Reklama

Reklama

Král Šamanů

(seriál)
  • Japonsko Shaman king (více)
Japonsko, (2001–2002), 24 h 32 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Hirojuki Takei (komiks)

Hrají:

Megumi Hajašibara, Nana Mizuki, Romi Paku, Takehito Kojasu, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Mami Kojama, Masaja Onosaka, Mika Doi, Šin'ičiró Miki, Susumu Čiba (více)
(další profese)

Epizody(64)

Obsahy(1)

Za jedné měsíční noci slyši Morty zvuky přicházející směrem od hřbitova. Setká se s podivným hochem, který, přesto že je obklopen duchy, vypadá šťastně. Když řekne tento zážitek druhý den ve škole, nikdo mu nevěří. Morty nevěří vlastním očím, když mu představí nového žáka ve třídě, Yoha, kterým je právě chlapec ze hřbitova.Yoh řekne Motrymu, že přišel do Tokya, aby se spojil s mocnými duchy. Morty zavede Yoha do muzea, kde je vystaven slavný meč, který v minulosti používal Amidamaru. Říká se, že z něj v noci padají slzy. Setkají se s Mosukem, duchem kováře, který jej ukoval.Morty se setká s Tao Lenem, šamanem, který je pod ochranou ducha čínského mistra v ovládání mečů. na rozdíl od Yoha se Tao Len zdá být nebezpečným. Tao Len roztrhne vedví vůz a prohlásí, že svět nepotřebuje jiného šamana, než jej. Tao Len pronese, že on bude králem šamanů.A tady začíná cesta plná dobrodružství a tajemství. (Damien1408)

(více)

Recenze (56)

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Ano, ubral jsem jednu jedinou hvězdu za animaci. Ano jenom za to. Proč? Vždyť když se na to jenom podíváte je to sračka, úplná hloupost. Proč se mi to líbí? Proč jsem to ohodnotil tolika *. To moje honba za dáváním jenom samých pěti* došla tak daleko. To jsem se zbláznil. Nikoliv. Uvědomte si v čem žiju. Ve světě změn. Hledání smyslu života, budoucnost, rozpad státu, zkorumpovaná politika, prohnilá společnost, rozpad společnosti, světové krize, ropa, Ukrajina, Sýrie, Severní Korea, šílenství Japonska, otaku, vymírající věková pyramida, strach z Ruska, Evropská unie, Hladomory v Africe, rakovina, AIDS, Meteorit, konec konsumu, konec západu, konec USA, šílená Čína, přelidněná Indie, terorismus, diktátoři, útlak, konce vlastenectví, konec češství, konec společnosti, nefunkční globalizace, nezaměstnanost, smysl života, špionáž, sledování dat, Velký bratr, policejní stát, národnost, přistěhovalci. Těch problémů jsou milióny. Ač si třeba řeknete, že miliardy lidí si žijí líp jak já, stejně je můj život složitý až dost. A právě proto mám rád, ne, já potřebuji odpočinek a oddych u jednoduchého prostého ukončeného příběhu. Potřebuji optimismus a tenhle seriál, sic sebepředvídatelnější, je optimistický. Čas od času nutně potřebuji jednoduché emoce, optimismus a jednoduchou dějovou linku, abych (ač se mi to píše těžce, protože to nemám rád) odešel na chvíli z reality. Není na tom nic špatného. Ale myslím si, že v těhlech případech si to dílo zaslouží dobré hodnocení, vždyť mi to něco dá. Je tu ovšem i věc na kterou musím upozornit. Nemyslím tím, že je každej sračkoidní seriál takový. Přece nemůžu takto ohodnotit ecchi, kde perverzní malej sráč ošahává holky, slintá nad jejich spodním prádlem a nakonec ho všichni obdivujou a chápou jaký ve skutečnosti je, seč sebeperverznější tak je docela milý. Co mě má tohle, a teď bych byl hodně sprostý, dát, co je to za hrdinu, co je to za postavu. Není obdivuhodný, není roztomilý, není NIC, je to nicka. To je velký rozdíl (doufám, že jsem to vysvětlil správně, kdyžtak mi napište do pošty). V poslední řadě se obrátím na jeden názor tady, jestli je to pro děti nebezpečné (tenhle seriál). Já bych řekl, že ne. Vždyť tam není žádný špatný vzor. Jsou tam správné přednosti a vlastnosti. Je to jednoduché, tak proč ne. Čas od času. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Každý z nás něco vypouští. Král Šamanů vypouští své duchy, v normálním životě lidé vypouští vodu při hygieně, nebo pejsky z domu... já osobně vypouštím pouze své prdy po dobrém jídle. Ale to jsem tak nějak odbočil z tohoto seriálu... i když o vypouštění to má něco společného. Tento seriál je další z Jetix seriálů, který se objevoval v TV a jeden z mála anime na tomto kanále, proto byl více byl zajímavý svým příběhem a pointou. Liliput Morty, je školák, který miluje angličtinu a zkoumání duchů, jenže najednou se dostane do styku s novým kamarádem, který je čirou náhodou šamanem. Spolu se snaží zneškodnit Lena, který si o sobě myslí hodně v čele s čínským duchem, a zde přichází krvelačná samurajská bitva, která dostane často Yohu na Bulovku. Do toho se přidá "přítelkyně", která šamana a Mortyho vyčerpá svými rozkazy, a donutí ho se připravit na toho šmejda holčičího vzhledu. Samo o sobě je toto anime strašně střelené svými častými vytřeštěnými výrazy tváří, které jsou populární přesně u japonských seriálu, nicméně tenhle seriál mi toho moc nepřinesl. Logika příběhů nezná hranice a často je tam spoustu nesmyslných momentů, které jsem nějak nechápal. Proto tedy dávám slabší hodnocení. ()

Reklama

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Když už se mi přihodí, že si zapnu televizi a tam běží nějaký anime tak se divam jen z lenosti zmáčknout tlačítko na ovladači, ale pak to překliknu. Avšak ještě žádný anime pro děti mě nezujalo, tak abych se podíval do programu kdy bude pokračování. Zajímavý nápad s duchy a šamany mě aspoň na jednu řadu připoutal a myslím že z tohohle námětu by se dal udělat i dost dobrý hraný film v téhlé moderní době plné digitálních triků, ale samozřejmě pouze pro mladší 18..........možná 15 :-D...........ale pokémonům se to podle mě rozhodně nerovná tady je vidět aspoň náznak vtipu, napětí, apod. zatímco v pokemonech nenajdete ani to. ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Král šamanů coby Pokemoni trochu jinak si mě dostal především příběhem který se netáhne v řádu stovek dílů jako Ulice, ale můžete ho shlédnout během pár dnů. De vidět že starší japonské anime seriály vrací ránu. Jediné co bych vytknul jsou zbytečné zápletky v dílech takže bych z 64 dílů to zkrátil na polovic. S tím dokonalím příběhem a suchým humorem v seriálu ...--- 90% --- ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Takový normální dobrodružný a místy celkem i vtipný shounen s dostatečně zajímavým příběhem a pestrými postavami. Jako tady snad všichni, i já jsem ho sledovala na Jetixu, i když mi chvilku trvalo než jsem mu přišla na chuť, protože na první pohled mi přišel jako strašná blbost. Ale pak jsem mu dala šanci a ejhle, vyklubal se z něj docela dost povedený kousek. Samozřejmě v originále je ještě o třídu lepší. Pěkná animace, český opening znám zpaměti, ty japonské jsou strašně uřvané a moc se mi nelíbí. 7,5/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Distributor 4Kids si upravil původní verzi seriálu z Japonska, díky čemuž jsou dvě verze seriálu – japonská a anglická. 4Kids verze má jinou znělku, přeložené či odstraněné japonské nadpisy, vycenzurované či upravené kříže, některé zbraně vyměněné za bezpečněji vypadající, menší výskyt nahoty a krve, odstraněné cigarety atd. U nás na TV Jetix a DVD vyšla anglická verze. (Vitox)

Reklama

Reklama