Reklama

Reklama

Dom

(seriál)
Polsko, (1980–2000), 36 h 33 min (Minutáž: 78–103 min)

Hrají:

Tomasz Borkowy, Jolanta Żółkowska, Halina Rowicka, Tomasz Mędrzak, Wacław Kowalski, Stanisław Brudny, Monika Krzywkowska, Marcin Dorociński (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Příběh obyčejných varšavských obyvatel po druhé světové válce. Vynikající kronika proměn v Polsku od konce války až po současnost. Pro obyvatele města ve Zlaté ulici začínají těžké chvíle, ale podaří se jim je přečkat díky silné vazbě a vzájemné sousedské pomoci. Některým láska a manželství dodávají větší sílu v novém životě. Po nějaké době však dávají o sobě vědět rodové konflikty a skrývaná nechuť, což se odrazí v rodinných a pracovních vztazích. (gudlak1)

(více)

Recenze (1)

pipapa 

všechny recenze uživatele

Další TOP seriál z polské produkce zabírá ca.40let Polska od r.1945. Každodenní příběhy/osudy obyvatel domu na ulici Zlatá č.25, ale i jiných lidí, jsou vyváženě propojené se všemi důležitými politickými událostmi té doby. Bohatý civilní i politický děj nabízí nepřeberné množství nejrůznějších postav a postaviček v dramatických i komických situacích nekompromisně strhujícím a dynamickým způsobem. Herecké výkony jsou superbní, dějové linie+ scénář velmi dobře napsané, seriál má vysokou kvalitu od první minuty až do poslední!...Seriál permanentně překypuje tvrdou kritikou a zesměšńováním socialismu. Je extrémně anti-socialistický a před r.1989 nebyl pravděpodobně často/vůbec(?) vysílaný, v naší čs.televizi jsem ho nikdy neviděla. Pokud se přece jen v té době někde objevil, tak určitě pouze v silně sestřihané formě. I přes tvrdou kritiku socialismu nesklouzli autoři do laciné a lživé anti-socialistické hysterie, ale snažili se ukázat reálný socialismus takový, jaký opravdu byl = lidé měli k sobě blíž a i přes veškeré nedostatky a obtíže si žili vlastně jako prasata v žitě!...Dnes zase pravděpodobně nejsou peníze na zakoupení drahých vysílacích práv, i když do politiky současných vládnoucích elit by seriál opravdu pasoval jako pr... na hrnec!...Dílo tak vysoké kvality, že uspokojí nejen anti-rudé d´ábly, ale i marxisty, i když samozřejmě každého jinak! ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama