přesto že je obklopen duchy, vypadá šťastně. Když řekne tento zážitek druhý den ve škole, nikdo mu nevěří. Morty nevěří vlastním očím, když mu představí nového žáka ve třídě, Yoha, kterým je právě chlapec ze hřbitova.Yoh řekne Motrymu, že přišel do Tokya, aby se spojil s mocnými duchy. Morty zavede Yoha do muzea, kde je vystaven slavný meč, který v minulosti používal Amidamaru. Říká se, že z něj v noci padají slzy. Setkají se s Mosukem, duchem kováře, který jej ukoval.Morty se setká s Tao Lenem, šamanem, který je pod ochranou ducha čínského mistra v ovládání mečů. na rozdíl od Yoha se Tao Len zdá být nebezpečným. Tao Len roztrhne vedví vůz a prohlásí, že svět nepotřebuje jiného šamana, než jej. Tao Len pronese, že on bude králem šamanů.A tady začíná cesta plná dobrodružství a tajemství. (Damien1408)

(více)

Recenze (56)

sovel 

všechny recenze uživatele

Nechápu některé komentáře, kdo znám anime a je sním obeznámen více než Jetix a Animax nemůže nechápat. Je to klasické fajto anime, pro mě určitě lepší než naruto a bleach:)to jsou strašné provařeniny ale i u nich bych to vopálil tak na 3 za snahu. U shamank king je celkem pěkně provedený svět, stále se něco děje. Je to delší doba co jsem anime viděl ale vzpomínky na něj jsou pěkné. ()

D.D.Dees 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál na kterém jsem vyrostl. Vtipy jsou sice zaměřené spíše na děti, ale zasmějí se i dospělí. Celá mechanika seriálu je skvělá, trošičku podobná jako čakra u Naruta, ale duchové/šamani jsou originální a současně stejně epičtí jako u podobných anime. Hodně lidí si stěžuje, že se děj pohybuje pouze v některých dílech s čím nesouhlasím, téměř v každém díle je důležitá pasáž, díky které můžeme příběhové dospět. Nebojte se není to jako u Naruta, kde je 80% filerů a 20% je děje..Vřele doporučuji, pokuď se chcete ohlédnout za starými časy. ()

Reklama

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Tak jsem přečetl všechny zdejší rozporuplné komentáře (od braku k 5*) a pokusím se také ohodnotit svůj dojem ze seriálu. Na Jetixu dávají kde co a dobrých 80% slátanin není pro člověka staršího 10 let ke koukání. Ovšem ten zbytek se (nejen) podle mého vymyká běžnému průměru (Witch, Naruto, Gallaxy Footbal, Spiderman, X-Men, Tutenstein). Pro japonskou mangu mám slabost a série Shaman King rozhodně patří spolu s Narutem k tomu nejpopulárnějšímu. Samozřejmě zfilmování klipovitosti komixů (jakkoliv výborných) se neobejde bez změn. Vezměme si jen takového Asterixe, jsou tady díly výborné i ty, které se moc nepovedly. Také série Král šamanů nedokáže udržet geniálnost předlohy po celých (tuším) 64 dílů, předloze by určitě lépe posloužil dvouhodinový film, přesto dávám slabší 4*. Výborná znělka, dabing ze zásady nehodnotím - rozhodně není odrazem kvality či nekvality původního filmu, kresba velmi kvalitní, děj má spád, nechybí zde humor, jsou zde zajímavé myšlenky a nápady. **Zápory** - nutně vyplývající z faktu, že je série zaměřená na současného dětského diváka, členění na zbytečně mnoho částí, děj se mnohdy opakuje a poměrně pomalu se posouvá kupředu, je zde spousta dějových odpoček, které rozleptávají děj atd... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Opening je zrejme super v akejkoľvek reči. Shaman King vôbec nie je na zahodenie. Celkom v pohode charaktery a súboje. Animačne to na rok 2001 celkom ujde. Toto anime trpí väčšou porciou dielov tak, že zopár dielov proste uvarí len z vody. Pridá nejaký obligátny bojový turnaj, v ktorom by malo o niečo ísť a nakoniec nejde o nič. A koniec je trocha až príliš obligátny. V každom prípade ma to bavilo. (Hodnotenie 3,5) ()

Bowser 

všechny recenze uživatele

Na Jetixu jsem vyrůstal. Samozřejmně nejdříve tuším FOX-KIDS? až pak to byl Jetix, teď to je zase Disney Chanel, na který už nekoukám. Myslím si, že tenhle seriál mě bavil na Jetixu ze všech nejvíc. vždy jsem se těšil na další a další díl a nechtěl jsem ani jeden zameškat. Pamatuji si na parádní boje a příběh. Zkrátka to byla slušná podívaná. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Distributor 4Kids si upravil původní verzi seriálu z Japonska, díky čemuž jsou dvě verze seriálu – japonská a anglická. 4Kids verze má jinou znělku, přeložené či odstraněné japonské nadpisy, vycenzurované či upravené kříže, některé zbraně vyměněné za bezpečněji vypadající, menší výskyt nahoty a krve, odstraněné cigarety atd. U nás na TV Jetix a DVD vyšla anglická verze. (Vitox)

Reklama

Reklama