Slečna Marplová: Cukání v palci (TV film)
Miss Marple: By the Pricking of My Thumbs
Slečna Marpleová: Svrbenie v prstoch
Krimi / Drama
Velká Británie, 2006, 100 min
Peter MedakHudba:
Dominik ScherrerPlakáty
Keď Tommy a jeho manželka Tuppence navštevujú svoju starnúcu tetu v domove dôchodcov, Tuppence je otrasená spôsobmi a zvykmi miestnych zamestnancov. Takže keď Tuppence započuje klebety o náhlej smrti tety Ady a záhadnom zmiznutím jej priateľky pani Lancasterovej, uvedomuje si, že jej obavy boli na mieste. Trvá iba krátko a Tuppence sa stretáva so slečnou Marpleovou, aby spoločne sledovali stopy vedúce k spoločenstvu, ktoré si svoje tajomstvá mimoriadne stráži. Avšak jediná cesta k objasneniu vraždy vedie cez ich odhalenie... (oficiální text distributora)
Tosim
ACHTUNG - SPOILERS! Začátek v domově důchodců je bezchybný, ale po příjezdu do vesnice, kde mnhoho lidí netuší, že uprostřed lesa (byť na soukromém pozemku) stojí barák, byl už opravdu hodně přitažený za vlasy. 70%.(25.6.2007)
burina
Ked si odmyslime, ze slecna Marplova a manzelia Beresfordovi nemaju spolu v jednom pribehu co robit( viete si napriklad predstavit, ze by tam vystupoval Poirot a Marplova? :D) , tak je to celkom dobre spracovanie vybornej kniznej predlohy.(8.5.2007)
Idaho
Skvělá Marplová, nemohu si pomoci. Co se nářků na onen „obrovský barák“ týče, rád bych upozornil, že šlo o dětský domeček, nikoliv o nemovitost. Nebo jsem viděl jiný film? ;)(11.8.2011)
heyda
To teda zírám. :-D 73% :-D...so funny...neee teď vážně. Nejhezčí na tomto krimifilmu jsou ty nádherný starý automobily. Kéž bych takový jedno vlastnil. Jinak dvě starý ženský, který pobíhaj s obrazem po vesnici a snaží se rozřešit záhadu starého domu, mě teda moc nevzrušují. :-D Pardón, že se furt směju, ale on ten film je tak trochu trapný a když sem viděl tady to hodnocení, tak mě to položilo. Tak 1 hvězdička pro automobily a 1 hvězdička, že mě to rozesmálo.(16.10.2009)
Agatha
Zajímavý mix složený ze sl. Marplové, Pentličky a Tommyho. Začátek vypadá velmi slibně, ale jakmile sl. Marpolvá s Pentličkou dorazili do vesničky, kde se chystají patrát po vrahovi, začalo to na mě působit trošku zdlouhavě a jednotvárně. Ale musím uznat že G. McEwan a krásné G. Sccachi to společně šlo jako na drátku a místy se i vtipně doplňovaly. Nejzábavnější mi přišlo komplikované startování auta a zmínka sl. Marplové o "klokanním benzinu". Zato Tommy byl nesympatický a protivný, což jeho románovému představiteli moc neodpovídá. Samotná zápletka je velmi šikovná, ale její dokonalost lépe vyzní v knižní předloze. Ale i tak jsem se bavil dobře, na TV film až dost.(29.10.2008)
bloom
By the Pricking of My Thumbs je poslední román s dvojicí Tommy a Pentlička, kteří zde sice vystupují, ale Tommyho z pátračské role vyšoupla babka Marplová. No škoda, na zpracování příběhů, kde budou vystupovat pouze Beresfordovi, si ještě budeme muset počkat.(24.8.2007)
blackrain
Trošku mi trvalo než jsem se nechala vtáhnout do děje, ale pak už to samozřejmě šlo jako po másle. Další díl se slečnou Marplovou se mi také líbil, prostě velmi kvalitní televizní kriminálka a už se nemůžu dočkat další, kde tato stará dáma bude vystupovat.(13.8.2011)
darkrobyk
Na detektivky se raději dívám, než je čtu. Příběhy slečny Marplové hodnotím tedy jen zprostředkované filmem, avšak jako velmi povedené. Stará Anglie, skvělá hudba, výborné herecké výkony. Vtipné průpovídky jako: -Slyšela jsem, žes byl úžasný! Od koho? Od tebe... - nebo - Zemřel v bídě, ale od té doby je nejbohatší muž pod drnem...- a - Jej, dali vám klokaní benzín! - to již zaperlila sama slečna M. Místy tajemné, místy zamotané, ale k rozuzlení nakonec spějící. Ani při druhém zhlédnutí po delším čase jsem vraha neodhalil...(11.8.2011)
Terva
Lehce průměrná Marplová. 55%. Cukání v palci je vyvozeno z Macbetha od Williama Shakespeareho, slova druhého čaroděje.(10.8.2011)
Elyssea
Co tam sakra ta Marplová dělá? Moc příjemná Pentlička narazila na babu Marplovou, která je v celém příběhu naprosto nepodstatná a k ničemu, jen připraví závěrečné odhalení. Super. Ovšem producenti museli spoléhat na to, že jim Marplová zajistí víc peněz či větší sledovanost. Taky jim zajistí znechucení znalců předlohy. Chci Tommyho a Pentličku. Bez Marplové.(16.10.2009)
fruitbueno
Pentlička skvělá a v pozadí zlověstný Macbeth! Fááájn příběh!(16.12.2008)
Natabar
Míň známá christieovka (což je spíš plusem) podaná standardně dobrým způsobem.(10.8.2011)
FireTight
Říkejte si co chcete, ale mně se další příběh slečny Marplové líbil. Sice i já jsem tak nějak vytušil, že v příběhu vlastně "neměla co dělat", jelikož vše za ni řeší Pentlička, ale i tak jsem s ním byl na výsost spokojen. A upřímně, jedinou lehkou vadou na kráse byl ten potrhlý policajt, který mi tam nějak neseděl. A taky možná fakt, že si takového obřího baráku nikdo nikdy nevšiml a vyřešit to musela malá (a nutno říct pěkně sebestředná) holka... Ale jinak si nemůžu stěžovat!(11.8.2011)
Valentin
To hledání podle obrazu a celý začátek jsou výborné.(3.5.2011)
PavelZava
Jakou záhadu skrývá obraz zděděný od tety Ady ? Proč se dům jmenuje Waterlily ?(11.8.2011)
Arccos
Nemůžu si pomoct, ale úplně tomu chyběla atmosféra.(21.6.2007)
karlee
Tak to bylo zatím to nejhorší, co jsem s Marplovou viděl, ta zápletka už ani není přitažená za vlasy (jak je u Agathy zvykem), to je prostě blbost. Jinak docela překvapilo spojení Marplové a Pentličky (tento překlad jména Tuppence mě dost irituje, nicméně už se vžil), asi připravují i příběhy Toma a Pentličky. To bude zajímavé, hlavní hrdinkou taková násoska, aspoň v tomto díle stihla solidní porci ethanolu.(11.8.2011)
yuppie
Tommy Beresford a Pentlička + slečna Marplová = Avengers podle Agathy Christie(10.8.2011)
filmmovier
Detektivka původně jen s Tommym a Pentličkou. Ale zpracování je skvělé a na Marplovou je to taky docela strašidelný díl. Jeden z nejpovedenějších kousků.(19.12.2011)
| Na levném DVD od: | 29.05.2009 Amercom |
|---|
Související
- Slečna Marplová: Tajemství Chimneys (TV film) (2010)
- Slečna Marplová: Rozbité zrcadlo (TV film) (2010)
- Slečna Marplová: Modrá pelargonie (TV film) (2010)
- Slečna Marplová: Plavý kůň (TV film) (2010)
- Slečna Marplová: Proč nepožádali Evanse? (TV film) (2009)
- Slečna Marplová: Kapsa plná žita (TV film) (2008)
- Slečna Marplová: Vraždit je snadné (TV film) (2008)
- Slečna Marplová: Nemesis (TV film) (2007)
- Slečna Marplová: Nultá hodina (TV film) (2007)
- Slečna Marplová: V hotelu Bertram (TV film) (2007)
- Slečna Marplová: Zkouška neviny (TV film) (2007)
- Slečna Marplová: Není kouře bez ohýnku (TV film) (2006)
- Slečna Marplová: Sittafordská záhada (TV film) (2006)
- Slečna Marplová: Zapomenutá vražda (TV film) (2006)
- Slečna Marplová: Ohlášená vražda (TV film) (2005)
- Slečna Marplová: Mrtvola v knihovně (TV film) (2004)
- Slečna Marplová: Vražda na faře (TV film) (2004)
- Slečna Marplová: Vlak z Paddingtonu (TV film) (2004)
- Slečna Marpleová: Rozbité zrcadlo (TV film) (1992)
- Miss Marple: Moving Finger, The (TV film) (1985)
- Rozbité zrcadlo (1980)
Podobné
- Columbo: Columbo má rád noční život (TV film) (2003)
- To je vražda, napsala: Konečně na svobodě (TV film) (2001)
- Columbo: Vražda s příliš mnoha notami (TV film) (2000)
- To je vražda, napsala: Smrtonosný příběh (TV film) (2000)
- Columbo: Popel popelu (TV film) (1998)
- To je vražda, napsala: Cestou na jihozápad (TV film) (1997)
- Columbo: Vražedné stopy (TV film) (1997)
- Columbo: Podivní spojenci (TV film) (1995)
- Columbo: Columbo v přestrojení (TV film) (1994)
- Columbo: Motýl v šedých stínech (TV film) (1994)
- Columbo: Ve hře je všechno (TV film) (1993)
- Diagnóza vražda (TV seriál) (1993)
- Columbo: Není čas na umírání (TV film) (1992)
- Columbo: Vrabec v hrsti (TV film) (1992)
- Columbo: Columbo a vražda rockové hvězdy (TV film) (1991)
- Columbo: Smrt bere jackpot (TV film) (1991)
- Columbo: Columbo na univerzitě (TV film) (1990)
- Columbo: Planý poplach (TV film) (1990)
- Columbo: Na programu vražda (TV film) (1990)
- Columbo: Žonglér - Vražda v Malibu (TV film) (1990)
- Columbo: Smrtící korunka (TV film) (1990)
- Columbo: Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (TV film) (1990)
- Columbo: Sex a ženatý detektiv (TV film) (1989)
- Columbo: Columbo jde pod gilotinu (TV film) (1989)
- Columbo: Vražda jako autoportrét (TV film) (1989)
- Columbo: Velké podvody (TV film) (1989)
- Columbo: Vražda, kouř a stíny (TV film) (1989)
- To je vražda, napsala (TV seriál) (1984)
- Columbo: Smrt ve sklence vína (TV film) (1978)
- Columbo: Předveď dokonalou vraždu (TV film) (1978)
- Columbo: Jak vytočit vraždu (TV film) (1978)
- Columbo: Spiklenci (TV film) (1978)
- Columbo: Případ vysokého IQ (TV film) (1977)
- Columbo: Zkus mě chytit (TV film) (1977)
- Columbo: Posvítit si na vraždu (TV film) (1976)
- Columbo: Poslední pocta komodorovi (TV film) (1976)
- Columbo: Smrt v aréně (TV film) (1976)
- Columbo: Staromódní vražda (TV film) (1976)
- Columbo: Kouzelné alibi (TV film) (1976)
- Columbo: Případ diplomatické imunity (TV film) (1975)
- Columbo: Krize identity (TV film) (1975)
- Columbo: Zapomenutá dáma (TV film) (1975)
- Columbo: Vrah zavolá v deset (TV film) (1975)
- Columbo: Vražda na videu (TV film) (1975)
- Columbo: Rozbouřené vody (TV film) (1975)
- Columbo: Labutí píseň (TV film) (1974)
- Columbo: Osudné cvičení (TV film) (1974)
- Columbo: V nouzi poznáš přítele (TV film) (1974)
- Columbo: Za úsvitu (TV film) (1974)
- Columbo: Dobrá pověst nadevše (TV film) (1974)
- Columbo: Vydat nebo zemřít (TV film) (1974)
- Columbo: Obrácený negativ (TV film) (1974)
- Columbo: Sladká, leč smrtící (TV film) (1973)
- Columbo: Dvojexpozice (TV film) (1973)
- Columbo: Dvojitý šok (TV film) (1973)
- Columbo: Kandidát zločinu (TV film) (1973)
- Columbo: Nebezpečná hra (TV film) (1973)
- Columbo: Zločinný steh (TV film) (1973)
- Columbo: Rekviem pro padající hvězdu (TV film) (1973)
- Columbo: To je vražda, řeklo portské (TV film) (1973)
- Columbo: S dýkou v mysli (TV film) (1972)
- Columbo: Džungle ve skleníku (TV film) (1972)
- Columbo: Past (TV film) (1972)
- Columbo: Vražda podle plánu (TV film) (1972)
- Columbo: Etuda v černém (TV film) (1972)
- Columbo (TV seriál) (1971)
- Columbo: Výkupné za mrtvého (TV film) (1971)
- Columbo: Vražda podle knihy (TV film) (1971)
- Columbo: Smrt nabízí pomocnou ruku (TV film) (1971)
- Columbo: Semínko pochyb (TV film) (1971)
- Columbo: Prázdný rám (TV film) (1971)
- Columbo: Její příležitost (TV film) (1971)
- Columbo: Vražda na předpis (TV film) (1968)