Reklama

Reklama

Nájemní bojovníci

  • Česko Bojovníci za svobodu (neoficiální název) (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Skupina amerických žoldáků vedených bezskrupulózním veteránem Virellim (Fonda) přijíží do nejmenované africké země potřít nepokoje spojené s vystěhováním domorodých kmenů z území, na nichž má být zbudována nová přehrada. Domorodcům pomáhá americká doktorka, která spolu s charizmatickým vůdcem rebelů přesvědčí jednoho ze žoldáků, aby přestoupil na jejich stranu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

choze 

všechny recenze uživatele

Válka je peklo. Obzvlášť pokud bojujete na obou stranách. Nevýrazný béčkový akčňák podobný o dva roky mladšímu RUDÉMU ŠKORPIONOVI - svalnatý blonďatý žoldák nasazený proti povstalcům v Africe zjišťuje, že stojí na špatné straně a postaví se svým chlebodárcům. Prostinký scénář ničím nezaujme ani nepřekvapí, dialogy blbé (zvlášťě pak ten, kde ten černoch nadšeně láká hrdinu do Afriky) a tupý představitel hlavního hrdiny má do Lundgrena i do Ramba, kterým se inspiruje (strhnutí samopalu z otočného nástavce na džípu, omotání si nábojového pásu kolem zápěstí a střelba provázená triumfálním řevem nebo závěrečný útok vrtulníkem na tábor záporáků), daleko. Vybuchuje to tu sice hodně a měli i dost vojenské techniky, ale jak už to u těchto béček od Cannonu bývá, akce nestojí za moc. Příjemné zpestření je na činži si vydělávající Peter Fonda jako velitel žoldáků. Režie izraelský dokumentarista Riki Shelach. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Keď už nám Fonda odišiel do večných lovíšť, tak nastal čas si ho pripomenúť nejakou peckou. Z výbušného traileru to pôsobí ako nejaký klon Ramba. Ale keďže tu proti armáde protivníkov nebojuje jeden človek ale celé komando, tak to má bližšie k Tuctu špinavcov alebo Expendables. Hlavným problémom je, že predstavitelia komanda sú mizerne napísaní a aj slabo obsadení. Jeden nevýraznejší týpek za druhým. No a na čele tímu je Peter Fonda s debilným účesom, ktorý mu nepristane a pôsobí nesympaticky. Čo asi bolo cieľom, keďže sa po čase ukáže, že to komando je vlastne na zlej strane a niekde v prdeli Afriky kántri dobrých domorodcov. Našťastie jeden člen komanda, ktorý vyzerá ako namakanejší Martin Kove, po vzore Dolpha Lundgrena z filmu Červený škorpión prezrie a prejde na stranu domorodcov a vo finále nakope, ehm roztriela zadky zlému komandu. Hlavným plusom filmu sú akčné scény. Sú síce len priemerne nasnímané, ale prevedené sú dostatočne kvalitne a veľkolepo. Neustále tam niečo pôsobivo vybuchuje. Keď sa na scéne objaví vrtuľník, tak to nie je model, vástrely nie sú tragický CGI shit ale poctivé slepé náboje po ktorých sa poriadne práši. Popravde som si prestrelky užil viac ako v akomkoľvek CGI blockbusteru z posledných rokov. Takže výsledkom je tupý akčniak v ktorom sa neustále strieľa. Škoda, že kvôli mizerným postavám mi bolo jedno, kto po kom strieľa. 5/10. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama