Reklama

Reklama

Král Šamanů

(seriál)
  • Japonsko Shaman king (více)
Japonsko, (2001–2002), 24 h 32 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Hirojuki Takei (komiks)

Hrají:

Megumi Hajašibara, Nana Mizuki, Romi Paku, Takehito Kojasu, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Mami Kojama, Masaja Onosaka, Mika Doi, Šin'ičiró Miki, Susumu Čiba (více)
(další profese)

Epizody(64)

Obsahy(1)

Za jedné měsíční noci slyši Morty zvuky přicházející směrem od hřbitova. Setká se s podivným hochem, který, přesto že je obklopen duchy, vypadá šťastně. Když řekne tento zážitek druhý den ve škole, nikdo mu nevěří. Morty nevěří vlastním očím, když mu představí nového žáka ve třídě, Yoha, kterým je právě chlapec ze hřbitova.Yoh řekne Motrymu, že přišel do Tokya, aby se spojil s mocnými duchy. Morty zavede Yoha do muzea, kde je vystaven slavný meč, který v minulosti používal Amidamaru. Říká se, že z něj v noci padají slzy. Setkají se s Mosukem, duchem kováře, který jej ukoval.Morty se setká s Tao Lenem, šamanem, který je pod ochranou ducha čínského mistra v ovládání mečů. na rozdíl od Yoha se Tao Len zdá být nebezpečným. Tao Len roztrhne vedví vůz a prohlásí, že svět nepotřebuje jiného šamana, než jej. Tao Len pronese, že on bude králem šamanů.A tady začíná cesta plná dobrodružství a tajemství. (Damien1408)

(více)

Recenze (56)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Takový normální dobrodružný a místy celkem i vtipný shounen s dostatečně zajímavým příběhem a pestrými postavami. Jako tady snad všichni, i já jsem ho sledovala na Jetixu, i když mi chvilku trvalo než jsem mu přišla na chuť, protože na první pohled mi přišel jako strašná blbost. Ale pak jsem mu dala šanci a ejhle, vyklubal se z něj docela dost povedený kousek. Samozřejmě v originále je ještě o třídu lepší. Pěkná animace, český opening znám zpaměti, ty japonské jsou strašně uřvané a moc se mi nelíbí. 7,5/10 ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Actually, Kráľ šamanov bolo moje prvé anime, ktoré som poctivo pozerala od prvého po posledný diel a asi i jeden z mála seriálov na Jetixe, ktorý rozprával kontinuálny príbeh. Nj, to boli časi, kedy som ako decko prišla domov zo školy, pustila Supermax / Fox Kids / Jetix a fičala na ňom do večera. Pretože tam skrátka bolo čo pozerať a mnohé z tých seriálikov by obstáli aj v skúške času (Život s Louiem, Co je Andy?, Třída číslo 402 apod., to sú dodnes absolútne srdcovky). Dnes už neviem, čo presne som na tomto seriáli tak milovala, či to bol hlavne úžasný humor, myšlienka alebo súboje, ale to je jedno, pocit ostal. Pocit, ktorý som mala pri poslednej scéne, keď oblohou letela kométa a zahrala titulná skladba... Zimomriavky. ()

Reklama

D.D.Dees 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál na kterém jsem vyrostl. Vtipy jsou sice zaměřené spíše na děti, ale zasmějí se i dospělí. Celá mechanika seriálu je skvělá, trošičku podobná jako čakra u Naruta, ale duchové/šamani jsou originální a současně stejně epičtí jako u podobných anime. Hodně lidí si stěžuje, že se děj pohybuje pouze v některých dílech s čím nesouhlasím, téměř v každém díle je důležitá pasáž, díky které můžeme příběhové dospět. Nebojte se není to jako u Naruta, kde je 80% filerů a 20% je děje..Vřele doporučuji, pokuď se chcete ohlédnout za starými časy. ()

juice 

všechny recenze uživatele

Seriál s veľkým potenciálom, ktorý však neostal úplne využitý. Najväčšou prednosťou seriálu je vývoj charakterov, aspoň niektorých, solídny nenudiaci príbeh, originálne nápady s šamanmi a ich duchmi a zábavné súboje. Taktiež dialógy a myšlienky jednotlivých postáv sú občas prekvapivo na vysokej, priam až filozofickej úrovni. Niekedy je atmosféra veľmi hustá až mrazivá, čo sa v seriáli určenom pre deti príliš nevidí a ten tak má čo ponúknuť aj dospelému. Len škoda, že tvorcovia zaradili aj také veľké množstvo vypchávkových epizód a scén, ktoré trieštia tempo príbehu. Ten by nutne potreboval zahustiť, hlavne v druhej polovici seriálu, keď po dobrom začiatku začne trochu stagnovať. Koniec má však znova slušné grády. Niektoré postavy, ktoré majú na začiatku svoju funkciu alebo zaujímavú rolu sú na konci už iba do počtu (Ryo, Horo Horo/Tray, Lenny/Ren), čo vcelku zamrzí. Ale inak všeobecne (aj napriek príšernému dabingu) seriál príjemne baví a nenudí. ()

Andy.222 

všechny recenze uživatele

Varování pro normálního průměrného diváka č.1 - Je to ANIME. Že nevadí? Dobře budu pokračovat. Varování č.2 - je spíše pro mladší diváky. Souboje se odehrávají většinou bez krve a úmrtí. Taky nevadí? Dobře. Varování č.3 . obsahuje to náboženství, nějaké náznaky posmrtného života a další podobné věci. Pokud jsi i tohle ochotný akceptovat, tak věřím, že by se ti to mohlo líbit, je to docela dobré, vtipné a efekty některých schopností poměrně nápadité. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Distributor 4Kids si upravil původní verzi seriálu z Japonska, díky čemuž jsou dvě verze seriálu – japonská a anglická. 4Kids verze má jinou znělku, přeložené či odstraněné japonské nadpisy, vycenzurované či upravené kříže, některé zbraně vyměněné za bezpečněji vypadající, menší výskyt nahoty a krve, odstraněné cigarety atd. U nás na TV Jetix a DVD vyšla anglická verze. (Vitox)

Reklama

Reklama