Reklama

Reklama

Hazardní hra

  • Česko Plnou rychlostí (více)

Obsahy(1)

Neznámá banda začíná přepadávat na opuštěných silnicích kamióny a jejich řidiče, téměř bez výjimky nezávislé, zabíjí. Za jedním z nich, který si říká Iron Duke (Jerry Reed), přijíždí jeho přítel Rane (Peter Fonda) a zakrátko je sám svědkem takového útoku. O kamión a náklad přijdou a oba přežijí jen díky dívce v pickupu (Helen Shaver), která je stačí odvézt do bezpečí. Rane a Duke ale dokáží rozplést nitky důkazů, které směřují ke Kingu Carrollovi (Chris Wiggins), jenž se nátlakem snaží přinutit řidiče, aby se stali členy jeho asociace a on s nimi potom mohl manipulovat.
Jde o snímek podobného žánru jako Muž v kamionu (1975), ovšem s větším množství akce a také je zde zvýrazněn díky Helen Shaver i ženský prvek. (Robbi)

(více)

Recenze (13)

Han22 

všechny recenze uživatele

A další nezáživná slátanina v řadě. Správně jsem odhadl, že to nebude mít s akčním filmem nic společného a zařadil si to spíše mezi krimi/thrilery, ale že to bude až taková nuda jsem nečekal. Nijací hrdinové, nijací záporáci, opravdu ohyzdná ženská, příběh jak z westernu - zlý velkostatkář/majitel autopřepravy se chce zbavit kovbojů/trackerů a tak používá najaté pistolníky aby je zlikvidovali. Westernu odpovídá i vidlácké country, kovbojské klobouky, naprostá absence zákona v prérii/na silnicích a závěrečný pistolnický souboj. Klišé na klišé, mrtvolné tempo a akce? Jedna pěkná honička s naloženými auty a závěrečná krátká honička a souboj, jinak nic. Za to 2*, ale s akčním filmem to teda nemělo nic společného, to už byli v 70s víc akční ty nejrůznější závodní komedie. PS: Dojmu z filmu nepomohlo sledování s anglickými titulky kde jsem bohužel vůbec nechápal celý ten kamioňácký slang. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasický western, kde jen pod zadky kovbojů šoupli kamiony místo koní. Jinak zůstává vše při starém. Hrdina bez bázně, který přijíždí z dáli a do dáli nakonec odjíždí, parta kovbojů v nesnázích, padouch s velkou bouchačkou a bohatý "rančer", který ostatním dělá potíže. Jako kluk jsem ten film miloval, a přestože už to teď po mnoha letech nebylo ono, a už vůbec to nebylo tak velké a akční jak jsem si to pamatoval, nostalgie zapracovala a kupodivu dokázala to mé dávné okouzlení znovu kdesi v hlubinách mé paměti najít a probudit. Takže s úsměvem a pohledem upřeným zpět do klukovských let, jsem si to znovu užil k naprosté spokojenosti. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Dávno som nevidel v hollywoodskom filme znôšku tak nesympatických hercov, aj na čele s hviezdnym Peterom Fondom, ktorý tu vyzerá ako zmoknutý pes a s jeho postavou som mal od začiatku problém. Bola jednoducho nepresvedčivá. Pritom neberiem v úvahu, že pri šplhacích a preskakovacích scénach boli použití dabléri. Celkovo však film v zásade plní požiadavky akčného filmu, tu so zaujímavou kamiónistickou zápletkou. Začiatok má veľmi pomalý rozjazd a ani tempo nie je excelentné, ale aspoň záver tomu dodáva šťavu. Fajn vidieť staré americké ťahače s tvarom T, ale hlavne tie beznosé, a niektoré naháňačky so šmýkajúcimi sa návesmi, ktoré fakt stáli za to. Zaujímavý bol prvok snehu, ktorý tomu dodával netradičnú atmosféru. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z mnoha filmů o buranech v kovbojskejch kloboukách, ve kterym neustále někdo vypouští z huby rádoby drsňácký hlášky a hraje do toho country. Američani podobnejch "moderních westernů" o řidičích náklaďáků natočili mraky a všechno je to jak přes kopírák. Tenhle typ filmů fakt nemam rád. Navíc v tom hraje Peter Fonda, kterýho taky nemam rád. V celym filmu je snad jediná akční scéna, která za něco stojí. Jinak jsem se většinu času nudil. ()

Jayk19 

všechny recenze uživatele

Jsou starší filmy které svou originalitou dokáží dnes zaujmout.Jsou ale i filmy které se ztratí v šedi a tento snímek je bohužel i tento.Film sice neurazí a ve své době by na tom byl lépe,ale jedinou zajímavou věcí jsou údajné praktiky konkurenčního boje v distribuci zboží.Kamióny,přestřelky a Fondu uvidíte v mnoha lepších podobách v jiných filmech.Film rozhodně není špatný ale nic nového už ve své době nepřinesl.Taková akční klasika takže "dobrý a to jest za tři".... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Snímek s dvoumilionovým rozpočtem (americké dolary) se natáčel v kanadských provinciích Toronto a ontarjinském Miltonu a podnik Triple T Truck Stop, který má rovněž ve filmu svou roli, bychom nalezli v arizonském Tucsonu. (ČSFD)

Reklama

Reklama