Reklama

Reklama

Turecký gambit

  • Rusko Tureckij gambit (více)
Trailer

Podle románu jednoho z nejpopulárnějších ruských autorů současnosti Borise Akunina vznikl výpravný koprodukční film, který se vrací k období rusko-turecké války. Příběh, rozdělený do čtyř dílů, se odehrává v letech 1877 a 1878, kdy Rusko vede boj s Osmanskou říší. Kvůli tajemnému tureckému špiónovi umírá mnoho ruských vojáků a kolabuje několik válečných akcí. Najít ho má za úkol agent ruské kriminální policie Erast Fandorin. Od této chvíle se rozvíjí strhující zápletka vedoucí přes násilí, intriky a krev až k politickým špičkám té doby. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

irmari

irmari (hodnocení, recenze)

U všech tří filmových zpracování příběhů Erasta Fandorina (Azazel, Tureckij gambit, Statakij sovetnik) vřele dororučuju těm, kdo aspoň trochu vládnou ruským jazykem, podívat se na nezkrácené seriálové verze.  Filmy jsou podle toho paskvil , ve kterém mizí celý smysl.

MadWolf

MadWolf (hodnocení, recenze)

Parádní historická detektivka jaké se už dnes netočí. Podle knihy Borise Akunina už v Rusku natočili další film Statskij sovětnik. Erasta Fandorina hraje Oleg Menšikov v dalších rolích např Nikita Michalkov. Podle románu Azazel byl natočen seriál.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Akuninovy knihy se mi dost líbí, docela rád bych viděl filmovou adaptaci. Snad naši distributoři po úspěchu Noční hlídky pochopí, že se zajímavcé filmy netočí jen na západ od nás.

Dess

Dess (hodnocení, recenze)

Ruský velkofilm natočen v roce 2005. Příběh je z období rusko-turecké války, zfilmován podle románu jednoho nejčtenějších ruských spisovatelů Borise Akunina "Turecký Gambit. Dobrodružství Erasta Fandorina". Příběh se odehrává v letech 1877 a 1878, kdy Rusko vede boj s Osmanskou říší. Díky tajemnému tureckému špiónovi umírá mnoho ruských vojáků a kolabuje několik válečných akcí. Najít ho má za úkol agent ruské kriminální policie Erast Fandorinov. Děj filmu: Ve slunečnicovém poli je stíhán ruský voják Turky. Poblíž bulharského města Plevno v jednom hostinci sedí krásná, mladá žena přestrojena za muže. Od této chvíle se rozvíjí strhující zápletka vedoucí přes násilí, intriky a krev až k politickým špičkám své doby. Režie: Džanik Fajziev (Dganik Fayziev) Hrají: Jegor Beroev, Olga Krasko, Aleksandr Baluev, Vladimír Ilin, Viktor Veržbickij, Dmitrij Pevcov, Goša Kucenko, Daniel Olbrychskij, Aleksandr Kyjov, Marat Bašarov Doba trvání filmu: 130 minut

Související novinky

Milla Jovovich svádí ruského Bonda

Milla Jovovich svádí ruského Bonda

08.01.2013

Jen už u toho nebude Paul Verhoeven, jak původně zamýšlel. Ale popořadě: Boris Akunin je jeden z nejúspěšnějších současných ruských spisovatelů. Je to především zásluha románové série o detektivovi a… (více)

Verhoeven opět erotický

Verhoeven opět erotický

11.09.2008

Po vstřícně přijatém válečném thrilleru Černá kniha, který Paul Verhoeven natočil doma v Holandsku, nastal čas vrátit se do Hollywoodu. Najít ten správný projekt však není vůbec jednoduché.… (více)

Reklama

Reklama