Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clausi Jansenovi zmizel přes noc v roce 1992 z internátní školy třináctiletý syn Hannes, který byl o několik týdnů později nalezen zavražděný. Když policejní vyšetřování bylo uzavřeno, otec začal pátrat po pachateli na vlastní pěst. Claus si dává vlastní vinu, kdyby Hannese tenkrát nedal na internát, jeho syn by ještě dnes žil. Claus ví, že pokud nenajde vraha, přijde i o lásku své manželky Heike a mladšího syna Sebastiana, ale nemůže přestat, i když vidí, že mu manželství krachuje. V letech 1995 a 2001 zemřeli další dva chlapci a Claus si je jistý, že i oni jsou oběťmi "muže v masce"... (TV Nova)

(více)

Recenze (2)

Muldy 

všechny recenze uživatele

Ve jménu mého syna je true crime televizní film zobrazující řádění německého vraha Martina Neye. My jako diváci pak sledujeme otce jedné z obětí, který vraždu svého syna z důvodu policejní nečinnosti vyšetřuje na vlastní pěst. Tvůrci se drží faktů a moc si případ nepřikrášlují. Bohužel je z filmu zcela patrné televizní zpracování a nedostatek finančních prostředků. Herci jsou průměrní a nevýrazní. Bohužel ani rakouský herec Tobias Moretti, ztvárňující hlavní roli, který jako jediný hraje obstojně, a stává se tak tahounem celého filmu, už to bohužel nemůže zachránit. Celkově na mě film působí průměrně, ale za zhlédnutí určitě stojí. Fanouškům true crime žánru by určitě neměl uniknout. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, do skutečného umění něco chybí, ale Tobias Moretti je výborný herec a kriminální příběh vycházející ze skutečnosti byl podán velmi hodnověrně a šikovně, sledoval jsem ho skutečně pozorně a říkal jsem si, jak hrozné to je, když rodiče přijdou o své dítě - a ještě k tomu rukou vraha... Zcela jsem chápal Carla Jansena, tu jeho posedlost najít vraha, já bych se na jeho místě spíš uzoufal k smrti - a jak jsme si mohli přečíst na konci snímku, skutečný Jansen také záhy po nalezení vraha zemřel na infarkt. ()

Reklama

Galerie (17)

Reklama

Reklama