Reklama

Reklama

Král Šamanů

(seriál)
  • Japonsko Shaman king (více)
Japonsko, (2001–2002), 24 h 32 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Hirojuki Takei (komiks)

Hrají:

Megumi Hajašibara, Nana Mizuki, Romi Paku, Takehito Kojasu, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Mami Kojama, Masaja Onosaka, Mika Doi, Šin'ičiró Miki, Susumu Čiba (více)
(další profese)

Epizody(64)

Obsahy(1)

Za jedné měsíční noci slyši Morty zvuky přicházející směrem od hřbitova. Setká se s podivným hochem, který, přesto že je obklopen duchy, vypadá šťastně. Když řekne tento zážitek druhý den ve škole, nikdo mu nevěří. Morty nevěří vlastním očím, když mu představí nového žáka ve třídě, Yoha, kterým je právě chlapec ze hřbitova.Yoh řekne Motrymu, že přišel do Tokya, aby se spojil s mocnými duchy. Morty zavede Yoha do muzea, kde je vystaven slavný meč, který v minulosti používal Amidamaru. Říká se, že z něj v noci padají slzy. Setkají se s Mosukem, duchem kováře, který jej ukoval.Morty se setká s Tao Lenem, šamanem, který je pod ochranou ducha čínského mistra v ovládání mečů. na rozdíl od Yoha se Tao Len zdá být nebezpečným. Tao Len roztrhne vedví vůz a prohlásí, že svět nepotřebuje jiného šamana, než jej. Tao Len pronese, že on bude králem šamanů.A tady začíná cesta plná dobrodružství a tajemství. (Damien1408)

(více)

Recenze (56)

Arnien 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanoušek anime, ani jeho znalec, ale tenhle seriál mě fakt dostal. Vydržela jsem ho denně sledovat na Jetix (dokonce jsem si nějaké díly svého času nahrála na videokazetu :D) a ani mi nevadilo, že některé postavy dabuje stejná osoba. Král šamanů měl v sobě vtip (a že jsem se nasmála mnohokrát), myšlenku, emoce, milé postavičky s propracovaným charakterem, které si člověk brzy oblíbil a zase ten vtip. Zbožňovala jsem chytrého, byť lenivého Yoha, věčně nabručeného, ale přesto svým způsobem roztomilého Lena/Rena a atypicky vysokého Ria s praštěnými účesy. K tomu ještě připočtěme špetku filosofie o hledání správné cesty napříč životem, o lidských hodnotách a přátelství a dostaneme seriál, který se mi prostě nemůže nelíbit. I dnes se k němu s láskou vracím (ano, přiznávám, právě teď si ho pouštím na youtube :D) a vzpomínám na staré časy. :) ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Ano, ubral jsem jednu jedinou hvězdu za animaci. Ano jenom za to. Proč? Vždyť když se na to jenom podíváte je to sračka, úplná hloupost. Proč se mi to líbí? Proč jsem to ohodnotil tolika *. To moje honba za dáváním jenom samých pěti* došla tak daleko. To jsem se zbláznil. Nikoliv. Uvědomte si v čem žiju. Ve světě změn. Hledání smyslu života, budoucnost, rozpad státu, zkorumpovaná politika, prohnilá společnost, rozpad společnosti, světové krize, ropa, Ukrajina, Sýrie, Severní Korea, šílenství Japonska, otaku, vymírající věková pyramida, strach z Ruska, Evropská unie, Hladomory v Africe, rakovina, AIDS, Meteorit, konec konsumu, konec západu, konec USA, šílená Čína, přelidněná Indie, terorismus, diktátoři, útlak, konce vlastenectví, konec češství, konec společnosti, nefunkční globalizace, nezaměstnanost, smysl života, špionáž, sledování dat, Velký bratr, policejní stát, národnost, přistěhovalci. Těch problémů jsou milióny. Ač si třeba řeknete, že miliardy lidí si žijí líp jak já, stejně je můj život složitý až dost. A právě proto mám rád, ne, já potřebuji odpočinek a oddych u jednoduchého prostého ukončeného příběhu. Potřebuji optimismus a tenhle seriál, sic sebepředvídatelnější, je optimistický. Čas od času nutně potřebuji jednoduché emoce, optimismus a jednoduchou dějovou linku, abych (ač se mi to píše těžce, protože to nemám rád) odešel na chvíli z reality. Není na tom nic špatného. Ale myslím si, že v těhlech případech si to dílo zaslouží dobré hodnocení, vždyť mi to něco dá. Je tu ovšem i věc na kterou musím upozornit. Nemyslím tím, že je každej sračkoidní seriál takový. Přece nemůžu takto ohodnotit ecchi, kde perverzní malej sráč ošahává holky, slintá nad jejich spodním prádlem a nakonec ho všichni obdivujou a chápou jaký ve skutečnosti je, seč sebeperverznější tak je docela milý. Co mě má tohle, a teď bych byl hodně sprostý, dát, co je to za hrdinu, co je to za postavu. Není obdivuhodný, není roztomilý, není NIC, je to nicka. To je velký rozdíl (doufám, že jsem to vysvětlil správně, kdyžtak mi napište do pošty). V poslední řadě se obrátím na jeden názor tady, jestli je to pro děti nebezpečné (tenhle seriál). Já bych řekl, že ne. Vždyť tam není žádný špatný vzor. Jsou tam správné přednosti a vlastnosti. Je to jednoduché, tak proč ne. Čas od času. ()

Reklama

Andy.222 

všechny recenze uživatele

Varování pro normálního průměrného diváka č.1 - Je to ANIME. Že nevadí? Dobře budu pokračovat. Varování č.2 - je spíše pro mladší diváky. Souboje se odehrávají většinou bez krve a úmrtí. Taky nevadí? Dobře. Varování č.3 . obsahuje to náboženství, nějaké náznaky posmrtného života a další podobné věci. Pokud jsi i tohle ochotný akceptovat, tak věřím, že by se ti to mohlo líbit, je to docela dobré, vtipné a efekty některých schopností poměrně nápadité. ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Když už se mi přihodí, že si zapnu televizi a tam běží nějaký anime tak se divam jen z lenosti zmáčknout tlačítko na ovladači, ale pak to překliknu. Avšak ještě žádný anime pro děti mě nezujalo, tak abych se podíval do programu kdy bude pokračování. Zajímavý nápad s duchy a šamany mě aspoň na jednu řadu připoutal a myslím že z tohohle námětu by se dal udělat i dost dobrý hraný film v téhlé moderní době plné digitálních triků, ale samozřejmě pouze pro mladší 18..........možná 15 :-D...........ale pokémonům se to podle mě rozhodně nerovná tady je vidět aspoň náznak vtipu, napětí, apod. zatímco v pokemonech nenajdete ani to. ()

juice 

všechny recenze uživatele

Seriál s veľkým potenciálom, ktorý však neostal úplne využitý. Najväčšou prednosťou seriálu je vývoj charakterov, aspoň niektorých, solídny nenudiaci príbeh, originálne nápady s šamanmi a ich duchmi a zábavné súboje. Taktiež dialógy a myšlienky jednotlivých postáv sú občas prekvapivo na vysokej, priam až filozofickej úrovni. Niekedy je atmosféra veľmi hustá až mrazivá, čo sa v seriáli určenom pre deti príliš nevidí a ten tak má čo ponúknuť aj dospelému. Len škoda, že tvorcovia zaradili aj také veľké množstvo vypchávkových epizód a scén, ktoré trieštia tempo príbehu. Ten by nutne potreboval zahustiť, hlavne v druhej polovici seriálu, keď po dobrom začiatku začne trochu stagnovať. Koniec má však znova slušné grády. Niektoré postavy, ktoré majú na začiatku svoju funkciu alebo zaujímavú rolu sú na konci už iba do počtu (Ryo, Horo Horo/Tray, Lenny/Ren), čo vcelku zamrzí. Ale inak všeobecne (aj napriek príšernému dabingu) seriál príjemne baví a nenudí. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Distributor 4Kids si upravil původní verzi seriálu z Japonska, díky čemuž jsou dvě verze seriálu – japonská a anglická. 4Kids verze má jinou znělku, přeložené či odstraněné japonské nadpisy, vycenzurované či upravené kříže, některé zbraně vyměněné za bezpečněji vypadající, menší výskyt nahoty a krve, odstraněné cigarety atd. U nás na TV Jetix a DVD vyšla anglická verze. (Vitox)

Reklama

Reklama