Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Cukání v palci (S02E03)

(epizoda)
  • Velká Británie By the Pricking of My Thumbs (více)

Obsahy(1)

Tommy a Tuppence navštíví svou tetu v domově důchodců. Tuppence je otřesena podivným chováním personálu a obyvatel, a když se doslechne o smrti tety Ady, požádá slečnu Marplovou o pomoc. (Viasat)

Recenze (35)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02E03. Povedeny dil, s lehce halloweenskym nadechem, protoze se tu vyskytuji carodejnice a vsechno je hezky zahadne. V dumove duchodcu zemre jista Ada Beresfordova a dalsi pani Lancesterova je narychlo odvezena pryc. Pribuzne, Pentlicce (Tuppence) Beresfordove, je navic dorucen tajemny obraz se vzkazem. Nahodou je pobliz i Marplova, a tak spoji sily a vydavaji se po stope. Dostanou se az do vesnice, kde jsou vsichni pomerne tajuplni a navic lzou. Vsechno vypada na vrazdu a nitky opet sahaji davno do minulosti. // S dvojici Tommy a Pentlickou Beresfordovymi je natoceno take nekolik TV detektivek, na muj vkus pomerne slabe kvality: "Zahada sedmi ciferniku" (1982), "Tajemny protivnik" (1983) ad. + serial, vse v rezii T. Wharmbyho. Bohuzel jsou z toho dost citit 80. leta a lacinost tehdejsi TV produkce (vyblite barvy, odlesky kamery, studiovy feeling...). Tohle uz je nastesti moderni Marplova z r. 2006, takze po technicke strance, kostymove i co se tyce prostredi, neni co vytknout. Navic je to mnohem lepe zahrano. [spoilery!] Pointa je taky velmi zajimava. Jen si nejsem uplne jist, jestli by vrah mohl byt kombinaci na jedne strane dusevne nemocneho a nesvepravneho cloveka a na druhe byt vpodstate docele inteligentni, coz podle me uziti jedu pri vrazdach vyzaduje (narozdil od nejakeho hrubeho nasili). To jedine mi na konci trochu vrtalo hlavou, jinak je scenar skvely a cekal jsem s napetim, jak se to cele vyvrbi. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říkejte si co chcete, ale mně se další příběh slečny Marplové líbil. Sice i já jsem tak nějak vytušil, že v příběhu vlastně "neměla co dělat", jelikož vše za ni řeší Pentlička, ale i tak jsem s ním byl na výsost spokojen. A upřímně, jedinou lehkou vadou na kráse byl ten potrhlý policajt, který mi tam nějak neseděl. A taky možná fakt, že si takového obřího baráku nikdo nikdy nevšiml a vyřešit to musela malá (a nutno říct pěkně sebestředná) holka... Ale jinak si nemůžu stěžovat! ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojení Pentličky a Marplové - OK, nebylo to až zase tak násilné a případná série s Pentličkou a Tommym by byla super (ačkoliv k tomu asi nedojde). Předlohu jsem četla a dalo by se říct, že tohle je volně na motivy této knihy. Zápletka mi přišla zajímavá, mám ráda, když je to tajemnější - jako například tajný dům v lesích atd. Souhlasím s uživatelem Agatha, že herec Tommyho byl děsnej a navíc jsem v něm poznala psycho vraha z jednoho díla Colomba, a to mu v mých očích taky nepřidalo. Naštěstí je zde krásná Greta Scacchi a škoda, že zde není uveden Charles Dance, ten byl jako cynický farář, co za hroby tajně popíjí z placatky a trousí hlášky jako "Komu tady mám požehnat, abych dostal něco k pití," naprosto luxusní! Za mě v cyklu s Geraldine McEwan nadprůměr. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To teda zírám. :-D 73% :-D...so funny...neee teď vážně. Nejhezčí na tomto krimifilmu jsou ty nádherný starý automobily. Kéž bych takový jedno vlastnil. Jinak dvě starý ženský, který pobíhaj s obrazem po vesnici a snaží se rozřešit záhadu starého domu, mě teda moc nevzrušují. :-D Pardón, že se furt směju, ale on ten film je tak trochu trapný a když sem viděl tady to hodnocení, tak mě to položilo. Tak 1 hvězdička pro automobily a 1 hvězdička, že mě to rozesmálo. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi napínavý příběh dohání to co by v jiných dílech chybělo, ale tady je to vše na jedničku. Akorát už mě pěkně sere, jak se tvůrci neserou s tím, že se Marplová vlastně nachomýtne do děje, protože tady je to víc než trapné! ... Perníková chaloupka, jed, ztracené děti, domov důchodců, tajné služby. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • V příběhu svou roli hraje klasický přepis Jane Eyre (1943). Ale veškeré citace, včetně plakátu a projekce v kině a zmínky o filmu jsou změněny pro potřeby seriálu. (NinadeL)

Reklama

Reklama