Reklama

Reklama

VOD (1)

Tobias je mladý kněz, který právě dokončil seminář a je odhodlán změnit svět k lepšímu. Místem jeho působnosti se stává panelákové sídliště. Brzy ale zjišťuje, že výchova střední třídy které se mu dostalo, jej nepřipravila příliš dobře na luznou realitu, kterou v této betonové změti objeví. Jednoho dne zde však potká ženu, která jako by byla z jiného světa. Moudrá a pohledná Carola probudí v Thomasovi skutečnou touhu po životě. Zamilovaný kněz je romantická komedie o přijetí lásky bez ohledu na to, v jaké formě přijde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Film nemá s křesťanstvím ani náboženstvím nic společného. Prostě mladý, hledající člověk s "dobrými úmysly", ale nezná život ani Boha.. Takže akorát poukázali na to, proč by mladí neměli dělat kněze. A navíc - tento by jej vlastně neměl dělat vůbec, když se za sedm let nenaučil ani základní desatero - nesesmilníš. Náš kněz si místo služby sexuje hned se dvěma ženami. Opravdu smutné... ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Pri poslednej pol hodine som sa musela presvedčiť, že nepozerám žiadny americký romantický film, pretože na takýto štýl sú oni "machri". Do Švédskeho filmu mi to nesedelo. Našťastie to celé u mňa zachraňuje Jonas Karlsson, ktorý film dvíha o jednu hviezdičku vyššie. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velmi milý film, s několika vtipnými a drsnými momenty. Fakt, že švédské filmy jsou i drsnější, mě nijak neodrazuje od udělení čtyř hvězdiček, protože přece nemůžou být všechny severské filmy stejné. Je příjemné vidět milostný film, kde se všechno rozhodně neutápí v růžovém oparu. Snad až ten konec byl trochu moc sladký. Proto díkybohu za studenou sprchu scény v závěrečných titulcích. P. S. Po dalším shlédnutí. Vydavatel to dost zlikvidoval dabingem a tím, že nedal české titulky. V originále mnohem líp vyniknou vpodstatě všechny a skvělé herecké výkony.----- A jinak řečeno: Dvě svatby a jeden pohřeb po švédsku. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Vcelku netradiční švédská komedie, při které se sice nebudete smíchy popadat za břicho, ale určitě vám bude pohodově a fajn a budete si říkat - no jo, to se přece může stát:-) A tak sympatický kněz v podání Jonase Karlssona trochu úsměvně hledá štěstí ve svém životě a toto hledání ho přivede až na samotnou periférii města, do studeného, moderního, leč opuštěného kostela, kam nikdo nechodí. A při oslovování svých potencionálních oveček narazí na poněkud svéráznou, prostořekou dívku, která dá dvě krabičky cigaret denně, je na podpoře, žije se svojí matkou, která je vcelku pěkné kvítko a na pivo nejde daleko. A aby to nebylo tak jednoduché, tato dívka je na invalidním vozíku. Ale protože sympatie těchto dvou zcela opačných lidiček přijde tak nějak plíživě, nenápadně a leccos natropí, raději se podívejte na tenhle milý film sami.On se mi totiž líbil na čtyří hvězdičky. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Zhliadneme kňaza, čo by rád vzťah, vozíčkarku, čo chce sex a sociálnu podporu, ale je zakomplexovaná i celú skupinu klišé o medziľudských vzťahoch. Jediné klišé, ktoré je tu demítizované, je predstava o Švédsku ako o bezproblémovom mieste pre život. Lenže práve túto ilúziu som si chcel zachovať. Tento film je na švédske pomery naozaj slabý. ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Tobias je nově vysvěcený luteránský kněz. Úmyslně nastoupí do sboru na okraji Stockholmu, kde do kostela chodí minimálně lidí. Do oka mu padne Carola, která jezdí na vozíčku a její rodina není zrovana moc příkladně křesťanská. Přesto se zdá, že oba dva k sobě cítí jisté sympatie. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Když se kněz zamiluje do živelný pohromy musí počítat s občasnýma přeháňkama a možná ho nemine ani nějaká ta blesko-facka. Je nevzdělaná, drzá a obléká se jako polská štětka, ale on jí miluje, chápete ho? No jasně. :-) ... ♪♬♫ Bonnie Tyler - It's A Heartache ♪♬♫ ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

no jo švédi se s tím nepářou...dobře udělaný a velice dobře koukatelný film.Má přirozenou atmosféru nic divákovi nevnucuje.Pobaví. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Další severská komedie, která ale není až tak černá jak je zvykem u severských komedií a to i přesto, že se zde objevuje kněz, pohybově hendikepovaná sociálka s prořízlou hubou a sokyně s "nohami na zami". Zezačátku jsem se docela dost nudil, ale postupem času je to lepší a lepší. Humorných scén přibývá. Chybí snad už jen marihuana a sprosté slova, ale to už by se blížilo výbornému Kurzu negativního myšlení. Solidní oddychovka, ale od severské komedie čekám víc. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Romanticke filmy moc sledovat nemusim, ale tento sa mi naozaj pacil a hlavne tie komedialne prvky tomu len dodali patricnu chut k oziveniu filmu. Nudnych pasazi je len v urcitych momentoch a to nie v dlhych stopazach, comu som len s povdakom kvitoval. Je vidiet, ze aj Skandinavci vedia tocit dobre filmy. ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Celkom v pohode romantická komédia, trošku netradične podaná, pri ktorej som sa skvelo pobavil a zasmial. Drsný humor, hendikepovaná žena na sociálke, ktorá má rada cigarety a alkohol, ktorá mi miestami pripadala akoby si niečo šlehla a k tomu zamilovaný kňaz, výborná kombínácia. ()

Reklama

Reklama