Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Genius přes praní špinavých peněz Antony Zimmer má v patách policii z celého světa. Nikdo sice netuší, jak vypadá, ale policajt Arkeman má velkou výhodu před ostatními – ví, že Zimmer bude riskovat všechno jen aby se mohl znovu setkat s Chiare. Aby Chiara zmátla policii, namátkou si vybere Francise a chová se jakoby šlo o Zimmera. Francis tak zažívá svou noční můru, kdy po něm jdou snad úplně všichni. Co však Chiara ani Francis netuší, že jsou pouze figurky šachové partie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Faye 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy a herce (a taky vína) mám ráda. A tohle je další stylová kriminálka. Doporučuji především těm, kteří nutně potřebují „ vyprat“ pár desítek milionů. Rychle se koukněte, jak se to dělá, než se to rozkřikne : -). Anthony Zimmer je muž, který miluje peníze a nebezpečí a Chiara ta miluje luxus. A rozehrají promyšlenou a velmi překvapivou hru. V roli agenta KGB se mihne i Daniel Olbrychski, ale hlavně zde exceluje Sophie Marceau, která zřejmě nějak dokáže obelstít čas .... „Víte co se říká o vzhledu?. Něco jako .... že se mu nedá věřit.“ A já jí těch skoro 40 let opravdu nevěřím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Být vlastníkem nového obličeje a objemného balíku peněz, tak bych si koupil malý ostrůvek a užíval bych si života obklopen děvami nevalné pověsti. Jenže Anthony je trošku jiný. Láska ho nutí vykouknout z anonymity někde poblíž své vyvolené Chiary, i když ví, že policie i mafie na tento krok čeká. Já jsem se přitom tedy celkem bavil, při sledování Sophie Marceau jsem pocítil jisté pnutí v kalhotách, ale napětí jsem si moc neužil, neboť jsem neuváženě dříve zahlédl remake Cizinec. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zajímavá krimi s neobyčejnou zápletkou a s až tak neuvěřitelným rozuzlením, že - na co celou dobu filmu myslíte a říkáte si, že to by snad ani nemohla být pravda - to se nakonec opravdu stane! To jsou tedy ale machinace... ;-) . . . S.M. je vskutku krásná, film má pointu, napětí i spád a je po čistě technické stránce velmi zručně natočen (třeba i jen zcela banální zvuk vrzajících podrážek tenisek po podlaze v několika různých scénách mě fakt svým způsobem - co se týče smyslu tvůrců pro detail - docela fascinoval) a je důkazem, že i francouzi v té současné >hollyumské< náplavě umí natočit zajímavý a poutavý thriller... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, u které mi radost ze sledování zkalilo příliš rychlé odhalení pointy, kterou jsem vytušil zhruba v polovině filmu. Na druhou stranu, Sophie Marceau je stále velmi půvabná a Francouzi tenhle druh kriminálního filmu dovedli k obstojné rutině. Celkový dojem: 55 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj bez odbočiek k dramatickému, akčnému, či inému žánru sa dá natočiť kvalitný thriller. Škoda, že som pointu prekukol už pred samotným jej vyvrcholením, no aj tak je táto vykonštruovaná hra spracovaná veľmi lišiacky. Ťahanie za nitky je takmer presné, len málokedy sa tvorcom nejaká vyšmykne. 75%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jeoffrey de Peyrac francouzského filmu, sympatický, zábavný a zajímavý, ale jeho kulhání zkrátka nemůžete přehlédnout. Pointa není úplně blbá, ale scenárista si to zřejmě myslí o divácích. Divák musí být buď úplný idiot, nebo nedávat celou dobu vůbec pozor, co se děje. Pak má šanci vyvrcholení do té doby slušného thrilleru uvěřit. Attal má charisma srovnatelné s propisovací tužkou. Vše zachraňuje krásná a výborně hrající Sophie Marceau společně s hudbou a vycizelovaným zvukem vůbec. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Anthony Zimmer měl u mě dlouhou dobu náběh na 4*. Byla to slušná kriminálka, ne výborná, ale slušná - nic geniálního, komplikovaného, ale dobře koukatelná. Se zpracováním, hudbou (místy mi připomínala Bourna) i herci jsem byl spokojen. Ale pak přišel závěr. SPOILER: A s koncem filmu jsem měl dojem, že si režisér myslí, že divák v průběhu filmu zapomíná, co se událo před tím, jinak si to nedokážu vysvětlit. Odpustil bych mu, že nám ukáže, kdo je kdo a bude mít pocit, jak nás ohromě překvapil, budiž. Ale jednoduše řečeno - po odhalení Anthonyho identity jsem nevěřil, že to co jsem do té doby viděl, se mohlo stát, tak jak jsem to viděl. Je to slabších 70%, závěr mě zklamal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka na neskorý večer. Problém tkvie v tom, že ide o mix romantiky a krimi thrilleru, kde poriadne nefunguje ani jedna z týchto dvoch línií, za čo osobne viním absolútnu absenciu humoru a možno aj nejakej tej poriadnej akcie. Ale aj bez nej by sa dalo vyťažiť z tohto diela viac. Film obsahuje dva kvázi šokujúce zvraty, ale pochybujem, že sa nájde niekto, koho v priebehu deja nenapadnú ako tie najpravdepodobnejšie varianty. Ja by som ale naopak záver ponechal radšej priamočiary a nič pred tým videné neprevracal hore nohami. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Ak ste milovníkom dramatických thrillerov či krvavých akcií, tak sa na to kľudne vykašlite. Toto je taká príma pohodová /preemotivovanosťou až takmer ženská/ kriminálka a pátraní po známom neznámom Anthonym s nežným srdcom a geniálnym mozgom, pričom polícia sa spolieha na srdce a mafia pasie po mozgu..najradšej po rozprsknutom. K tomu pekná príroda, hudba i herci ... príjemné. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Další eNHáčko jak vyšité. Totiž Nepravděpodobný Hrdina, čili člověk, který se náhodou dostane do situace, se kterou nepočítal, a chová se naprosto jinak, než by divák se selským rozumem čekal. Sophie už od Večírku daleko a pomaličku stárnoucí, ale pořád ještě vzrušující (režisér po ní nahotu nechtěl). Lokality perfektní, od leteckých nájezdů kamery na řítící se TGV až po panoramatický výhled ze Zimmerovy vily. Hvězdičkově u mě dvakrát lepší než remakovaný Cizinec, na kterého jsem si mimochodem napsal recenzi v kultu a po právu to film schytal. Viděno v prvním dabingu pod taktovkou Filipa Jančíka (ucházející). ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Parádní thriller s trochu krkolomnou zápletkou, přesto skládám hluboké koření všem geniálním uživatelům, kteří pointu odhalili v polovině, někteří dokonce po prvních 15 minutách filmu. Já jsem spíš taková naivní trubka, která se nechá scénáristou vést za ručičku až do konce, abych potom s otevřenými ústy kroutila hlavou a říkala si: "Jo tak takhle to bylo..." a pak mi to nedá, takže si to pustím znova, tentokrát už vědoucí, takže si můžu vychutnat všechny ty drobné náznaky zápletky a říkat si: "No jo, vždyť to přece bylo jasný od začátku...". A Sophie Marceau náhodou vypadá na čtyřicet dost dobře, určitě líp, než taková Anželína v pětatřiceti. Jo mimochodem ten Cizinec je prý remake tohohle filmu, takže se na něj budu muset kouknout taky (samozřejmě kvůli Deppovi, Anželínu vidět nemusím). ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá a správne zauzlená detektívka, ozvláštnená francúzskym šarmom a rafinovanosťou. Len do chvíle, kým sa to celé neskončí a vy zistíte, že to je vlastne dosť nezmyselný odrb. Ale hlavne, že sa na to dobre pozerá... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozvíjející krimi ztrácí dech a vyústí ve velmi divný konec. Od začátku jsem čekal, jak se dobře rozehraná partie bude vyvíjet a zamotávat, ale scénarista jako by ztratil veškerou inspiraci. Jérôme Salle pro mé prozatím představuje režiséra průměrných snímků. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Príjemný mix "old school" kriminálky (ktorá sa neponáhľa a predsa nudí iba chvíľami) a thrilleru. ALE...!!! Francúzske filmy kedysi nepotrebovali šokovať omračujúcimi pointami, s ktorými sa v posledných rokoch roztrhla priehrada - a predsa si mnohé z nich pamätáme dodnes. Vymyslieť geniálnu pointu je dovolené iba hŕstke vyvolených, ale nedúfajte, že tvorcovia Anthonyho k nim patria tiež. Zhruba v polovici filmu vám možno skrsne v hlave myšlienka /POZOR, spoilerujem.../, že toho mysteriózneho Anthonyho máme vlastne celý čas pred sebou..../, ale vzápätí čosi tak dementné okamžite odvrhnete. Také faux pas proti logike a vkusu by predsa Francúzi neurobili... A pozrime sa na nich, slimákožrútov.... Urobili nám to! P.S. Sophia Marceau, je jedna z mála žien, ktorej starnutie neuberá z krásy. Len vďaka tomu som neubral z tých troch hviezdičiek ešte jednu. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Typičtí frantíci, nuda nuda šeď šeď. Charismatické hlavní postavy jsou utopeny v neoriginalitě a moři nudy. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Krásná a tajemná Sofie Marceau a pro mě dosud neznámý, ale velmi šarmantní a sexy Yvan Attal byli skvělou dvojkou. I když ve filmu nejsou téměř žádné drsnější scény, musím přiznat, že i tak jsem se chvílemi docela bála :-). Na druhé straně ale, protože jsem se dověděla, jak bezpečně vyprat milióny Eur, i ta chvíle strachu, poměrně jednoduchá zápletka a trochu pomalejší tempo filmu stály za to. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Ve Francii se prý ročně natočí 300 filmů, jak jsem kdesi četl. Z tohoto množství je nám dovoleno ochutnat pouze drobky. A tento drobek rozhodně stál za to. Velmi příjemný, pohodový film s přesně dávkovaným napětím a nezbytnou špetkou tajemství doplněný výbornou hudbou. Já jsem pointu neprokoukl a tak jsem si ji mohl na závěr naplno užít, takže o to víc jsem spokojenější oproti bystřejším divákům. A navíc tu hraje Sophie... ()

numi 

všechny recenze uživatele

Skromný snímek, který v sobě skrývá nečekaný poklad. A to nemluvím jen o krásné a časem nedotčené Sophie Marceau, která mimochodem i dobře hraje, ale také o nenáročném, ale zajímavém námětu, místy prvoplánovitém, ale přesto inteligentním scénáři, a hlavně také o zcela "nefrancouzské typicky francouzské kriminálce". Jérome Salle jednoduše vzal jak z amerického, tak francouzského žánru to nejlepší a spojil to dohromady. Ve filmu tak zůstal přítomen ten neobyčejný nádech francouzské malebnosti a výjimečnosti, ale zároveň je cítit za každým záběrem americké puntíčkářství a profesionalita. Hledejte Anthonyho je variace na tisíckrát ohranou písničku, která ale do té původní přináší cosi nového. A to se hodí pochválit. Špička ve svém žánru. [září 2006] ()

Související novinky

The Tourist – prokletý projekt?

The Tourist – prokletý projekt?

06.11.2009

Snad ještě nikdy jsme v novinkách na tomhle webu nepsali o filmu, který by se dočkal tolika rošád na hereckých postech a režisérské židli. The Tourist je remake francouzského špionážního thrilleru… (více)

Všichni chtějí Angelinu Jolie

Všichni chtějí Angelinu Jolie

22.10.2009

Aby ne. Přesvědčila kopáním do zadku v akčním Wanted i slzením v dramatu Výměna. V létě ji uvidíme v akčním špionážním thrilleru Phillipa Noyce Salt. Agentku (akorát ne CIA, ale Interpolu) si zahraje… (více)

Cruise versus Washington

Cruise versus Washington

12.02.2009

Ode dneška můžete i v našich kinech posoudit, jestli uvěříte Tomu Cruiseovi převtělení se do nacistického důstojníka, a asi to nebude jeho poslední „zahraniční“ role. Právě totiž rokuje o roli v… (více)

Cruisův napínavý výlet

Cruisův napínavý výlet

05.11.2008

Tom Cruise v Tropické bouři předvedl, že dokáže vládnout i filmu, ve kterém účinkuje dohromady tak 7 minut. Ale potřeboval by opravdový hit. Nejlíp hned! Nový trailer k Valkyrie vypadá báječně, ale… (více)

Reklama

Reklama