Vězeňské blues

Outlaw Blues

Väzenské blues

Drama / Romantický / Komedie

USA, 1977, 97 min

Jo, tak tohle by dneska asi bez hutné kritiky neprošlo, ale ve své době byl ex - vězeň okradený velkou hvězdou o svou písničku docela kultík, určitě na chvilku jo a ráda bych se na tenhle film s Peterem Fondou, který se vezl na vlně popularity po úspěchu Bezstarostné jízdy a byl na hereckém i estetickém vrcholu, zase podívala.(2.3.2005)

Velmi dobrý film z vězeňského prostředí se skvělou rolí pro Petera Fondu . Dokonce i ta jeho písnička byla moc dobrá.(12.5.2005)

Velmi příjemný film, který má všechno, co má mít, aby pobavil: napětí, romantiku, pěkné písničky, charismatického hrdinu, krásku, podlého padoucha. Jako lék na splín perfektní.(7.12.2006)

Pohodové hudební drama, které povinně musí dopadnout dobře, ale přesto člověka udrží v napětí. Sem tam probleskne milý fórek, ale hlavně je to celé protkané líbivou klasickou moderní country muzikou.(11.12.2010)

Réžia českého znenia (ČST Praha) = Zdeněk Coufal - Fondu dabuje OLDŘICH VÍZNER (15.7.2009)(15.7.2009)

• ilemas

Přestože tento styl hudby se mi dnes nelíbí, tak ve své době jsem to žral. Příjemný oddechový film z vězeňského prostředí se skvělým Peterem Fondou.(28.2.2011)

Poprvé jsem film viděl ve 12 nyní po 30 letech-příjemný film.(25.10.2011)

Už dlouho jsem se já, milovník country písniček, nesetkala s tak pěkným filmem. Napínavý příběh, sympatická ústřední dvojice s pohledným Peterem Fondou a skvělými melodiemi, to je přesně můj šálek kávy. Příběh je originální, má spád, romantickou zápletku, dokonce i napínavé honičky s nesympatickým hudebním konkurentem, šerifem i policií a dobrý konec. Člověk celou dobu drží tomuto charismatickému hrdinovi palce, aby všem nástrahám unikl i když ví předem, že to dobře dopadne. Kdyby u nás takový Bobby Ogden koncertoval, určitě bych si ho nenechala ujít.(5.7.2011)

U tohoto filmu je hodně důlečitá muzika. Takové to poctivé americké country. hudba: Charles Bernstein, Bruce Langhorne(19.5.2009)